Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 64

  • 38 136
  • 291
# 270
Дими, и аз разпознавах къде е бил пластът шоколад в средата по ядките. И от снощи забразвям да напиша колко ме впечатли твоя борд. Много интересно се е получило  Peace
Виж целия пост
# 271
Честита Нова 2009 Година!!!
Бъдете много здрави,обичани, щастливи и нека ви донесе много късмет и щастливи мигове!!!
И нека никога да не ви напуска вдъхновението да творите прекрасни торти и да радвате своите близки и приятели!!!

Всички торти,които видях са страхотни!!!Поздравления!!! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 272
Страхотни торти сте направили всички. Искрено Ви се възхищавам  bouquet
Имам един въпрос относно шоколадовия борд на тортитр. Върху какво се излива шоколада за да се получи след това корпус(борд)  който се слага от страни на торта.
И как се закрепя след това...трява да е още леко мек ли?
Също как да полея цялата торта със шоколада така че и да е гладка на всякъде. newsm78
Малко тъпи въпроси задавам ама не ми се получват тортите от към украса. На вкус божествени но на вид има какво да се желае още.
Виж целия пост
# 273
Честита нова година .Желая на всички здраве и щастие и успехи в тортоправенето.
Виж целия пост
# 274
Честита Нова Година и от мен мили дами.Малко със закъснение,но ви пожелавам много здраве и касмет през новата 2009г.Асега се връщам назад ,за да прочета пропуснатото.Целувки от мен  love001  love001  love001
Виж целия пост
# 275
Честита Нова Година!Живи,здрави,щастливи и заредени с нови идеи за прекрасни торти    bouquet
Виж целия пост
# 276
 ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
 Момичета, прекрасни торти правите, продължавайте все така и през тази година да радвате очите ни!
 И понеже ви губя от време на време вместо запис, пък и най-накрая се престраших да пробвам марципана на "Schwartau" ще покажа и моята новогодишна торта Елха:

Тук има страхотни торти, но видях една която ми грабна погледа!Clairette, прекрасна торта!
Виж целия пост
# 277
Честита Нова 2009 Година!  newsm51

с пожелания за два пъти повече торти и три пъти повече фантазии за изпълнение на тортите  Mr. Green  smile3521
Виж целия пост
# 278
Хора, `ма тук си имаме рожденик, който се спотайва!

Честит Рожден Ден - irinka28 !!! Да си жива и здрава, много щастлива. Дано семейството направи празника незабравим за теб, пълен с много усмивки и прекрасни емоции. (Е, признават се и 1-2 сълзички за разкош, но само от радост )  Hug



Иначе нямам думи за новогодишните тортички. Много сте се постарали.  Simple Smile

Присъединявам се към последното питане за шоколадовата заливка: как да я направя да не е като плътна кора? С мляко ли беше?   newsm78
Виж целия пост
# 279
Хора, `ма тук си имаме рожденик, който се спотайва!

Вярно ooooh!
irinka28,Честит рожден ден!Бъди много здрава,обичана и щастлива!  bouquet
Чакаме тортата........... Praynig Laughing
Виж целия пост
# 280
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Желая ви много здраве на вас и вашите семеиства и много вдъхновение за новите тортени предизвикателства!
Момичета, благодаря ви за споделения опит,които е много важен за мен,благодаря ви,защото след всеки мои тортен провал вие ми давате сили да не се отказвам и да продължа,благодаря за вдъхновението което ми давате,БЛАГОДАРЯ!  bouquet
Всички новогодишни и коледни торти които видях са страхотни!За първи път ще се престраша да ви покажа и моита празнична торта.Използвах идеята на Албена за рисуване с желатин и се престраших да го приложа след като гледах видеото на Ван444ето само,че аз рисувах с кристалина.

Извинявам се за големината на снимката и хаоса около тортата Embarassed
Виж целия пост
# 281
ЗА МНОГО ГОДИНИ, МИЛИ ДАМИ!!!! БЪДЕТЕ УСМИХНАТИ И СЛЪНЧЕВИ!!!!
Всъщност, влизам само да поздравя ИРИНКА за нейния рожден ден!!! Бъди жива и здрава, все така отзивчива и много, много щастлива!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Обещавам, утре да имам повечко време и да разгледам последните торти.
Прегледах само последната страничка.
ai-ai  - Страхотен трансфер. Много са готини и двамата кокорчовци.
 Шоколадова заливка /глазура/ правя така:
300 гр шоколад или кувертюр се смесват с 100-150 олио. Сместта трябва да е гореща. Цялата фатка е, че трябва да се разлее много равномерно, много бързо и много тънко, за да се получи ефекта от СОЦ-тортите от миналото. Аз лично, не мога да го докарам.
Втори вариант, който е по-вкусен:
100-150 мл. прясно мляко се загрява почти до кипване в МВ. Към него се добавя разтопен 300 гр. шоколад или кувертюр. Разбива се с миксер до получаване на рядък крем. Ако се наложи се загрява още.  Този тип глазура не става хрупкава като тортите от едно време, но все пак става твърда и не се разтяга като ластик. Децата я предпочитат.
И двете се заливат върху намазани и идеално изравнени торти. Явно има и някаква молитва, или някакво баене към целия процес, ама аз не ги знам..... newsm78
Виж целия пост
# 282
Честита Нова Година мили дами!

Желая на всички ви много здраве, хубави мигове с любимите хора и много, много творчески идеи и реализации! Тази сладка тема е една от тези, които с удоволствие посещавам и се наслаждавам на красотите, които творите! За съжаление вече правя торти само за определени случаи и по-рядко пиша, но това не пречи да ви се наслаждавам! Благодаря ви!   bouquet

Честит рожден ден на Иринка!
Бъди много здрава, щастлива и успешна във всяко начинание!  bouquet



ПС. Момичета не мога да вляза в Тортената библиотека - и при вас ли е така?
Виж целия пост
# 283
Иринка28, ЧРД!!! С най-прекрасни пожелания от мен:

Наталина, на мен ми се отваря Библиотеката.
Виж целия пост
# 284
Иринка, да си ни жива и здрава, с много, много поводи за торти

Аз да кажа за заливката, правих с кувертюр и сладкарска сметана.Пропорции на око и стана страхотна, мекичка. Сложих я в-ху блата направо.



ai-ai сега да те питам как направи белия цвят. Защото аз напрвих торта с трансфер от шоколад (ама чакам да ми пратят снимки че нямам фото Sad) Имах желание за желатин но заради пусто бяло се отказах. Ив  кристалината нещо друго сложили?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия