За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 13 860
  • 310
# 285
А как да изпържа кюфтета бързо?Те ще са алангле  Mr. Green

Аз се обърках......Защото съм правила кюфтета без кайма - доста често и съмсем изключих,че кюфтетата са от кайма. Аз ти казах само за кюфтета от кашкавал, без кайма. С кайма и кашкавал не съм правила. И чак сега си обеснявам защо Мастера така те е посъветвала.....Не, няма да изтече - така мисля аз!
Виж целия пост
# 286
А как да изпържа кюфтета бързо?Те ще са алангле  Mr. Green

Няма да изтече,не се притеснявай.Пък и каймата остава на не дебел пласт около плънката,така че и за кратко пак ще се изпържат.
Виж целия пост
# 287
Много благодаря!Още утре ще заформя кюфтенцата  bouquet
Виж целия пост
# 288
Разделих го на две части- едната във фурната с лук, другата ще пържа, но по онзи начин- с малко сода. Да видим кой ще спечели... Laughing
Виж целия пост
# 289
Може ли съвет как да направя кюфтета с кашкавал,моркови и кисели краставички вътре? newsm78
Взимаш от каймата в ръка(мокра),разплескваш,слагаш плънка,събираш краищата(да стане като вързопче),приплескаваш,овалваш в брашно и пържиш (или печеш)

Само да ти напомня,за да не забравиш  Grinning ....Каймата да е овкусена с подправките(черен пипер,кимион,лук...и т.н.),тогава си взимаш в мокра ръка и слагаш плънка...
Виж целия пост
# 290
Момичета, имам следният проблем. Опитвам се да си направя кисело мляко от сурово прясно мляко.
Целта е да запазя качествата на млякото,не искам да стига до варене. Може бе загряване до около 40 не повече от 45 градуса.
Достатъчни ли са за да стане киселото мляко или трябва да е по-топло?
Направих един полу-успешен опит.
Стерилизирах тенджерата преди да го направя, но не и лъжицата  с която бърках newsm78
Загрях млякото, но не се сетих да бъркам за да не почне да загаря от долу. Така че имаше един слой на дъното полепнало (не изгоряло) мляко.
Сложих киселото мляко и завих с кърпи, след 2 часа реших че може би е започнало да изстива и трябва да е на по-висока температура и го сложих в леко загряна фурна (след което я изключих) Има вероятност да е била малко по-топла. В крайна сметка стана едно много гъсто мляко, но вкусът му беше много особен. Нещо средно между кисело мляко и извара.
А и консистенцията му беше една не съвсем правилна, уж мляко но едно като наслоено леко "жилаво" като извара. Абе странно Mr. Green
Не ми се изхвърляше, така че го изцедих и си направих много хубава салатка тип "снежанка".
Та сега дами кажете къде сгреших!
Дайте съвет как да направя гъсто, хубаво мляко. Купих си термометър, имам всичко необходимо, дори млякото.
  bouquet
Виж целия пост
# 291
аз сварявам млякото  докато се надигне оставам го да истине докато ,като бръкнеш с пръст да можеш да траеш незнам колко градуса аз гопробвам с пръст да не е вряло да  не е истинало исипвам го в буркани слагам по една супена равна лъжица закваска /кисело мляко/  на стайна температура разбърквам го затварям бурканите и го завивам с две одела на топло за 6 часа горе долу newsm10 ,УСПЕХ
Виж целия пост
# 292
аз сварявам млякото  докато се надигне оставам го да истине докато ,като бръкнеш с пръст да можеш да траеш незнам колко градуса аз гопробвам с пръст да не е вряло да  не е истинало исипвам го в буркани слагам по една супена равна лъжица закваска /кисело мляко/  на стайна температура разбърквам го затварям бурканите и го завивам с две одела на топло за 6 часа горе долу newsm10 ,УСПЕХ

Мерси, ще пробвам да го оставя на стайна температура.
Абе, видяло се е че ще съсипя малко мляко докато го нацеля, ама ще победя Mr. Green
Виж целия пост
# 293
ЗАКВАСКАТА ДА Е НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА А ПРЯСНОТО МЛЯКО ДА МОЖЕ ДА ТИ ТРАЕ ПРЪСТА КАТО ГО ПИПАШ
Виж целия пост
# 294
ЗАКВАСКАТА ДА Е НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА А ПРЯСНОТО МЛЯКО ДА МОЖЕ ДА ТИ ТРАЕ ПРЪСТА КАТО ГО ПИПАШ

Всичко трябва да е с телесна температура-прясното мляко,закваската,бурканите също.Вече напълнени,бурканите се завиват в одеало,да речем от вечерта до сутринта,след което се слагат в хладилника.
Виж целия пост
# 295
Само да ти напомня,за да не забравиш  Grinning ....Каймата да е овкусена с подправките(черен пипер,кимион,лук...и т.н.),тогава си взимаш в мокра ръка и слагаш плънка...

Аз винаги си овкусявам каймата, Peaceно не знаех че с мокра ръка си правиш кюфтетата.Ще докладвам дали е станало като ги направя.Мерси още веднъж  bouquet
Виж целия пост
# 296
При заквасване на кисело мляко може да използвате и домашно масло, млякото става много хубаво. Успех. Някъд в мрежата бях виждала, да се предлага закваска за кисело мляко по всички стандарти на БДС. Амо успея ще дам линк.
Виж целия пост
# 297
Ябълка,как с масло? newsm78
Виж целия пост
# 298
Масло можеш да използваш, като закваска, ако е само домашно. Аз лично събирам сметаната от киселото мляко, бъркам я с миксера до масло, измивам маслото. Това масло използвам за закваска. Относно линка мисля, че намерих нещо http://www.lbbulgaricum.bg/bg/products.php?m=2&s=26
Виж целия пост
# 299
Няколко пъти съм заквасвала мляко и никога с масло.А по-хубаво ли е на вкус?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия