Копирам направо въпроса си от другата Тема:
чакайте сега да питам един въпрос така и така сте отворили тази тема:
обикаляйки тук там по белия свят не ми е било приятно да пия чешмяните им води където и да е било, да не говорим за Африка, та съм пила доста минерални, трапезни, естествено газирани и прочие "чужди" марки води.
И за толкова години "дегустации" тук -там се питам към днешна дата един въпрос.
Значи най-добре познавам френските минерални води + вкл. и техните естествено газирани.
Та въпросът ми е: как тези води извън нашата страна, всяка от тях има своята специфика на вкус, правило ми е впечатление, че вкусът е много специфичен на една Vitelle например, много различен от този на една Badoit или Evian ако щете пак се различава на вкус от останалите, или пък Cristaline например с друг вкус е от по-горе изброените (все френски води цитирам), и други съм пробвала , но в този момент не мога да се сетя всички имена, та има "чужи" води, които мога да пия и други, които са ми адски странна на вкус, А У НАС:
ако ми вържете очите и ми поставите 2 чаши с вода Девин или Горна баня, или Банкя ами няма да намеря разлика във вкуса. Еднакви са ми на вкус просто.
На какво се дължи това?