Въпрос за кондензираното мляко

  • 24 896
  • 41
# 15
Подсладеното кондензирано мляко /неварено/ е основна съставка за крема в торта Рафаело - любима наша, даже се заредих с три кутии от Метро, че страшно ще отива за Нова година - каквато е бяла и поръсена обилно с кокос Crazy...


   Ти "не си" подстрекател............ Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Що бе, като й сложа между блатовете и плодовете от консерва "Тропически плод" -  Crazy Crazy Crazy

Айде, да не съм голословна - ето я красавицата -      
Виж целия пост
# 17
Ето рецепти за крем с кондензирано мляко (неварено)

530г масло
200г кондензирано мляко
300 пудра захар
10г коняк
1п ванилия

..................................................

200г масло
100г кондензирано мляко
2 жълтъка
ванилия или ликьор
Виж целия пост
# 18
И аз не съм подстрекател, но ето как използвам аз свареното кондензирано мляко:

Торта Пламъци

И СНИМКА
Виж целия пост
# 19
аз крем карамела го правя с кондензирано мляко Peace
1 кутия несварено
съ6тата кутия с прясно мляко
3 яйца
и хоп да се пе4е
стахотно е bowuu
Виж целия пост
# 20
Момичета, като сте отворили дума за кондензираното мляко, ще се възползвам да задам и аз едно въпросче. Правих три пъти "Пай Банофи", който е със сварено до карамел подсладено конденз. мляко. Много вкусен сладкиш, обаче... пълнежа от карамел винаги ми изтича  ooooh! Първият път го варих 3,5 часа, получи се достатъчно гъсто и карамелено, вторият път го варих 5 часа пак беше гъсто и малко по-тъмно карамелено, но след като го намазах върху сладкиша се втечни и започна да изтича. Правя го в откопчаваща се тортена форма, но като го нарежа след няколко часа карамела е изтекъл във формата. Накрая се снабдих с готово Dulce da leche и пак същата работа се получи. В темата за "Пай Банофи" никой не е споделил да има такъв проблем, а и на снимките си изглежда ок. Мнооого е вкусен сладкиша, но ми се иска и на вид да го докарам.
Ще съм благодарна, ако някой ме "светне", къде може да греша.
Виж целия пост
# 21
Има ли готово сварено мляко някъде?(България)
Аз ако се опитам да си го сваря сама ще видите после снимки как НЕ трябва да варите кондензирано мляко  Blush
Виж целия пост
# 22
Хайде и аз да попитам по-опитните Simple Smile
Имам подсладено кондензирано мляко в хладилника, но съм отворила кутията преди две седмици.Да го изхвърлям ли?На външен вид и мирис му няма нищо.
Виж целия пост
# 23
Хайде и аз да попитам по-опитните Simple Smile
Имам подсладено кондензирано мляко в хладилника, но съм отворила кутията преди две седмици.Да го изхвърлям ли?На външен вид и мирис му няма нищо.
      Слагай си го в кафето по 1-2 чаени  лъжички.. Simple Smile
Виж целия пост
# 24

Една кутия разбита с около 200г масло става на страхотен крем за някоя торта.Даже за тръбичките с вишни на Селма  мисля,че ще е чудесен крем.
    Може би, в такъв случай тръбичките ще трябва да се сиропират допълнително,защото крема се получава доста гъстичек.
Виж целия пост
# 25
Селма, благодаря!
Виж целия пост
# 26
А за блейките като мен, които са си купили неподсладено конд. мляко, щото не могат да четат Close, какво ще препоръчате?  Blush
Виж целия пост
# 27

Една кутия разбита с около 200г масло става на страхотен крем за някоя торта.Даже за тръбичките с вишни на Селма  мисля,че ще е чудесен крем.
    Може би, в такъв случай тръбичките ще трябва да се сиропират допълнително,защото крема се получава доста гъстичек.
да ,така е Peace Първо може да се направят с твоят крем(със сметаната) и после отгоре с тоя.Ще стане супер.сигурна съм,защото правя подобна торта Wink
Виж целия пост
# 28
темата ми беше много полезна  Hug
Виж целия пост
# 29
belinda, освен да си го ползваш за кафето и за някакви кремчета с варене, като го разреждаш обаче  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия