Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 61

  • 47 184
  • 243
# 180
barcela, Честит Рожден Ден! Много усмивки и самоувереност, здраве и любов ти желая!
Тортата е доста различна от най-често правените от нас напоследък, хареса ми нежният стил "ала-онзи сайт"Simple Smile))

Марина_хисар, много достойно си се представила на това съревнование. Оригиналното ти изпълнение е доста прецизно - браво! Харесаха ми и няколко от другите торти, би ли споделила, коя торта все пак спечели:)))

Simple Smile), дали харесаха тортата в офиса на мъжа ти? Дяволчето е много забавно и сполучливо:)))
Виж целия пост
# 181
Аз да докладвам-айсиг на Кадемлия има по 7.50 лв. за 1 кг.

ЧРД Вarcela! Наистина тортичката е много нежна Wink
Виж целия пост
# 182
Набързо да благодаря пак за пожеланията.Дими това наистина е торта почти като онези от "онзи сайт",но ми трябва още да тренирам.Подробности ще пиша по-късно,че сега съм за малко между "два тигана",в смисъл сложих кюфтета и докато се изпържат-пиша.
Виж целия пост
# 183
barcela, честит рожден ден и от мен. Много щастие, здраве и творческо вдъхновение. Весел празник   bouquet
Виж целия пост
# 184
Barcela ЧРД и от мен - да си жива и здрава и все такива красоти да създаваш ( брех много стрелци се навъдихте в темата  Wink ). newsm59
 Торти поименно няма да хваля , че ще стане адски голям пост - затова поздравявам всички ви ( това че не коментирам , не означава че не съм харесала тортите , напротив - ако имаше нещо щях да кажа  Mr. Green )
Канинова що тъй бре жена с тези усмивки си смени ника ( познах тЪ , нали  Laughing ).  За този празник за първи път чувам .
Марина и на мен ми харесаха тортите - много добре сте се справили , имаше наистина интересни неща( какви сладкари ще стане от вас , чак ви завиждам) . Любопитно ми е само , предоставят ли ви инструменти , формички ( понеже видях гербери на една торта) и т.н. В Бг всички знаем колко са надути цените - та затова се чудя , какво имате в училище (ние едно време на студено стояхме , че нямаха пари за парното  ooooh!

 Като ви чета тука коментарите за тези блатове - това 3 лв за кашон ли бре дами ? Ми то аз направо позеленявам от завист. Да взема да си дойда и да се отправя на торти с готови блатове  Mr. Green( голяма мъка ми е на мен това печене , но тя и фурната не става)
 момчешка_мама виждам че и ти си от другата страна на океана - не знам дали си забелязала , но тук от брашно до брашно разликата е огромна ( на мен даже хляба не ми става с по евтино , а машината ми е Панасоник). Та , четох аз в Дизърт Байбъл обясняваше човека  за брашната - и като извод стигна че Кинг Артур (ол пърпъз) е най- доброто  за кейкове. Аз последния път за Тенксгивинг правих пандишпановите блатове с него и с кейк флауър . За първи път блат ми се наду така добре. Иначе ползвах рецептата на Наталина , но на 6 яйца си сложих 1 1/2ч.л. бейкинг паудър. Разбих отделно белтъците , отделно жълтъците , пресях брашното и на първа степен на миксера ги смесих . Блатовете станаха супер меки и се надуха . От сега нататък все така ще правя.
 И аз имам Бг бакпулвер , но като сложа и трябва бавно с лъжица да разбърквам белтъците - все на ми се получава. Бакпулвера си остава цял на топченца , а тука бейкинг паудъра е много фин.
 Тук при нас всичко е до брашното - това съм 100% убедена
Виж целия пост
# 185
Barcela Честит Рожден Ден
Като ви чета тука коментарите за тези блатове - това 3 лв за кашон ли бре дами ? Ми то аз направо позеленявам от завист. Да взема да си дойда и да се отправя на торти с готови блатове  Mr. Green

Ъхъ ъхъ прочете ми мислите и ги написа ....
Виж целия пост
# 186
Рая, като се каже при вас Кейк флауър, такова с набухвател вътре ли се има предвид или просто брашно с определено количество глутен, подходящи за кейкове? Че като чета рецепти и все се чудя...Simple Smile)) Срещала съм да уточняват - cake flour, not selfrising, та се чудя, ако няма уточнение дали се разбира такова с набухвател вътре...

Момичета, аз малко се разсеях тези дни с разни курабийки и меденки и сувенири за базара - днес продължих да творя моя северен елен (откачам от него вече), който все повече на коза или кон заприличва, но...нямам нито нерви, нито време да го почвам отначало, ако нещо особено злочесто не му се случи, дано го видите на 19-ти, тогава е тържеството на малкия..., та ще се посмеем заедно:)))) Толкова неща (за моите възможности) награбих този месец, че май трябва да ида на група за собствен опит и да си придвижа аз-образа по-близо до реалността:)))) с 2 думи - надцених се....
Виж целия пост
# 187
Raq_USA, благодаря ти и на теб за споделеното - явно наистина е не6то от продуктите, за6тото не мога да си обясня факта как въоб6те не се наду блата с 1/2 пакет4е бакпулвер.... аз и затова ре6их да направя пробна торта преди празника, 4е да няма излагации на тържеството - ама май като гледам пак 6те се упражнявам преди рождения ден! Mr. Green

Barcela ЧРД и от мен
Виж целия пост
# 188
Дими, аз не съм Рая, ама да ти отговоря- self-rising и cake flour могат ( и често са) различни неща.
Кейк флауър е по-фино, мисля с по-ниско съдържание на глутен, селф райзинг е това, което е с набухватели, както си отбелязала.
Аз досега само един единствен път съм виждала кейк флауър с набухватели. По принцип като се пише кейк флауър се има предвид по-финото, не с набухватели( това последното се споменава задължително ако се изисква от рецептата).
Виж целия пост
# 189
Здравейте!
dimitrina73 относно тово кой спечели първото място не мога да ти отговоря, защото всичко беше "анонимно" и не можах да разбера.
raya_usa никакви инструменти не ни предоставиха от там.Ние си носихме абсолютно всичко ( тенджери, миксери, лъжици, купи и каквото още се сетиш ).Условията, в които работихме, да не кажа лоши, но не бяха никак удобни.Нямаше нито мивки, нито котлони да не говорим за хладилници, в които да приберем тортите!А моделиращата маса беше просто ужасна!
Радвам се, че вече всичко мина! newsm18
Виж целия пост
# 190
Barcela - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!! Бъди здрава и много, много обичана и щастлива.  newsm51 smile3525 newsm51
Като ви чета тука коментарите за тези блатове - това 3 лв за кашон ли бре дами ? Ми то аз направо позеленявам от завист. Да взема да си дойда и да се отправя на торти с готови блатове  Mr. Green

Ъхъ ъхъ прочете ми мислите и ги написа ....
Ама и вие четете на диагонал като мене...... Цената на блатовете е за 1 кг. В кашон са между 4.200 и 5.000 кг. В един кашон са 20 платки - 27х41 см. Около 1 см дебели. Една платка излиза около 74-5-6-7 ст.
За сравнение: Платките от Кауфланд са 3 бр в кутия - 24х24 см. Вече струват 2.40. Кедър бият и по цена и по вкус.
Други питанки???? Като нахраня домашните любимци ще чета  и пиша.
Виж целия пост
# 191
Barcela честито и от мен! Присъединявам се към пожеланията на всички   bouquet
Виж целия пост
# 192
Ама и вие четете на диагонал като мене...... Цената на блатовете е за 1 кг.

Хич никакво значение няма - тук въобще няма готови блатове така че ще тренираме пандишпанки Simple Smile
Виж целия пост
# 193
Да кажа първо, че малката е вече много по-добре и благодаря на всички ви за подкрепата  Hug Heart Eyes
И аз днес си играх в къщи  Embarassed

      

      


Ако има прилика с "онзи сайт", то тя е случайна и търсена  Mr. Green

И двете торти вътре са блатовете/платките на "Кедър", баварски крем със сладкарска сметана, праскови и банани (ама на отделно). Едната е за мъжо, а другата е за една колежка, която има РД утре, ама още не съм решила коя за кой да бъде   Rolling Eyes
Виж целия пост
# 194
Барсела Честит рожден ден и от мен  bouquet  bouquet  bouquet. - Пожелавам ти много радост,много любов и щестие.ДЗа си жива и здрава, да твориш с кеф любимите ти тортички, и вдъхновението да не те напуска никога Hug.Тортата ти страшно ми хареса.Наистина не е правена скоро такава торта.Различна е от всички показвани напоследък.Това в плюс го казвам Hug.Чакам да видя и тортата за мъжа ти.
violetblue - личи си, че малката е по добре Hug.Много красиви торти си направила.Двете днеска ли ги майстори ooooh! - ако е така малеее страшна си бе Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия