Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 61

  • 47 120
  • 243
# 30
Аз си правя руска мастика ІІ, че нали беличко, пък и ми е лесно да си го сджуркам Joy С купешкия марципан брях много ягоди и сека карам с това. И де толкова акъл да мажа бисквитите с масло Wink Ама по голям проблем ми беше да залепя страничната стена, така че да е красиво и да не си личи.

А за тия странни наименования и аз не знам кво са, да казват корифейките Wink

Петя, ама то ако е бонбонче, ще е много по-мъничко, я виж мойте вагони са цели вагонища, кво знаеш ти, с бонбонки ще се залъгвам аз - по мащабно мислене имам hahaha

Пък и какво като са дълбоки Crossing Arms, да има да се пълнят с бонбони, че да не ми обръщат внимание на кръпките, а да гледат в бонбоните Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 31
Петя като спомена за бонбони, се сетих че може да използвам суха паста, ще взема да експериментирам...И тогава Krische, няма да са твойте най-голямите smile3534
Виж целия пост
# 32
След 3 дни имаме годишнина,ще правя торта с марципан Варна  за 3-път.Днес  направих това:                                                                                                                                                                                       
Сложила съм влюбените в една кутия в хладилника и се притеснявам дали няма да им стане нещо там newsm78.Тестото доста изсъхна, още до като ги оформям.Помагайте baby_neutral
Виж целия пост
# 33
ееееее това със сухата паста много ми хареса. Тюх как не се сетих. Верно ме изкефи Peace даже може и да си ги издълбаеш и само да ги облечеш, или дори като се замисля, даже може и да не ги обличаш, ами само да ги украсиш hahaha съвсем лесно ще го измислим накрая hahaha Ама чак ме е яд сега, че не се сетих за сухите пасти Naughty И ще ми се плези даже Joy надувка такава Crossing Arms Ама нека ми, като съм куха лейка Wink
Виж целия пост
# 34
Крисче,аз съм правила влак от малки парчета блат и между тях крем и после само украсих със сметана
Виж тук и тук
Виж целия пост
# 35
Добрах се до компа!  bowuu

stefi.1979, от какво са фигурките?Предполагам, че даже и да са от марципан нищо няма да им стане!Аз правих фигурки от млечен марципан и стояха една седмица в хладилника, нищо им няма  Simple Smile

Абе вие тоя влак го измислихте  Hug Браво!Ще се възползвам от идеята ви за него, обаче когато имам такава торта.Много сте изобретателни!

Албенче, прекрасни торти.Искам и аз такива да правя  Grinning Забележка нямам, към нито една от твоите торти!Абе думи не ми останаха за тях.   chef

Честито на Ванчето и Тадури!Да са ни живи и здрави и да продължават да ни радват с изобретенията си!   bouquet

Да ни е честито и второто място, след Дюкянките-догодина ще ги бием!Те ще отслабнат и ще дойдат да хапват торти!  Mr. Green

А сега, да покажа и аз нещо, щото вече ми става неудобно, ама то с невалидна техника така се получава.


Останалите снимки са в албума ми
Виж целия пост
# 36
silrai, не знам немски, само знам че "Их либе дих"е обичам те, а другото име ли е newsm78.  И с какво щампова цялото сърце.
Виж целия пост
# 37
Ванче, благодаря ти за подробния отговор.Аз искам на майка ми за Коледа да порьчам, на нея основно за рендето и е мерак.Май на Вьорнер-а ще се спра, поне са добри, преди са били де(както си писала).И дано да няма счупени нокти и половинки от прьсти в салатите Mr. Green.
 Hug

По-кьсно ще чета назад и ще гледам хубави торти Flutter
Виж целия пост
# 38
Много красиви торти видях,не мога да изброявам поименно-вие си ги знаете.  bouquet

Аз днес се мьчих с една еклерова торта,че утре сьм рожденичка.Пьрво вчера обиколих целия град за замразени еклери-е няма,та няма.Вечерта правих еклери /за втори пьт ми беше/ ,разляха се,станаха безформени.Днес сутринта започнах крема за еклерите-сметаната не иска да се разбива.Както и да е стана някакьв крем,започнах да ги пьлня-поша се скьса и ....по панталона,по жилетката , по пантофа,по килима... Sick Днес кремьт за тортата не щеше да стяга-чаках го,чаках го,накрая му сложих още един желатин.Еми това е -дано поне да е вкусна,че няма много вид...

Виж целия пост
# 39
Бамбинката - кой е тоя град дето го обикаляш? Ако е на територията на България, в МЕТРО има замразени еклери. Намират се във фризерите при замразените храни, до сладоледите и баниците. Цените са около 2.50 на кутия.... Едните са на АРО, другите са на  newsm78, утрепай ме, незнам на кой. Те са по-скъпи и незнайно защо са по-безвкусни. На АРО са много добри. Има и кръгли и дълги. И с шок.глазура  и без нея. Супер вкусни са. Вярно, че са мини еклери, но са страхотни.... Има и  в доста магазини със стикери на АРО /марката на Метро/....
Забавляваш се като гледам с неуспехи покрай тортата..... Стискам палци да се получи добре... Утре ще те целувам за празника....
Виж целия пост
# 40
Ето ме момичета с маТРиал най-накрая Peace. По идея на тортата на Танита, спретнах торта за подарък на колежката програмистка, която отдели от времето си да обяснява 2 часа на мойта калпазанка как се решават задачи с вектори. И понеже тя не искаш пари да взема, а не си пада по готвенето, аз реших да й подаря една торта направена от мен. Вътре е с купени блатове какао напоени с карамеловия сос на Пепи и малко пр мл с коняк, крема е шоколадов мус, има и малко банани вътре. Под покритието – масло с кайсиево сладко. И покритието е руска мастика. Но да питам, защо като го сложа, на ръбовете седи едно напукано, в смисъл като го сложа и се напуква, специално ви слагам такава снимка, на която се вижда за какво говоря.
   



Иначе още няколко снимки има тук

Благодаря ви, за помощта, която ми давахте със съвети и с това, което сте изписали. Hug Не съм си представяла, че някога ще направя такава торта Peace
Бамбинка, верно голямо веселие си си спретнала. То като не върви, не върви. На кой я правиш тая торта, че така криво става? Да не е крив човека та... Joy Joy Joy шегувам се разбира се.
Виж целия пост
# 41
silrai, не знам немски, само знам че "Их либе дих"е обичам те, а другото име ли е newsm78.  И с какво щампова цялото сърце.
Ich liebe dich Kätzchen - означава обичам те котенце,/ в смисъл любима, миличко, ...
страхотни торти  bouquet
Виж целия пост
# 42
Албенче, толкова много и различни торти, и тази с пистата...чудесни са! Доста плодотворни почивни дни си имала:))

Krische, много забавна картичка на тортата, цветленцата са нежни и с много сладък розов цвят. За напукването - или е позасъхнала масата, или е малко по-твърда станала, а понякога на мен така ми се получава, ако съм оставила повече да виси извън тората и докато загладя, от тежестта на висящата част се закъсва по горния ръб, а може и от продължително престаравене по оправянето на ръба:)))

silrai, чудесна влюбена торта, много добре загладено сърце. Този хубав овал по горния ръб от дебелината на покритието ли идва, или такава форма си придала на тортата преди да покриеш още? От какво са моделирани розите? Единствено зеленото на листенцата ми идва малко светло, нетипично за листо на роза, но то с цветовете винаги е една борба... Simple Smile)
Виж целия пост
# 43
Дими, тортата е загладена така със заоблени ръбове, още преди да метна покритието!Ръбовете специално ги заоблях малко.  Mr. Green
Зеленото е в пъти по тъмно от това на снимката, но пак идва светло за това на розите..Абе с тия цветове още се боря и аз тук.Няма свестни цветове-това зелено е на Уйлтън!Розите ги правих от едни фондан, останал ми от предишна торта-леко розово, сложих много мъничко червено и то стана-да му се ненадяваш.

Krische, тази Руска мастика, ми се струва, че мацките я ползват повече за фигурки, отколкото за покриване на тортите.Нека някой който работи с нея да каже..Но иначе тортата е станала много свежа.Много добре си разположила детайлите-хареса ми   bouquet

Bambinkamalinka, Честит рожден ден(при вас вече е утре)!Пожелавам ти за напред повече усмивки и весели дни и без такива неприятности по тортите!   bouquet

Силсав, щампата е с един инструмент, подобен на точилка, но с дръжка...Абе с него правя плетката на кошница, ако имам да правя...Ще пробвам да го снимам и ще го покажа.
Виж целия пост
# 44
Bambinkamalinka ЧРД!  smile3510 Всичко което си пожелаеш да стане реалност!

silrai тортата ти е страхотна.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия