Как се приготвя тая пуста манджа

  • 3 908
  • 42
# 15
Откога не съм готвила пипер с мляко, и аз съм от тези дето е отраснала  с тези манджи Laughing Утре вечер това е вечеряме Wink
Виж целия пост
# 16
Никога не съм яла такава манджа много ми е странна ,но ще я пробвам сигурно ще ми хареса
в кой край на България я правят ?Тука на морето май не е много позната;
Виж целия пост
# 17
Hug Hug Hug Hug
Значи сме от "един дол дренки"  Joy Joy

Тиква или тиквички с ориз?Щото аз знам за тиквички с ориз  Flutter

Тиква с ориз на фурна. Става нещо като съчетание от тиква с мляко и яйца, и мляко с ориз. Heart Eyes


Никога не съм яла такава манджа много ми е странна ,но ще я пробвам сигурно ще ми хареса
в кой край на България я правят ?Тука на морето май не е много позната;
Мама е от Шумен.  Mr. Green
Виж целия пост
# 18
Аз съм от Варна и ги знам от майка ми- и тиквата с ориз и пипера с мляко. Grinning
Виж целия пост
# 19
Аз слагам и мъничко червен пипер при запържването на пипера.
Виж целия пост
# 20
Е,аз съм от Варна....Потвърждавам,че сме от "един дол дренки"  Joy Joy Joy Joy Joy

Тази манджичка "Пипер с мляко" си е от североизточна България май....
Виж целия пост
# 21
Благодаря,че ме подсетихте за тази "пуста манджа" Любима ми е от детството.Баба ми я правеше.Тя е от едно добричко село.Явно рецептата е от тоя край.
Виж целия пост
# 22
И аз съм от Шумен за това сме яли пипер с мляко и тиква с ориз  Hug
Виж целия пост
# 23
Айдееее,заформихме се групатааааа  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 24

ivenceto25, опитай и тези печени пиперки по панагюрски на bordovsky, страшно вкусни са и бързо стават.
Ето това опитайте-тези печени пиперки са супер. За една седмица ги правих 4 пъти-ами като мъжът ми много ги хареса и си иска да му ги правя....и стават точно за 5 мин....Като махна тигана от котлона слагам сух чесън- малко за аромат(напомнят ми на тиквички с кисело мляко като се сложи чесъна), пресен копър и черен пипер и го разбърквам. И мммммм... Crazy
Виж целия пост
# 25
Ами за манджата -пиперки с прясно мляко. Аз съм от североизточна България и тази манджа много често се готви при нас. Но ние я правим като нарежем изпечените пиперки и ги позапържваме малко, после прибавяме сметана на око и малко вода, да е по редичко и сол на вкус. А някои изпържват сурови пиперки и малко лук и пак слагат сметана и вода. но аз предпочитам варианта с печените пиперки. Embarassed
Виж целия пост
# 26
Божееее, докато зацепя, че става на въпрос за печени чушки, а не за истински пипер Embarassed В първия момент си помислих, че авторката пита за някакъв лек против настинка Joy .Много съм зле Joy
Виж целия пост
# 27
Божееее, докато зацепя, че става на въпрос за печени чушки, а не за истински пипер Embarassed В първия момент си помислих, че авторката пита за някакъв лек против настинка Joy .Много съм зле Joy
Joy Joy Joy Hug Hug Hug Hug Hug
В някои части на България пипер е капията,а чушките-лютите чушки,
Виж целия пост
# 28
Айдееее,заформихме се групатааааа  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

 newsm18 newsm18

Аз всъщност освен тези две неща- пипер с мляко и тиква с ориз, не се сещам за друга рецепта от нашия край.

Виж целия пост
# 29
И аз съм от Североизточна България ,на такава манджа интересно не се готвеше при нашите.Само печени пиперки с  доматен сос,също много вкусна манджичка естествено с домати от градината от сорта биволско сърце.  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия