Рецепти за Actifry

  • 324 369
  • 1 499
# 1 185
В къщи уреда е Genius, на вилата XL Express и с двата лъжица оризово олио е повече от достатъчно.
Виж целия пост
# 1 186
От къде е тази идея за прясно мляко?

Може ли да дадете линк към вашия модел?
Идеята за млякото е точно от тази тема. Изчетох я от началото, не си спомням на коя страница беше...

Моят уред е ето този. Между другото, още не съм пробвал т.нар. "ръчен чопър", който подаряват заедно с него. Въпреки че продавачката в магазина ми каза, че бил много удобен примерно за рязане на лук.

Относно мазнината - въпрос на вкус. Аз съм лакто-веге, т.е. единствените ми източници на мазнини са зехтина, кравето масло и сметаната, така че ми харесват по-мазнички картофи и патладжан. Със сигурност и с 5 лъжички зехтин картофите са много, много по-сухи, отколкото пържени в 1 см олио. Уредът по спецификация е за 1.7 кг продукти, но както казах, нямам още кухненска везна и не зная точно какво количество готвя.
Виж целия пост
# 1 187
Дядо Хаджия казва - 1л мазнина + 1л вода (но за какво количество картофи?) - аз все подсушавам и само мазнина слагам. И вие ли не подсушавате картофите / добавяте вода?
И аз ще пробвам - още по-удобно и бързо ще бъде даже, само да имат вид и вкус близък до пържени:) Купих един къдрав нож за картофи - бързо се режат така и децата им се радват:)
Виж целия пост
# 1 188
Няколко пъти вече правя картофи плюс моркови в моя актифрай. Слагам ги заедно и се получава добре - морковите първи се изяждат.
Виж целия пост
# 1 189
Няколко пъти вече правя картофи плюс моркови в моя актифрай. Слагам ги заедно и се получава добре - морковите първи се изяждат.

Успяват ли морковите да се сготвят за това време? Как ги режеш?
Виж целия пост
# 1 190
Да, успяват да се сготвят, че и загарят приятно по краищата. Режа ги по диагонал на филийки.
Виж целия пост
# 1 191
При пърженето на картофи синът ми работи с 1 лъжица олио и една лъжица вода.

За какво количество става дума? Защото при 1.2-1.3 кг сурови картофи, определено не ни харесва крайния резултат при минимално количество мазнина. Естествено, всяко семейство си има изградено мнение по въпроса Simple Smile.
Виж целия пост
# 1 192
Не подсушавам картофите, измивам и слагам с олио на око. Със зехтин не бих готвила, прегаря бързо и не е полезен така.
Виж целия пост
# 1 193
Не подсушавам картофите, измивам и слагам с олио на око. Със зехтин не бих готвила, прегаря бързо и не е полезен така.

Пробвайте с оризово олио, то има по-висока точка на горене.
Виж целия пост
# 1 194
Не подсушавам картофите, измивам и слагам с олио на око. Със зехтин не бих готвила, прегаря бързо и не е полезен така.
Ако готвиш на 180° не прегаря. Ако готвиш с extra virgin зехтин и термообработка, все едно че ядеш салата с горещо пресован зехтин. Да, не е толкова полезен като суровия студено пресован, но не е и вреден, нито променя вкуса на храната.

А това за "оризовото олио" ми звучи малко като колбасите от чучулига Grinning
Скрит текст:
Един продавал на пазара салам от чучулига. Питали го:
- Само месо от чучулига ли има вътре? Тя колко птичка е...
- Е, не само - признал си продавачът - има и малко конско месо.
- В какво съотношение са смесени?
- 1:1. На един кон - една чучулига.

Всички сме виждали ориз. Знаем колко мазнина съдържа. За да се получи един литър чисто оризово масло, сигурно трябва да се преработят няколко тона оризови семена. А при положение, че оризовото олио се продава на цени, по-ниски от тези на студено пресования зехтин, сами можете да си правите изводите какво има в него...

По темата - тази вечер изпекох пипер в уреда. 6 големи пиперки - първо ги сложих цели, заедно с дръжките, без бъркалка за 5 минути, да поомекнат малко. После сложих бъркалката и ги пуснах за още 15 минути. Станаха един път - все едно в чушкопек са печени. След малко ще ги обеля, изчистя, нарежа и ще си забъркам една любима манджа - пипер с мляко! Simple Smile

Edit:
Чудесно са станали пиперките, но на места малко трудно се белеха. А аз съм перфекционист - в обеления пипер не трябва да има нито една люспица и нито една семка! Може би им трябват около 25 минути с бъркалката...
Виж целия пост
# 1 195
Не, не им а трябва по-вече. Трябва да се задушат поне 30 мин за да се белят лесно.

Всеки сам преценява на база (не)знания каква мазнина да ползва. Всеизвестен факт е, че точката на кипене на зехтина е много по-ниска от на оризово/гроздово олио/краве масло.

Тук споделяме рецепти и опитност с AirFryer, не спорим кой  какви продукти е по-добре да ползва.
Виж целия пост
# 1 196
Освен рафинирания зехтин, друг зехтин не става за готвене. Аз използвам просто слънчогледово олио, не си търся алтернтива.
Виж целия пост
# 1 197
Освен рафинирания зехтин, друг зехтин не става за готвене. Аз използвам просто слънчогледово олио, не си търся алтернтива.

Може ли снимка на рафиниран зехтин, не се ориентирах в магазина, на доста пишеше, че е смес от рафинирано и не рафинирано и взех оризово олио, харесва ми от година в тефала готвя само с такова, но зехтина е на почит вкъщи, бих пробвала и с рафиниран зехтин.
Виж целия пост
# 1 198
Аз съм с Genius XL картофите от както си купих резачка за картофи от Лидл взеха да ми се получават. Обаче тиквички как ли не пробвах и не направо в коша.Сега чакам да пристигне кошница. Дали ще ми се получават в нея.
Виж целия пост
# 1 199
Освен рафинирания зехтин, друг зехтин не става за готвене. Аз използвам просто слънчогледово олио, не си търся алтернтива.

Може ли снимка на рафиниран зехтин, не се ориентирах в магазина, на доста пишеше, че е смес от рафинирано и не рафинирано и взех оризово олио, харесва ми от година в тефала готвя само с такова, но зехтина е на почит вкъщи, бих пробвала и с рафиниран зехтин.

Ами честно казано не ползвам такъв и не мога да помогна. Струва ми се, че съм срещала преди време в някой магазин, но може и само смес да е било.

Иначе вчера сложих с картофките малко моркови и станаха страхотни, определено ще правя пак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия