Апетитни медени пилешки крилца във фолио!

  • 7 379
  • 20
# 15
 smile3508
Виж целия пост
# 16
Леле колко обичам пилешки крилца!!! Тъкмо се чудех в каква марината да ги накисна. Обаче имам една сериозна забележка относно алуминиевите продукти - съдове и фолио - установено е отдавна, че при силно загряване алуминият отделя микроскопични  парченца, които се "отлагат" в мозъка. Не ползвайте такива съдове, а с фолио само покривайте при нужда печивото. Поне аз така правя.
Доня Коприва, само съм добронамерена  newsm03
Виж целия пост
# 17
така аз ще пробвам с бутчета. сложих ги в маринатата да стоят цял ден, а довечера ще ги пека.
след това ще кажа как е станало. и още нещо - сложих меда и чесъна в маринатата още сега - понеже соевия ми сос е много солен и малко да се неутрализира с меда. дано да станат добре.
Виж целия пост
# 18
Ами един път заради меда и маслото за да си останат върху крилцето и да си попият в него, а не да изтекат в тавата при печенето и втори път заради вида.

Нямам навика да снимам ястията, които приготвям и затова нямам снимка не тези крилца. Обикновенно за снимка се сещам след като сме изяли всичко Laughing
Благодаря за отговора.  bouquet Непременно ще ги пробвам и ще споделя за резултата Wink
Виж целия пост
# 19
споделям резултата - както по-рано днес казах, реших да пробвам рецептата с пилешки бутчета. размразих ги , сложих ги в дълбок съд, приготвих маринатата от соев сос, горчица, вода малко, чесън, черен пипер и мед и залях бутчетата с нея. престояха цял ден така в хладилника днес. покрих 1 тавичка с фолио и направих нещо като тава в тавата Crazy ако правилно го обяснявам. сложих бутчетата в тази нова тава, излях и маринатата вътре и завих всичко в фолио. в истинската тава сложих вода. признавам си, забравих да намажа бутчетата с мед и масло. пекох ги 1 час. резултат - станаха прекрасни Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

благодаря за рецептата Wink Wink Wink
Виж целия пост
# 20
На Блонди ще и напиша една много бърза рецепта с тези пил.филенца.Може би я знаеш,защото е лесна.Нарязваш месото на лентички и ги слагаш в теф.тиганче с малко вода колкото да побелеят,нали знаеш ,че им трябва малко време и после им изсипваш една заквасена сметана на данон и ги разбъркваш още 5 мин.Слагаш черен пипер и сол и готово .Но по скоро това е за мезе.Bon Apeti
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия