Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Данъчно облекчение за млади семейства с ипотечен кредит до 100 хил. лв.

  • 243 834
  • 2 957
# 2 955
При мен в ДСК винаги са издавали за 100 хиляди лв
Виж целия пост
# 2 956
ПИБ са ми издавали също бележка с разбивка.
Виж целия пост
# 2 957
Здравейте,

Имам въпрос към тези които са подавали документи за данъчното облекчение за млади семейства:
Каква справка са ви издавали от банката за изплатените лихви - в нея дали е била посочена цялата сума на изплатените лихви за миналата година или конкретно изплатената сума на лихвите върху първите 100 хил.лв от главницата?

Питам, защото от ОББ ми издадоха справка(за 30лв) със сума на лихвите платени върху цялата главница(а тя е над 100 хил.лв). Спорихме с тях, но ни казаха че само такава справка издават вече няколко години и точно за това данъчно облекчение. И нямало как да изчислят лихвите платени само върху 1-те 100 хил.лв.

Ходих след това в НАП Изток да ги питам дали тази справка ще свърши работа и ми казаха в декларацията да въведа сумата на цялата главница, сумата от справката с цялата платена лихва за миналата година и да приложа разплащателния план и след това в НАП щели да правят сметките. Говорих и с една счетоводителка, която също се свързва с НАП и този път й дадоха противоположата информация: че в справката от банката трябва да е посочено конкретно изплатената лихва за 1-те 100хил.лв както е по закон.

Та ми вирна главата да разбера от банката ли не искат да издадат правилната бележка, от НАП ли правят разни изчисление или закона просто не се прилага директно както е написан....

Същият казус с Уникредит миналата година.
Баща ми е счетоводител, подавам данъчната декларация онлайн и той някакви изчисления прави колко точно е лихвата и попълних каквото ми каза. Изплатиха ми парите, нямах никакъв проблем, което доста ме изненада.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия