Кекс осмица

  • 16 062
  • 50
# 30
  chef
умирам за кекс,ще се възползвам!!!
Виж целия пост
# 31
Вчера се сетих за този чудесен кекс, а и имах яйца в изобилие, та веднага го забърках, ето и резултата:





Благодарности на Мама Цоцоланка за рецептата!    bouquet
Виж целия пост
# 32
ооо това ще се пробва още тази вечер,много ефектно,дано да успея да го направя!
Виж целия пост
# 33
Кекса и при ме стана страхотен на вкус, но въпреки че поръсих обилно с какао, слоевете се разместиха и белтъците като най леки изплуваха нагоре и малко загоря.
Виж целия пост
# 34
Стефаника признай,че яйцата са били домашни.....Много ясно си личат слоевете.

Естрела, и при мен така ми се получава понякога......Просто белтъците не трябва да се бият много, че да стават прекалено ефирни....
Виж целия пост
# 35
Стефаника признай,че яйцата са били домашни.....Много ясно си личат слоевете.

Естрела, и при мен така ми се получава понякога......Просто белтъците не трябва да се бият много, че да стават прекалено ефирни....

Признавам, яйцата са домашни!!!  Peace

Относно подредбата на слоевете в моя случай - нито един не си е на първоначалното положение?! На дъното на формата изсипах жълтата смес (малките цветни нещица в нея са 2-3 лъжици смлени орехи), поръсих с какао, след това изсипах бялата смес, пак поръсих с какао и най-отгоре изсипах кафявата смес, за бялата има обяснение как се е качила нагоре, но за кафявата ми е чудно как се е озовала най-отдолу?  newsm78  Но и това вече няма значение, кекса е изяден и може би скоро ще правя нов!  Peace
Виж целия пост
# 36
Мама Цоцоланка Peace
страхотна рецепта ще я пробвам скоро
Виж целия пост
# 37
може ли да направите малко разяснения относно формата в която печете-чета назад че на някои момичета сместа е излизала извън формата и може ли примерно да пека във тортена форма или задължително трябва да е с дупка формата---------------как да преценя дали формата ми е подходяща за това количество
Виж целия пост
# 38
бетина,аз съм го правила и в торетна форма с падащо дъно и в такава с дупка,и в двата случая не ми е излизала сместа Peace
Виж целия пост
# 39
Тъкмо се понасъбраха яйца, ще го направя Peace
Може би ще добавя  мн орехи, понеже мн ги обичам.
Виж целия пост
# 40
  Tова е наистина супер кекса който много се тачи и у нас.Правила съм го със 7 яйца  и пак става,но малко по-различна технология и повече играчка.


   betina33 ,тъй,като количеството е наистина голямо,аз го пека в тавичка ,по-дълбока и в средата слагам купичка от крем-карамел,така хем си е с дупка,хем не излиза от нея и става пак ефектен.
 успех!  Peace
Виж целия пост
# 41
......Просто белтъците не трябва да се бият много, че да стават прекалено ефирни....
ooooh! ooooh! ooooh!
А аз умишлено бих мноооооооооого Tired
Сега се пече, после ще си едитна мнението със снимка Peace
Виж целия пост
# 42
страхотен кекс, и аз го знам като "трицветен", само че м/у слоеве поръсвам със какао и кокосови стърготини. newsm10
Виж целия пост
# 43
Здравейте момичета , моя основен проблем с кексовете е печенето! Не знам какво правя но повечето пъти остава суров на някой места или ако тавата  дебелината на кекса е различна.
Виж целия пост
# 44
Страхотно изглежда  Crazy Ще взема да го пробвам, макар че в къщи като направя кекс си го ям сама ... Само малката ми дъщеря похапва по малко, другите не обичат, за съжаление.
Но е много ефектен, не съм правила досега такъв кекс.

Кажете сега за заливките, варианти? Хрумва ми шоколадова или карамелена заливка. Как ги парвите и кога заливате - на топъл или изстинал кекс?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия