Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 66

  • 41 934
  • 291
# 240
Много са хубави  Simple Smile  Praynig Peace
Виж целия пост
# 241
Много хубави торти Praynig Naughty
Виж целия пост
# 242
Как приготвяш шоколада и желатина /особено желатина не се ли разтича, как го разтваряш и в каква пропорция го разтваряш?
Шоколада:
Около 50-100 гр. разтопявам в МВ. Добавям около 2-3 суп. лъж. олио и бъркам. С това правя контура. Стяга перфектно, но същевременно не е чак толкова "дървено". Очертавам си като трансфер,  без да мажа джоба и прибирам на студено. След това с макетно ножче изрязвам горния пласт на найлона на папката и пренасям само с него. Загледай се в снимките сърничката и ще видиш как е изрязан найлона.
ТУК и ТУК При всички случаи найлона тук-там  са залепя за сметаната, та затова и правя фон отстрани, защото е трудно да загладя отново. На сърничката, контура е минаван 2 пъти. След обръщането леко притискам и няма откъде да изтече после.
Желатина:
1 пак. на Йоткер се разтваря във 100 мл. студена вода. Като набъбне, загрявам в МВ. Доливам около 150-200 мл. сок от компот, разделям в пластмасови чашки за кафе и оцветявам. Прибирам в хладилника за 5 мин. Започва да се желира около 5тата минута на студено. Незнам с каква гъстота да го сравня. То си показва само. Ако още се разлива като вода, подръж още малко на студено, ако е започнало да се оформя леееееко като желе - действай. Пробвах метода на Албенка с лъжичка, ама нещо не ми беше лесно и удобно. Затова пробвах със спринцовки. Номера е да си нагласиш удобно спринцовката в ръката. Виж на клипчето как съм я хванала. Пробвах различни начини, но единствено така мога да контролирам буталцето да не цвръкне наведнъж. Не оставяй спринцовката с малко желатин. Започва да се газира на мехурчета, които няма как да спукаш после на тортата, а и има риск да цвръкне изведнъж и да стане на лунички цялата торта. Не е фатално защото с една голяма игла или тънко ножче, се маха лесно желираната капка.
Ако се желира сместта в чашката, затопли отново в МВ. При мен винаги остава много от желето, но щерката само това чака и го изяжда на секундата
Албенкааааа - не е често... Зариби ме с тоя желатин, и виж сега какво става тука.... Аз обяснявам и жъна лаври на твой гръб...  Crossing Arms Ти се промъкваш тука - хвалиш тоя-оня и нищо не казваш за желатинчето...... ама не може така..... Naughty
Виж целия пост
# 243
Докато народа спи и изтрезнява аз си чета на чуждия комп. , понеже като добро дете си легнах в 5ч  Mr. Green, вий  ми напълнихте очите   bouquet . Поздравления за всички
 Пепи ха за тази китара на Скайп ще даваш консултации  Grinning. По грифа на мога да я позная каква е , май на Айбанец ми прилича  newsm78. За единицата ти си знаеш , плодовата каква е отдолу ?
Дими кой каза че не е точно в стил Димитрина73 ( Ванчето  newsm78) - съгласна съм , но пък този пандишпан си го загладила като огледало   bouquet . Сподели го този не класически пандишпан
Бамбинка малинка ти само с захарен телефон ли се измъкна  Mr. Green (в Бг поне правят ли вече застраховки на апарата или трябваше нов да купувате
Краси на този рибар не му ли е студено бре човек ( при тези Т)
Иринка пак ли вкусотии показваш ( с много крем - точно по мой вкус  Heart Eyes )
 Новото попълнение Мариета - тази осмица хич не ми изглежда като първи опит - поздравления.
Виж целия пост
# 244
Привет на всички! Grinning
Честит празник на всички,носещи името на св. Атанас!!!
Бъдете живи и здрави!(в това число и моя баща-  bouquet Simple Smile)

Страхотни торти сте направили момичета, Hugняма да изброявам,че са много
и всички от хубави по-хубави!
Весел празник на празнуващите!!!
И.......... newsm24  Wine Glass
Виж целия пост
# 245
van444eto , много ,много ти благодаря за разяснениятя Hug  bouquet
Скоро и аз ще се пробвам
Виж целия пост
# 246
Фиорче да ти е жив и здрав баща ти  Hug Hug Hug.
Нещо тортичка newsm78 от тебе ?
Виж целия пост
# 247
van444eto , много ,много ти благодаря за разяснениятя Hug  bouquet
Аз също много благодаря.
Виж целия пост
# 248
Леле колко много сте изписали...Аз за сега с нищо не мога да се похваля,но докато етох назад из темата много обри идейки ми попаднаха.Та....мисля и аз да спретна нещо тия дни  Flutter Честито мна всички празнуващи и празнували(малко на патерица)!
Виж целия пост
# 249
Рая, това, което нарекох "нетрадиционен пандишпан" е genoise cake, пак от бейкинг911 - 6 яйца, 1чч (С) универсално брашно, 3/4чч захар, 1/2чл сол. Солта и брашното се пресяват, яйцата и захарта се смесват, бъркат се на водна баня докъм 40-45С (115F), така че да пари леко на пръста и захарта да се стопи. Махат се яйцата от водната баня и се разбиват докато стане гъсто, толкова, че като гребнеш с лопатката и като го изсипеш обратно, да образува релеф върху тестото, който леко се разлива, но си запазва очертаният. Пече се (това количество го дават за 8-9 инча тава) на 180С около 20-25мин. При мен винаги се пече повече...не знам защо. Целта е да се отдели малко от стените, да се вдигне и в средата, и да има хубав загар, почти кафеникав, не остава почти нищо по клечката....обичайните неща, но на мен тези показатели ми се изпълняват на към 30 мин.
Виж целия пост
# 250
Пепи китарата е невероятна  #Crazy  разказвай кое как и от какво - просто нямам думи!!!!!

Да се самоцитирам че никой не ми отговори  Confused

Ще ме насочите ли за програма за воден знак на снимка освен ФШ?
Виж целия пост
# 251
Привет сладурки и поздравления за страхотните торти.  bouquet Добре,че ви има и аз нещо да науча. Party

Ето и от мен 2 тортички.

Тази е за една колежка,която скоро чака бебе:

http://good-times.webshots.com/photo/2896055780101110711orDPAS

а тази пък за друга колежка преди да напусне, с която работихме в един отдел:

http://good-times.webshots.com/photo/2145664930101110711NXdOsV

Продължавайте все така смело напред момичета! Hug
Виж целия пост
# 252
Ще ме насочите ли за програма за воден знак на снимка освен ФШ?

Шеми,ето:

http://www.download.bg/index.php?cls=program&mtd=screenshot&id=468237

http://www.computers.bg/photowatermark_professional__rabota_s_vodni_znaci.html

http://softvisia.com/download.php?view.54

Дано ти свърши работа! Hug
Виж целия пост
# 253
Благодаря ви за поздравите отправени кьм моя мьж!Няма да минем само сьс захарен телефон,избрал си е вече нов,но цената му още е  #Crazy,та чака малко да падне .
По-кьсно ще сваля и покажа снимка на парче от тортата.

Пепи ,китарата е страшна
HOLY ,бебешката тортичка е много нежна
Виж целия пост
# 254
Шеметче, китарата е медовик. Първо опекох частите за китарата, а после грифа. Не, че не можех цялата накуп, ама така реших, защото до последно се чудех за грифа. Рецептата съм я писала, но ето я пак.

3 яйца
1ч.ч. захар
3 с.л. мед
1ч. л. сода за хляб
100гр. разтопено масло
около 4чаши брашно (може и малко повече да поеме, зависи от това колко пълни са били лъжиците с мед)

Крем:
800гр. заквасена сметана (може да поеме и 1кг.)
захар на вкус

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до разтварянето и, добавя се маслото и се слага на слаб огън до разтопяването му. В друг съд се слага меда и 1ч.л. сода да кипне. Бърка се енергично около 5-10 мин. Изчаква се леко да изстине и се добавя към яйчената смес. Слагате 3-3.5 чаши брашно и ако има нужда допълвате. Омесвате докато тестото спре да лепне по ръцете.
Увивате и прибирате в хладилник за 2-3часа. През това време се разбива сметаната и се прибира в хладилника.
Технологията на печене е описвана мисля неведнъж: разточвате, слагате в тавичка и надупчвате с вилица. Пече се в предварително загрята на 200 гадуса фурна за около 5-7 мин

Покритието на китарата е ММФ, а грифа ММФ+шоколад. Черното е от шоколадовото тесто с малко цвят.

Модела е ето този, iизбран от клиентката.



Ит дозата по-горе ми остана тесто и сметана и направих 2 триъгълни парчета за мен и мъжо Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия