Рецепти за Actifry

  • 326 905
  • 1 499
# 1 170
Всъщност модела е https://technohome.bg/product/4481/frityurnik-tefal-actifry-genius-fz760030.htm
Но на програма без бъркалка, или на програма уок или ако махна бъркалката за да пека храна с меки панировки, ми запича продуктите предимно от лявата страна.
Виж целия пост
# 1 171

Но на програма без бъркалка, или на програма уок или ако махна бъркалката за да пека храна с меки панировки, ми запича продуктите предимно от лявата страна.

Аз съм с модел който няма програми,но без бъркалка и при моя уред запича предимно от едната страна.
Виж целия пост
# 1 172
Естествено че когато работите без бъркалка, уреда ще запича само от едната страна, в края на краищата горещия въздух идва само от едно място.
Виж целия пост
# 1 173
За целта се слага допълнителната решетъчна кошница, на мястото на бъркашката, тя се върти и продуктите се изпичат равномерно без бъркалка, панировката си остава цяла..
Виж целия пост
# 1 174
За целта се слага допълнителната решетъчна кошница, на мястото на бъркашката, тя се върти и продуктите се изпичат равномерно без бъркалка, панировката си остава цяла..

Поръчах си такава кошница,но се обадиха да ме предупредят,че доставката ще отнеме 3 седмици.До тогава ще отварям да обръщам продуктите с панировка.
Виж целия пост
# 1 175
Естествено че когато работите без бъркалка, уреда ще запича само от едната страна, в края на краищата горещия въздух идва само от едно място.
Кое му е естественото? На пръв поглед отвора от където излиза топлия въздух е разположен централно под капака. Реших че нещо ми е дефектирал.

От къде да поръчам тази решетка, момичета?

П.п информирах се. Страхотни сте!
Виж целия пост
# 1 176
Кошницата ми пристигна доста по-рано от срока който ми обявиха,от както я взех тествам най различни  рецепти,днес се сетих да снимам .
Обичам тиквички,но никой у дома не ги яде и си правя изключително рядко,днес реших да пробвам как ще се получат. Нарязах на парчета 2 на 2 см. ,първо потопих във вода,след това в брашно(сложих малко подправки и сол в брашното).Станаха готови за около 25 мин.Добре се получиха с хрупкава коричка и сочни вътре.




Виж целия пост
# 1 177
Да споделя и аз първи впечатления от въпросния уред. Взех си преди десетина дни на прИмоция от Технополис Tefal Actifry Genius XL. Нямам кухненска везна, така че използвам пълната съдина на рендето Бьорнер за една доза. Първи опит - картофи на пръчки. Нарязани на късо, на среден размер пръчки. С 5 мерителни лъжички зехтин и 3 прясно мляко (благодаря на БГ-мамата, която даде тази чудесна идея). Без никакво предварително подсушаване или цедене, за 1 час на 180°. Посоляване след изваждане. Картофите са почти като пържени, но не толкова мазни. Страшно вкусни!

Втори опит - шарен патладжан на кубчета със страна около 2 см. Нарязан и сипан веднага в уреда, по 5 мерителни лъжички зехтин и прясно мляко, 1 час на 180°. Отново отличен резултат. Само дето от 6 средно големи патладжана остана около две шепи. Но пък е мазничък и сравнително тежък, стига за два дни на сам човек.

Тази вечер - опит за чипс. Смес от сини и розови картофи, нарязани на рендето Бьорнер - половината с дебелина около 2 мм, другата половина - по 1 мм. С 6 мерителни лъжички зехтин, без прясно мляко (защото забравих да купя днес), 1 час на 180°. Че е вкусно - вкусно е, но не  е точно чипс... Може би трябваше да нарежа всички картофи на 1 мм - те се посмачкаха, но са хрупкави, докато тези, дебели по 2 мм стоят малко като задушени. Или може би трябва да слагам малко по-малко количество, защото чипсът е по-плътен от картофите на пръчки. И последната лъжичка зехтин определено им е дошла в повече - не са успели да го попият всичкия, има и малко останал.

Поръчах онлайн и телена кошничка за уреда. Добрата новина е, че вече се предлага точно за този модел, няма нужда да и се реже главата. От servicebg.net бяха много любезни, обадиха ми се за потвърждение, че съм избрал кошничка за правилния модел. Поръчах и резервна бъркалка и предпазен пръстен. Все пак, пластмасови детайли при тази температура - добре е да има резервни.

Мисля следващият ми експеримент да е печена тиква. Ще направя два опита - само тиква на кубчета с канела,  зехтин и мляко в уреда, която да залея с мед и сметана след като я извадя. И втори вариант - тиквата в уреда заедно с канела, малко вода, меласа и палмова захар, както я пека на фурната. Ще пиша какво се е получило...

Edit:
Да споделя и една любопитна подробност за уреда - няма копче за изключване! Което никак не ми харесва, не обичам да оставям нагревателни уреди под напрежение. Пробвах да го включа в разклонител с прекъсвач, но се оказа, че освен всичко друго кабелът на уреда е много къс - около половин метър. Така че разклонителят се пада под масата, където не е удобен за достигане. Затова срязах кабела му на другия край и монтирах зад щепсела един двупроводен прекъсвач от стара компютърна кутия. А масата съединих с устър-клема. Вече мога да го изключвам лесно.
Виж целия пост
# 1 178
От къде е тази идея за прясно мляко?

Може ли да дадете линк към вашия модел?
Виж целия пост
# 1 179
За първи път и аз чувам са се добавя прясно мляко! Ще пробвам задължително. Благодаря за идеята!
А ... 5 мерителни лъжици мазнина ли добавяте към една доза картофи или аз нещо не съм разбрала?
Виж целия пост
# 1 180
Как 5 лъжици - нали идеята е почти без мазнина да се готви? Иначе ще си ги пържа на обикновения фритюрник.
Виж целия пост
# 1 181
Дори и с 5 лъжици няма нищо общо с обикновенния фритюрник, а и нейния е ХЛ доколкото разбрах, кой знае колко побира Simple Smile
Виж целия пост
# 1 182
И аз добавих лъжица мляко към картофите, не виждам разлика.

Как 5 лъжици олио..... с една са ни екстра, веднъж пробвах с две, не ни харесаха, мазни бяха.
Виж целия пост
# 1 183
При пърженето на картофи синът ми работи с 1 лъжица олио и една лъжица вода.
Виж целия пост
# 1 184
Моят уред също е ХL. Ако добавя повече от две лъжици мазнина, просто тя остава по дъното, след като извадя картофите. Те не я поемат. С другите зеленчуци е същото. Наливам малко "на око"  направо от бутилката, вместо да меря и ако не съм преценила точно, мазнината остава и не се поема от зеленчуците.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия