Много ме е срам, но как се пекат фъстъци?

  • 40 041
  • 32
# 15
На микровълновата ги пека аз. Всякакви ядки всъщност пека на микровълновата. Не знам защо, но във фурна винаги ми изгарят.  Tired
Виж целия пост
# 16
Златна лента, слагаш ли белтък и когато ги печеш в микровълновата?
Виж целия пост
# 17
Да, то е същото, просто трябва да се разбъркват честичко. На MW ми харесва това, че пускам за определено време и то ми сигнализира да ги разбъркам, а не трябва да дебна постоянно. Но може изобщо без белтък, от него всъщност по-добре се залепя солта и не пада при разбъркването.
Виж целия пост
# 18
В микровълновата се пекат по-бързо. Намокрям и посолявам. Слагам на малко минути, така като свършат разбърквам, че иначе може да забравя.
Виж целия пост
# 19
В микровълновата се пекат по-бързо. Намокрям и посолявам. Слагам на малко минути, така като свършат разбърквам, че иначе може да забравя.

И аз така.
Виж целия пост
# 20
  Ей сега ще ги пробвам в микровълновата, щом казвате, че стават по-вкусни. Ммммм направо нямам търпение, но ще пробвам с малко количество, за да не сгафя Laughing.
Виж целия пост
# 21
Не точно по темата, ама как карамелизирате ядки?
Виж целия пост
# 22
Защо се слага белтък  newsm78
Аз пека бадеми в МВ, но я включвам като фурна, т.к. има такива функции, загрява се долния и горния реотан, плюс отзад също има реотан. Пакетче от 200 грама се изпича за десетина минути максимум, като разбърквам  от времена време. Преди това съм ги намокрила и посолила само.
Виж целия пост
# 23
Рецепта за печене на каквото ви хрумне (ядки): слагаме ядките в тавичка, в зависимост от количеството им счупваме вътре един белтък, слагаме брашно и натриваме докато изсъхне всичко (да няма течност от белтъка, а всичко да бъде обрашнено), посоляваме и отново объркваме хубаво и печем до зачервяване в зависимост от печката (аз пека на около 160 на вятър).
Виж целия пост
# 24
Както е описано по-горе най-вкусните фъстъци стават в микровълнова фурна.

Разбира се, че не е вярно това  Grinning


За да са по-хрупкави. Най-хубаво става белтък за бадеми  Peace
Виж целия пост
# 25
А някой да е чувал да се слага кисело мляко ... Преди време едни роднини ми поднесоха много вкусни ядки...бяха толкова хрупкави  newsm53 Спомням си, че ми казаха че слагат кисело мляко,но друго не помня. Не мога да открия никаква подобна рецепта тук в нета  Weary  Може би вместо вода слагат кисело мляко не знам.
Виж целия пост
# 26
Настина с белтък стават по-хрупкави....но напоследък ги правя основно по следния начин:измивам ги хубаво,оставям да се отцедят,след което си разбърквам солта и малко брашно на гъста каша с малко вода,изсипвам в/у ядките/,разбърквам хубаво да се омажат и пека/и в обикновенна и в МВ фурна става/...така се разпределя равномерно солта,не се слепват и  не стават нито много солени,нито пък безсолни........тая тънкост ми я каза една циганка дето продаваше слънчоглед.Така пека вече сякакви ядки.
А,карамелизирани съм правила на тефлоновия тиган само-загрявам захарта с малко вода и като покафенее,слагам ядките,но са ми били предварително опечени/и обелени/.
Виж целия пост
# 27
Ето и моят начин,за който ми дадоха съвет съфорумки - слагам в тавичка,намокрям с вода добре,посолявам и пека на най-долната скара на слаба фурна,разбърквам постоянно и стават супер вкусни ядките,става въпрос за фъстъци,бадеми и орехи.Съветът беше и да не ги пека на МВ,като потвърждавам с две ръце и аз този съвет!!!
Виж целия пост
# 28

Да, така с брашно пече и една приятелка професионална готвачка. И аз опитах веднъж, ама нещо не ги направих както трябва.  Confused Но ще пробвам както си описала с кашичка  Peace
Виж целия пост
# 29


За да са по-хрупкави. Най-хубаво става белтък за бадеми  Peace

Не знаех, жалко, че опекох всичките налични бадеми, следващия път ще пробвам.
Впрочем аз ги пека в МВ, но я вкл на програма за готвене-тоест си работи като истинска фурна-реотани с вентилатор, по-бързо ми стават отколкото да загрявам голямата фурна. Стават абсолютно същите. Не знам с микровълните как се опичат ядки Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия