Тестото се прави от:
6 яйца
1 чаша пудра захар/ непълна/
150гр брашно
Крема:
1 чаена чаша сметана / заквасена/
1/2 ч. чаша пудра захар
1 ванилия
плодове/ може и замразени, но по-добре пресни /
С праскови също става вкусно!
Разбийте около 5 мин. с миксер 6-те жълтъка със захарта, докато сместа се сгъсти и побелее. Отделно разбийте 6-те белтъка на сняг. Прибавете ги внимателно към жълтъците ,после прибавете и брашното като бъркате с дървена или пластмасова лъжица.
Изсипете сместа върху намазана с МАСЛО хартия за печене, с която сте покрили тавата. Печете в умерена фурна на 180 гр.
Като изстине сладкиша...отлепяте внимателно хартията.
Докато ви изстива сладкиша, разбивате сметаната със захарта, до получаване на пухкава смес. Добавяте ванилията.
Разстилате крема върху изстиналия сладкиш и отгоре само в началото нареждате нарязаните плодчета/ в случа ягоди разрязани наполовина /...за да се получат само в средата. Ако искате да има повече редове с ягоди, то сложете ягоди по целия блат.
След това внимателно навийте сладкиша на руло. Увийте го в фолио и го сложете в хладилника да се стегне и охлади.
Бон апетит!