За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 14 372
  • 293
# 30
Здравейте момичета ... и аз имам бърз въпрос, за който не ми се пуска цяла тема ...
Значи ... с милото решихме да си направим кренвиршки(закуските, които продават в баничарниците) ...
Та криво ляво ... след много чудене и маене (за формата на "лентичките, с които се "облича" кренвирша), стигнахме до фурната ...  Mr. Green
И сложих аз тавата най-отдолу и като ме подхвана гаджето: "Ама защо най-отдолу?". Идеята била тавата да е някъде по средата, за да се опекат равномерно от всякъде кифличките. Аз винаги си слагам тавата долу и по някое време си я местя по-горе, за да се изпекат отгоре ... Заплаших го, че ще пускам тема във Форума с питането  Mr. Green ... Та кажете, моля ... кой е прав?  Laughing
Виж целия пост
# 31
Благодаря, Мамо Цоцоланке!  bouquet
Виж целия пост
# 32
....Заплаших го, че ще пускам тема във Форума с питането  Mr. Green ... Та кажете, моля ... кой е прав?  Laughing

Развесели ме!  bouquet Аз ги пека най-отдолу на фурната, чудесно си се изпичат навсякъде. Надявам се, че ще ги хапнете сладко-сладко! Grinning
Виж целия пост
# 33
labrex, благодаря за отговора!  Heart Eyes В резултат на съвместната ни работа се получиха едни .. хм ... доста смешни кренвиршки ...  Joy едни тънички, хрупкави ... голям смях падна като ги извадихме от фурната. Всяко изглеждаше по различен начин  Laughing И имаме закуска за седмица напред  Mr. Green

Хубава вечер!   bouquet

Забравих да кажа, че темата е много полезна  Hug
Виж целия пост
# 34


Чушки? В капамата - категорично - не! Аз дори и не слагам нито лук, копър,кимион и цвекло. Така и не разбирам тези хора, които слагат цвекло в зелето.....Може би защото аз го обичам натурално, без да е червено и пр.

Да, да...винаги се получава капамата...то просто няма друг начин!

Аз не обичам лук и цвекло така че определено ще ги пропусна.А си помислих за чушки защото обожавам във всякакъв вид,но щом няма начин ще си ги ям отделно Blush
Виж целия пост
# 35
Хоп и аз при вас с поредния въпрос.Как се прави капама.днес гледах 10-те най...и класацията беше за българската кухня.Говориха за капама и ми се дояде (не че ще ям днес де Blush) но искам да си направя утре  Party
У нас в капамата обичаме да има пилешко(горен бут),свинско шарено месо,суров суджук,зелеви сърми с кълцано месо и ориз(ужасно вкусно става,ако в плънката се сложи и месото на 1 пушено пилешко бутче-накълцано).
Месото е поръсено с черен и червен пипер,сърмите са завити.
Накълцвам кисело зеле,поръсвам ги с черен и червен пипер и хубаво го обърквам.
После на дъното слагам зеле,отгоре редя ред месо,ред зеле.Слагам 2-3 дафинови  листа помежду.Сърмите ги слагам някъде по средата на гювеча....Отгоре завършвам със зеле.Мазнината е олио(понякога слагам и малко свинска мас за вкус),наливам малко вода и пъхам във фурната(първо на силно докато заври и после на 150 градуса)
Виж целия пост
# 36
Мама Е, истинска закваска (Lactobacillus bulgaricus) ли имаш?

Сериозно питам, ако някой знае от къде мога да си купя истинска закваска, да ми каже  Hug
Да не е под формата на кисело мляко. Гледала съм филм по ТВ-то -  като прах е, в едни найлонови пликове.


Зълва ми си беше купила някъде от интернет-точно такава, на прах, беше в пликче. Обаче не знам от къде точно беше. Трябва да я питам.

Да, моля! Питай я.  Hug
Виж целия пост
# 37
Бо,тука в София,казаха,че се продава някъде по Женския пазар такава жива закваска(в пликчета)....Ако искаш да потърся и да ти пратя?
Виж целия пост
# 38
Бо,тука в София,казаха,че се продава някъде по Женския пазар такава жива закваска(в пликчета)....Ако искаш да потърся и да ти пратя?

Знам, че е доста скъпа. Дали е истинска?
Виж целия пост
# 39
Бо,тука в София,казаха,че се продава някъде по Женския пазар такава жива закваска(в пликчета)....Ако искаш да потърся и да ти пратя?

Знам, че е доста скъпа. Дали е истинска?
Имаше една тема за подквасването тука....Оттам научих за тази закваска.Момичетата казваха,че е най-добрата.....
Ако искаш ще потърся(близо ми е до работата пазара) и ако намеря ще ти взема.....
Виж целия пост
# 40
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???
Виж целия пост
# 41
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???
Ето прочети тука....Има доволни,има и недоволни....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277962.240
Виж целия пост
# 42
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???

Ползвахме вече този фикс. Става страхотно пилето.  Wink
Виж целия пост
# 43
благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 44
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???

Да..и с паприка и с чесън...мнго вкусно става...точно за 50 мин го оставих,както е по рецепта!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия