За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 14 466
  • 293
# 180
И на мен винаги ми мирише.
Виж целия пост
# 181
Реших да направя пандишпаново руло, но.... Embarassed нещо не ми се получиха нещата.
Сложих го на навлажнена кърпа и се опитах да го завия и блата взе да се чупи.
Явно нещо не съм направила както трябва.
 PraynigПодскажете.Сигурно има някаква тънкост, която съм пропуснала.
Виж целия пост
# 182
Здравейте, вчера правих за първи път мъфини.  След като опекох първите 12 и ги изгорих  Mr. Green сложих останалата смес и станаха задоволителни.

Та въпроса ми е, като използвам метална форма за 12 мъфина, слагам хартиени чашки - трябва ли да намазнявам тавичката под хартиените чашки?
Виж целия пост
# 183
Здравейте
сега правя един сладкиш , който обаче има глазура и тя се състои от: шоколад , прясно мляко и масло.
Ясно ми е , че трябва да разтопя шоколада на водна баня , но маслото и прясното мляко кога и как да ги прибавя?
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 184
Здравейте
сега правя един сладкиш , който обаче има глазура и тя се състои от: шоколад , прясно мляко и масло.
Ясно ми е , че трябва да разтопя шоколада на водна баня , но маслото и прясното мляко кога и как да ги прибавя?
Благодаря предварително.

Аз начупвам шоколада, слагам млякото и маслото в един съд на огъня и бъркам до получаване на еднородна смес. Разбира се, не на силен огън.
Виж целия пост
# 185
Реших да направя пандишпаново руло, но.... Embarassed нещо не ми се получиха нещата.
Сложих го на навлажнена кърпа и се опитах да го завия и блата взе да се чупи.
Явно нещо не съм направила както трябва.
 PraynigПодскажете.Сигурно има някаква тънкост, която съм пропуснала.


Най-вероятно си препекла. Аз три пъти съм правила пандишпан, но приятеля ми разбива яйцата около 20 -30 минути. След това много внимавам като пека. Никога не ми се е чупел, а винаги навивам направо с хартията за печене.

За мъфините на ародоет--аз не слагам мазнина под чашките.
Виж целия пост
# 186
мерси   bouquet
значи ще сложа всичко заедно  Peace
в рецептата не беше упоменато , та за това , а и не съм изтъкната готвачка  Embarassed
Виж целия пост
# 187
момичета,за пореден път се обръщам за помощ към вас:
вчера правих смес за гофрети,миналия ден също правих и станаха супер,но вчера като взе да се лющи тоя тефлон от гофретника,колкото го мажа с олио,толкова гофретата излиза цялата полепнала с тефлон,направо откачих #2gunfire
опитах се на палачинки в тигана,но остава тесто ,неможе да се опече отвътре,кажете ми какво да я правя тая смес,може да е гъстичка и затова нестава за палачинки,може би трябва да я разредя в още мляко newsm78
Виж целия пост
# 188
момичета,за пореден път се обръщам за помощ към вас:
вчера правих смес за гофрети,миналия ден също правих и станаха супер,но вчера като взе да се лющи тоя тефлон от гофретника,колкото го мажа с олио,толкова гофретата излиза цялата полепнала с тефлон,направо откачих #2gunfire
опитах се на палачинки в тигана,но остава тесто ,неможе да се опече отвътре,кажете ми какво да я правя тая смес,може да е гъстичка и затова нестава за палачинки,може би трябва да я разредя в още мляко newsm78
Така,както го описваш ми мирише на заминал гофретник....Заминал му е животеца май....
Не е добре,че се рони покритието...

Сместта трябва да е по-рядка от тази за гофрети, за да се опиташ да направиш палачинки
Виж целия пост
# 189
Може да разредиш с прясно мляко, кисело мляко с вода или само с вода.
Виж целия пост
# 190
Някой записа ли сутринта рецептата на Иван Звездев за един сладкиш-" Блондис", че аз нямах възможност, само успях да слушам и гледам.
Виж целия пост
# 191
dalka,благодаря!Следващия път ще внимавам повече при печенето.
Виж целия пост
# 192
Някой записа ли сутринта рецептата на Иван Звездев за един сладкиш-" Блондис", че аз нямах възможност, само успях да слушам и гледам.
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4426
Виж целия пост
# 193
Мда, ето ти го: (между другото го има по форумите)

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4426
Виж целия пост
# 194
Благодаря ви, изобщо не се сетих да проверя в сайта Embarassed ooooh!, не предполагах, че още същия ден ги има рецептите от сутринта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия