Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 244 356
  • 657
# 510
И нашият е на боклука. Надра се дъното, ползвам само дървени лъжици и шпатули и му баех на мивката, ама...
Виж целия пост
# 511
И аз съм в издирване на тиган, не съм сигурна за дълбочината, но искам да е с капак. Икейските ми изглеждат добре, имам разни техни тави и тенджерки и са много добре. Но тиганите ме разколебават, че са доста евтини като за тефлонови... newsm78
Виж целия пост
# 512
http://www.delimano.bg/tigani/universalen-tigan-alegra.html

Чакам си този тиган с капак. Надявам се да е добър.
Виж целия пост
# 513
Някой има ли отзиви за Tefal Vintage?Какво предствлява тази серия?
Виж целия пост
# 514
Здравейте момичета,закупих си тиган на делимано Деличия и съм много доволна и от Кауфланд един уок(тези с точките)от него съм очарована.Правих ориз със зеленчуци и е просто перфектен.Малко е по тежък но това не пречи.
Виж целия пост
# 515
Здравейте, дами! Стигнах до някъде с четенето на темата и спрях, защото се обърках. Трябва ми мнение относно подарък за освещаване на къща на близки хора. Домакините си поръчаха комплект тенджери и тигани. Цената за мен не е приоритетна, а по-скоро качеството. Стигнах до извода, че керамичните съдове за готвене са най-полезни, ако не е така, моля да ме поправите и, следователно,  да ми препоръчате марка съдове или конкретна серия на дадена марка. Благодаря Ви, предварително!  Hug Peace
Виж целия пост
# 516
Керамичните са по безвредни уж. Аз лично съм доволна от Тефал - тефлоновите серии. Да са вредни, вредни, колко да са вредни Mr. Green. По-скъпите естествено са по-качествени и по-издръжливи. Гледам, че сега са пуснали /или поне аз скоро видях?/ TEFAL Pleasure - серия с титаниево покритие, на картонената опаковка пише, че стават и за миялна. На снимките не личи, но на живо са с малки, ненабиващи се на очи частици. Не знам как да го обясня. Нещо като боя на кола - металик, само че е матово. Стой красиво, не е дразнещо, поне за мен. Обаче не са евтини. Над 40лв. за бройка тиган, зависи от вида и големината на съда.
Виж целия пост
# 517
Здравейте,

Понеже за новата кухня, в която ще има двойка индукционни котлони 21см и 14,5см, се чудя какви тенджери да си взема, моля за някои насоки. Какъв е минимумът? Ето до какво го докарах:

За малък котлон:

-- тенджерка 14см, около 1,3l; за притопляне на манджи или готвене за 1-2-ма души;
-- касерола (прави стени) или малък тиган за сотиране с основа 14см? Тук имам дилема. Най-добре и двете, но бюджетът е фактор за съжаление.

За голям котлон:

-- тенджера висока за супа/паста 6.0l, 20см; може би в комплект с гевгир, защото онези капаци с дупките май не са много функционални;
-- тенджера ниска около 3.0l, 20см; чудя се дали да не я заменя с касерола със същите размери и да ползват един капак с по-голямата тенджера?
-- тиган за сотиране по-голям;
-- тиган за пържене -- най-вероятно керамичен;
-- тиган за палачинки -- тефлонов.

Ще се радвам на мнения дали са добре планирани съдовете. Дали липсва нещо или пък нещо е излишно/дублира се. Благодаря Simple Smile

Пояснение: освен керамичният и тефлоновият тиган, всички други съдове ще са от неръжд. стомана. Няма да се готвят месни ястия, а най-вече паста, ориз, картофи и супи. И палачинки разбира се  chef
Виж целия пост
# 518
Каквито и да си вземеш, щом ще си с индукционен котлон трябва да пробваш дъната с магнит.
Виж целия пост
# 519
Стигнах до извода, че керамичните съдове за готвене са най-полезни, ако не е така, моля да ме поправите и, следователно,  да ми препоръчате марка съдове или конкретна серия на дадена марка.  Hug Peace
Mисля че в един немски сайт(но не съм 100%сигурна)четох за начина на направата на така наречените съдове с керамично  или каменно покритие . Няма гаранция че частичките от много фино смления материал няма да взимодействат с храната(химично или чисто физично или дори комбинация от двете). Има много въпросителни и по отношение на химическия състав на въпросните керамики ,който всяка фирма -производител ''неволно'' премълчава. Те първа ще четем за ''разкрития '' по темата за ''безвредността ''на керамиката в кухнята.
Докато производителите не поемат отговорност че гарантират пълна липса на взаимодействие на ''революционните ''керамични покрития с храната приготвяна в тях  ,а и многото неизвестни по отношение на състава аз оставам скептична по отношение на квалификациите ''безвредно'' и ''безопасно'' по адрес на керамиката.
Като препоръка за покупка на безопасни съдове бих ви насочила към стомана18/10 и някои видове стъкло с уговорката много внимателно да четете в състава да няма олово. Естествено бих избрала марка с име и традиции.
Виж целия пост
# 520
Добре, за тенджери ясно 18/10/ А за тави какво да изберем?

Дайте линк към нещо което е добро моля.
Виж целия пост
# 521
Каквито ти харесват.
Имам стъклени, които смятам за най-безвредни и ги ползвам често, но баници и тестени например, съм забелязала, че стават най-вкусни в една прастара алуминиева тава, която изхвърлих и сега ме е яд. Тестени сега пека в емайлирани тави. Имам и керамични, някои доста скъпи, но тежки и неудобни и скоро ще се превърнат в саксии. Чугунен тиган- голям мерак и ползван точно веднъж, също заради тежестта.
Виж целия пост
# 522
...Чугунен тиган- голям мерак и ползван точно веднъж, също заради тежестта.
И на мен много ми тежи, обаче не се предавам Simple Smile
Виж целия пост
# 523
Имам огромен чугунен тиган и го ползвам и като тиган и като тава много съм доволна  ideauu superuu
Иначе тавите са ми български но от тежките 18/10 и една две йени ,но в тях по скоро пресипвам сготвеното и съхранявам.
 Аз имам големи терзанания по отношение на чехския ръчно изработен оловен кристал,НО такава красота си заслужава  Twisted Evilчовек да забрави за малко за принципите,а и все си мисля че 5-10 мин в столичния смог през зимата са къде къде по-вредни. ooooh!
Виж целия пост
# 524
Е, той кристала не съдържа все пак 100 % олово, а и ти не го ядеш. Красиво е, не може да се отрече!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия