Плодовете и зеленчуците - колко са вредни и колко полезни?

  • 4 187
  • 56
# 15
Бях гледала една лекция на д-р Емилова. Там зададоха точно този въпрос - какво да ядем, когато плодовете и зеленчуците са с нитрати? Тя отговори, че това е по-малкото зло /пред месото и всякакви полуготови консервирани храни и хранителни добавки/, защото нитратите се изчиствали до 24 часа от организма, а останалите - консерванти и химии се натрупвали дори и в костите и си стоят в нас с години.  Crazy
Виж целия пост
# 16
И най-наблъсканите с нитрати плодове и зеленчуци са за предпочитане пред мазните закуски, шоколада, сладкото и т.н. Синтетичните витамини също не са най-добрия вариант.


подкрепям на 100 %
Виж целия пост
# 17
И аз скоро се питах дали тия нитрати не са вредни, но като не ми се яде нищо друго и като толкова много ми се ядат краставици сега и ми се пие таратор.. какво да правя  Crossing Arms Ям си тия дето ми се ядат  Peace
Виж целия пост
# 18
Мен лекарката ме предупреди още октомври месец да спирам със зеленчуците от рода на домати, краставици, марули, защото съдържат много нитрати, но плодове си хапвам стабилно.
Виж целия пост
# 19
Избираш предимно сезонни зеленчуци и плодове, гледаш да не са докарани от Нова Зеландия или Перу например, а някъде по-близо, обелваш ги, накисваш ги във вода и се лишаваш от нитратите. Те са водоразтворими и накисването във вода много помага.
Ако готвиш зеленчуците, изхвърляш водата, в която ги вариш и това е.
Виж целия пост
# 20
чесно казано всички съвременни храни са така добре 'подправени' с консерванти, оцветители, подсладители, нитрати и всякаква друга химия, че се съмнявам да има нещо полезно за ядене, от друга страна витамините пък са си чиста химия, така че...  Thinking  ако искаш да живееш здравословно трябва да се оттеглиш в някое село и сама да си произвеждаш всичко, което е леко невъзможно в наши дни!
Виж целия пост
# 21
Аз купувам био - продукти .
За съжаление все още трудно се намират и са доста по-скъпи , но пък си заслужава усилието Peace
И детенцето ми яде изцяло биохрани Laughing
Виж целия пост
# 22
Хапвам си всичко,което ми се прияде-домати,краставици и всичко,което не му е сега сезона.Оня ден даже ягоди ми се приядоха леко,но тук вече реших да се въздържа-ей го къде е март месец,ще ядем доста тогава.Аз не се вторачвам толкова.
Виж целия пост
# 23
Аз купувам био - продукти .
За съжаление все още трудно се намират и са доста по-скъпи , но пък си заслужава усилието Peace
И детенцето ми яде изцяло биохрани Laughing


И аз. В момента разликата в цените, особено на краставиците и доматите не е голяма.
Виж целия пост
# 24
чесно казано всички съвременни храни са така добре 'подправени' с консерванти, оцветители, подсладители, нитрати и всякаква друга химия, че се съмнявам да има нещо полезно за ядене, от друга страна витамините пък са си чиста химия, така че...  Thinking  ако искаш да живееш здравословно трябва да се оттеглиш в някое село и сама да си произвеждаш всичко, което е леко невъзможно в наши дни!
Извинявам се, ама това са пълни глупости.
Добре 'подправени' са предимно готовите храни. Не виждам на една зелка къде точно са и сложили оцветителите и подсладителите.
Това твоето ми звучи като оправдание да ядеш само junk food и да се успокояваш, че то в 'днешно време' всичко е вредно.
Виж целия пост
# 25
Консумирай сезоните зеленчуци като толкова се притесняваш.Естествено че краставиците,доматите и марулята сега са богати на нитрати.А за плодовете мисля че нямат кой знае колко нитрати.Абе въобще хапвай това което ти се яде,но умерено.И въздуха е мръсен,но не можем да спрем да го дишаме нали.Така че я карай по-спокойно и не се шашкай толкова много.
Виж целия пост
# 26
и все пак темата ми беше от полза - не знаех,че като се накиснат зеленчуците нитратите почти изчезват.
Благодаря  Mr. Green
Виж целия пост
# 27
Във всички случаи е по-добре да ядеш плодове и зеленчуци и то в суров вид. В плодовете няма нитрати, доколкото знам. А от зеленчуците няма да изядеш такова количество, че да погълнеш нитрати, достатъчни да те отровят или плода в теб. Освен това има зеленчуци, които, ако се предлагат в типичния за тях сезон, не съдържат нитрати.
Виж целия пост
# 28
От поне 10 години се ползват "сложни торове" и при овошките  Mr. Green Като сипят една кофа на есен (или на пролет  newsm78) държи влага шест месеца и дръвцето хубавее и ражда едни огромни плодове дето не червейче а петънце дори нямат по тях  Tired Или червеите и болестите са прости или ние нещо се прекарваме  Mr. Green Може да е по-скоро първото  Thinking
Виж целия пост
# 29
Не случайно на лекцията на "9 МЕСЕЦА" за захранването, педиатърката посъветва да ползваме купешки детски пюрета (каза, че не е ракламен агент на бебешки храни Mr. Green ), защото сравнено с нитратните, които ние ще им направим фирмените са с много строг контрол, на това къде и как са расли зеленчуците, да не са обработвани с пестициди и т.н.
Ако визира ХИПП, може и да е така. (Въпреки че едва ли и те са в стояние да проследят 100% от продукцията си, а само проби от нея.) Но за българските силно се съмнявам. Всичко изгнило от полето се събира и вози в консервните комбинати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия