Пангасиус ?!?!

  • 135 984
  • 206
# 30
Риба и кисело мляко  #Crazy
Стига, де, това са несъвместими комбинации  Stop

Нали само тези от консерва не е добре да се консумират с кисело мляко.
Виж целия пост
# 31
Никога не съм купвала такава риба, защото не знам как се приготвя  Laughing . Но често съм се изкушавала.
Рецептата на *MILADY* много ми хареса!
Виж целия пост
# 32
Да кажа как я направих снощи аз.....както казах избрах да ползвам начините -пържена и във фолио на грил тигана......
Просто няма по вкусна риба от тази,или да не съм толкова крайна я свързвам по вкус долу-горе с пъстървата-друга моя много любима риба за мен.От 3 те филета излязоха 6 парчета ,коита честно казано никак не ни стигнаха,само малката изяде 2 парчета Mr. Green За мен остана само да си опитам,и затова другият път ще купя поне 2 пакета за приготвяне Wink
Хареса ми и по 2та начина,като парчетата ги осолих,наръсих ги леко с черен пипер,и изпържих,а другите ги завих с фолио,като преди това ги овалях в зехтин,пекох около 10тина минутки общо...
Благодаря на всички ,които бяха така любезни да споделят   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 33
Много вкусна риба и аз съм очарована от нея, но у нас я предпочитаме панирана.
Виж целия пост
# 34
Риба и кисело мляко  #Crazy
Стига, де, това са несъвместими комбинации  Stop

Няма такова нещо.
Несъвместима с киселото мляко е само рибата от консерва!  Simple Smile
Виж целия пост
# 35
Аз след дълго ровене в нета, пробвах тази рецепта и ни хареса-пангасиус- пакетчета, за първи път правя пангасиус Peace
Виж целия пост
# 36
изкушавам се да опитам пържена, ама не ми се виси на котлона беееее.......  Sad

Е, ти  като че ли грах ще пържиш зрънце по зрънце  Laughing Hug В един голям тиган или във фритюрника става за десетина минутки, не се виси изобщо  Wink
Ще вземеш да ме навиеш значи!  newsm78
Виж целия пост
# 37
Ето една моя любима рецепта:

ПАНГАСИУС С ВИНЕН СОС

Тази рецепта я видях в предаването Бон Апети. Много ме впечатли и затова реших да я споделя с повече хора. Това е моят вариант (за 4 порции):
Филета се запичат под фолио на фурна с малко мазнина, сол и черен пипер. Фолиото се отстранява малко преди рибата да стане готова.
За соса:
125 мл готварска сметана
2-3 супени лъжици олио
10-20 мл вино
малка глава лук
1 лимон
1 щипка куркума
1щипка къри
Лукът се нарязва наситно и се сотира с олиото. Сипва се бялото вино и след това на тънка струйка сметаната. Изчаква се да се редуцира. Овкусява се с кърито, куркумата и сокът от лимона.
Виж целия пост
# 38
Ето още една:

Пангасиус с пикантен сос

Тази съм си я свалила от нета, но отдавна и не мога да дам линк. Малко съм я префасонирала.

3 порции

Продукти:

3 парчета филе от риба пангасиус(от по 250-300 г)
1 консерва цели домати
1 глава лук
2 моркова
1 скилидка чесън
6 кисели краставички
олио   
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно.
Лукът и чесънът - на ситно, морковите - на кубчета.
Нарязаните зеленчуци се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 15 мин, като от време на време се разбъркват с дървена лъжица, за да бъде задушаването равномерно.
Прибавят се и рибните филета.
Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 10-15 мин.
Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета и се добавят в тенджерата.
Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос.
Виж целия пост
# 39
Благодаря на Артемида, че се е престрашила да пробва рецептата ми от темата за Никулден. Всъщност това не е моя рецепта , а на едно от момичетата във форума, но не помня коя Embarassed

Откакто я правя са я пробвали поне 30 човека и   ВСИЧКИ  много са я харесали. А у нас  ВСИЧКИ /капризи/ без изключение ядат и риба / по тази рецепта/

Бяла риба

    *  рибно филе (може пъстърва, хек и т.н.) - за една нормална тава  - около 3бр. от пенгасиуса
    * 1 кофичка кисело мляко
    * чесън на вкус
    * копър, девесил, черен пипер - аз лично добавям и подправката за риба /повечко/
    * сол

Киселото мляко с всички подправки  се разбъркват и с тях се намазват парчетата риба от всички страни. Оставя се час или два да поеме от подправките, но може да се пече и веднага.Пече се във фолио 30 мин. на 200 гр. и след това без фолио 15 мин.  Страшно е вкусна.
Опитайте и ви гарантирам, че ще ви стане любима рецепта за бяла риба  newsm10
Виж целия пост
# 40
най-добрата лятна рецепта за пангасиус - на барбекюто.
Останалите сезони - на грил-тиган.
Панирана вкъщи не ядем, пробвахме веднъж, но ни беше много тежка.
Виж целия пост
# 41
orkud, би ли ми споделила каква подправка за риба ползваш?  Hug Понеже аз съм ползвала на вегета за риба, но вече я няма в BILLA  Thinking
Виж целия пост
# 42
Рядко минавам покрай щанда с рибата в магазините (приятелят ми не обича много риба), но така като ви чета и мн малко ми трябва да отида и да купя  Simple Smile Да кажете колко долу-горе й е килото? Или се продава в някакви опаковки?
Виж целия пост
# 43
Няма такова нещо.
Несъвместима с киселото мляко е само рибата от консерва!  Simple Smile

Ха, не знаех. И защо?  Thinking

Аз съм получавала копривна треска от пържена риба и кисело мляко  Confused
Виж целия пост
# 44
Защото в рибната консерва има вещества,които с млякото реагират и се образуват отровни такива.Чиста химия,изобщо не е свързано с вкуса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия