Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

  • 308 365
  • 634
# 45
   gigio,първият път ,когато правих тиквеника,не ми стигна тиквата и последното руло напълних с ябълка и орехи.Да ти кажа,вкуса му явно отстъпваше на тези с тиквата.Може би, ябълката не беше от най-вкусните,може би,аз не съм подходила към нея правилно,но......Моят извод е:предпочитам тиквата! Grinning
    Но ти можеш да стигнеш и до някой друг извод! Simple Smile
Виж целия пост
# 46
По принцип винаги пробвам рецептите с тиква след това и с ябълка и досега не е имало лош резултат. Даже понякога с ябълка са ставали по- вкусни нещата. Сега обаче и мен нещо ме човърка, че ябълката май не е удачен избор. За това питам- да не се хабя, а да си правя рецептата с тиква, че поне вече е изпитана.
Виж целия пост
# 47
ето тиквеника от тази вечер
Виж целия пост
# 48

Много вкусен изглежда,май трябва да си купя тиква.
Виж целия пост
# 49
Бързо отивай до магазина  Peace Няма да съжаляваш   bouquet
Виж целия пост
# 50
Ще го пробвам задължително!
Виж целия пост
# 51
По принцип винаги пробвам рецептите с тиква след това и с ябълка и досега не е имало лош резултат. Даже понякога с ябълка са ставали по- вкусни нещата. Сега обаче и мен нещо ме човърка, че ябълката май не е удачен избор. За това питам- да не се хабя, а да си правя рецептата с тиква, че поне вече е изпитана.
   Нищо не ти пречи да пробваш.....Да направиш 1-2 рула с ябълка,например,останалото с тиква.
   И да не стане,както го очакваш,поне количеството няма да е голямо! Simple Smile

     Перфектно изглежда!Браво,браво,браво! newsm10 newsm10 newsm10
Виж целия пост
# 52
Няма начин да не го пробвам!
После задължително ще се отчета  Laughing
Виж целия пост
# 53
Няма начин да не го пробвам!
После задължително ще се отчета  Laughing
    Ако искаш(и имаш нужда) можеш да погледнеш рецептата отново.Редактирах се и я направих  "стъпка по стъпка". Simple Smile
Виж целия пост
# 54
снощи го правих ттиквеника и е супер на вкус. Благодаря за рецептата на Селма smile3525
Искам само да ми дадете съвет как да стои пухкав тиквеника ми, каква е тайната и на тиквеника и на баницата с точени кори за да не се смачкват? Как правите вашите така, че да си остават пухкави и бухнали? Защото аз не мога в това отношение да ги догодя. Селма моля те помагай със съвет-защо ми се сляга newsm78
Виж целия пост
# 55
  Жанета,аз правя заливка от яйца с прясно мляко и със щипка сода бикарбонат.Не знам,какво имаш пред вид под "пухкавото", моят тиквеник се получава толкова пухкав,колкото на снимката. Simple Smile
Виж целия пост
# 56
Да Селма, аз точно на снимката го гледам-чуден е. Имам предвид, че самите кори не се слепват и тиквеникастои пухкав, мек, въздушен....А моя става като глетав....ох, ами как по-точно да го обясня newsm78 Може би трябва корите да се навиват вного леко, рехаво-вероятно много съм ги стегнала newsm78-дали може да е от това?
Виж целия пост
# 57
  Жанета,не знам,дали прекаленото стягане играе анти-пухкава роля...Пробвай,наистина, да ги навиваш по-леко рулата. А количеството на плънката?Дали е било достатъчно при теб? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 58
Аз този го правих като корите ги налагах една върху друга  Peace и  стана страхотен тиквеник
Виж целия пост
# 59
  Жанета,не знам,дали прекаленото стягане играе анти-пухкава роля...Пробвай,наистина, да ги навиваш по-леко рулата. А количеството на плънката?Дали е било достатъчно при теб? Rolling Eyes
Селма отново поздравления за вкусната рецепта,която си представила блестящо  Hug Hug Hug Hug

Аз не съм заливала никога досега тиквеник,но ще пробвам и твоята рецепта

А относно глетавостта на тиквеника нека да кажа и моето мнение,ако позволиш  Crazy

Тиквеника става глетав когато тиквата е много мокра.Т.е. има прекалено много сок.
Аз винаги след като я настържа ,обърквам с 1-2 щипки сол.Оставям да престои около10-15 мин. и я изстисквам.После добавям захар на вкус,канела(пак на вкус) и после само редя корите и слагам смело от плънката....Когато се сложи да се пече се пече на умерена температура.
И въпреки,че не съм заливала досега тиквеник,никога не е ставал глетав....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия