Пангасиус ?!?!

  • 135 947
  • 206
# 60
Понеже вкъщи нищо не се панира или пържи ето как я приготвям аз (става и с всяка друга хубава бяла риба филе). Всичко правя на око, така че точни мерки не мога да дам.
Нарязвам филетата на парчета колкото fish fingers горе- долу. Слагам ги в купичка и ги заливам със сок от един-два лимона. Оставям ги в хладилник да поемат малко.
В една купичка смесвам малко галета, грис (повече от галетата) и подправки за риба (може готов микс, но те са пълни със сол и други гадории, така че аз лично си слагам по наш вкус сухи подправки).
В друга разбивам едно яйце с капка- две лимон.
След това топя в яйцето и в сухата смес и нареждам върху пергаментова хартия в голяма тава. Напръсквам със зехтин (аз използвам нещо подобно на пулверизатор за зехтин, но може и да се полеят съвсем лекичко просто) и пека. Стават като панирани и без притеснение можете да ги дадете на децата, които пък е ясно какви фенове са на храната с пръсти  Wink
Направих тази рецепта много е вкусно!
Нарязаните на 2-3 см парчета поръсих с лимон не много защото имах само 1/2 лимон смесих пшеничен грис и галета+девисил и копър.
Само не знам защо малко ми се залепиха на оризовата хартия при печене - бях я намазала със зехтин.
Рецептата е много подходяща за хора които не обичат мазни храни!
Виж целия пост
# 61
Тъп въпрос задавам, ама преди имаше една тема за панирано филе от риба и писаха да не се размразява предварително че се разпада, но беше друга риба май.. Та въпроса ми е да размразя ли филетата, довечера мисля да я изпържа  в масло.


момичета помагайте и аз имам същия въпрос - да я размразявам ли - вече я извадих мисля за вечеря да я пържа ... ако трябва да е лед да я прибера   chef
Виж целия пост
# 62
Размразена я изпържих в крайна сметка.
Виж целия пост
# 63
За да не ви е гадна и мазна може да изрязвате тлъстите участъци от филето. Те се виждат най-добре когато е размразена - по краищата едни бели надлъжни ивици. Иначе аз я приготвям по най-елементарния начин с малко сол и лимон оваляна в брашно. Пържи се по 2-3 мин от всяка страна и става мноооого вкусна.
Виж целия пост
# 64
Тъп въпрос задавам, ама преди имаше една тема за панирано филе от риба и писаха да не се размразява предварително че се разпада, но беше друга риба май.. Та въпроса ми е да размразя ли филетата, довечера мисля да я изпържа  в масло.


момичета помагайте и аз имам същия въпрос - да я размразявам ли - вече я извадих мисля за вечеря да я пържа ... ако трябва да е лед да я прибера   chef

Аз винаги я размразявам!
Вчерашната например имаше по 5 мм лед около рибата - не виждам как ще я готвя така.
А размразена риба повторно не се замразява!
Виж целия пост
# 65
NadiaNGX, радвам се, че ти е харесала  Grinning

Аз също винаги размразявам преди обработка. Най- добре е да не се използва микровълновата, защото поне при мен винаги разваля качеството на месото на рибока.
Виж целия пост
# 66
Снощи правих пангасиус,панирах го.Към него сервирах един сос,който знам от мама.Ето и рецептата.
В мазнината,в която сме пържили рибата добавями филия натопен във вода стар хляб и настърган на ренде,ама така както си е мокър.Запържваме,добавяме 2-3 стрити скилидки чесън,бъркаме още малко и махаме от котлона.Добавяме малко оцет на вкус и половин каф.чаша счукани орехи.Заливам върху панираната риба,става много вкусно,но никак не е диетично за съжаление. Confused
Виж целия пост
# 67
...
В мазнината,в която сме пържили рибата добавями филия натопен във вода стар хляб и настърган на ренде,ама така както си е мокър.
...

Как го стържеш  Shocked , нали е напоен във вода?
Виж целия пост
# 68
Не съм го пробвала. Мисля да опитам.  chef
Виж целия пост
# 69
Понеже вкъщи нищо не се панира или пържи ето как я приготвям аз (става и с всяка друга хубава бяла риба филе). Всичко правя на око, така че точни мерки не мога да дам.
Нарязвам филетата на парчета колкото fish fingers горе- долу. Слагам ги в купичка и ги заливам със сок от един-два лимона. Оставям ги в хладилник да поемат малко.
В една купичка смесвам малко галета, грис (повече от галетата) и подправки за риба (може готов микс, но те са пълни със сол и други гадории, така че аз лично си слагам по наш вкус сухи подправки).
В друга разбивам едно яйце с капка- две лимон.
След това топя в яйцето и в сухата смес и нареждам върху пергаментова хартия в голяма тава. Напръсквам със зехтин (аз използвам нещо подобно на пулверизатор за зехтин, но може и да се полеят съвсем лекичко просто) и пека. Стават като панирани и без притеснение можете да ги дадете на децата, които пък е ясно какви фенове са на храната с пръсти  Wink
Направих тази рецепта много е вкусно!
Нарязаните на 2-3 см парчета поръсих с лимон не много защото имах само 1/2 лимон смесих пшеничен грис и галета+девисил и копър.
Само не знам защо малко ми се залепиха на оризовата хартия при печене - бях я намазала със зехтин.
Рецептата е много подходяща за хора които не обичат мазни храни!

Така.....останалите две филета направих по този начин, като изрязах доволно количество  буквално сланина от рибата. Н е станаха зле, но  бяха по-вкусни студени. Този начин на суха панировка много ми допадна, мерси за идеята Hug
Виж целия пост
# 70
търся нещо по различно от паниран пангас   - само така я приготвям за сега, много я обичаме в къщи тази риба ...ще прочета предложенията...
представям си нещо задушена със зеленчуци, сметана и яйце залято всичко и във фурна до запичане... но нямам точна рецепта... само представа  Grinning
Виж целия пост
# 71
 Момичета, извинявам се, че нахлувам. Не искам да развалям атмосферата, но прочетете за пангасиус повечко. Това е една наистина много вкусна риба, която обаче живее и се лови в реката Меконг във Виетнам. Не съм сигурна за точния брой на химичните заводи които изливат помията си там. Не живеяя в България. Тук тази риба замръзена от около 7 евро за килограм сега и правят  оферти за по 2 евро за да се купува. Смята  се за една вредна за здравето риба.
Виж целия пост
# 72
Дай доказателства ! Къде няма заводи и боклуци вече ...айде пак истерии , моля ви се ...
Виж целия пост
# 73
Впрочем, мъжа ми купи въпросната риба от Хасково, като ми каза по телефона, че било виетнамски шаран newsm78
Виж целия пост
# 74
И аз вчера щях да купувам, но понеже винаги чета за произход и срок на годност на стоките и на тази риба пишеше Произход: Виетнам, та се въздържах да я купя. Като цена беше 6.99.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия