Виенски кифли

  • 62 285
  • 240
# 135
  Поклон за прекрасната рецепта!Браво,Наталинаbouquet  bouquet  bouquet
  Направих ги днес с шоколад и орехи.Тестото е невероятно хубаво,а пълнежът трябва да е с още по-изразителен вкус,според мен. Wink
Виж целия пост
# 136
И  аз днес направих кифличките, от доста време им се канех, но най накрая успях. Направих ги с локум, много ни харесаха на всички в къщи.
Тестото е наистина много хубаво и много лесно се работи с него, а кифличките се получиха едни такива пухкави и мекички мммммм.......
Наталина, благодаря за чудесната рецепта.
Виж целия пост
# 137
    Моите кифлички след изстиването бяха някак не толкова мекички.....Къде ли сгреших?Трябваше ли да ги напръскам с вода след изпичането или.... newsm78
Виж целия пост
# 138
mariq_hm, Киса, Maria Ilva, Селма, gabolina - благодаря за милите думи и се радвам, че съм допринесла за вашият кулинарен  успех с тази рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

    Моите кифлички след изстиването бяха някак не толкова мекички.....Къде ли сгреших?Трябваше ли да ги напръскам с вода след изпичането или.... newsm78

Селма, не знам - моите са си мекички, но както казах, аз почти веднага замразявам (ако не се изядат де). Не ги пръскам с нищо - когато са намазани само с белтък коричката става по-тънка и не са твърди. newsm78
Виж целия пост
# 139







АКО  ОСТАНАТ - си ги притопляме в МВ и са като току що опечени!
Виж целия пост
# 140
   Моите не бяха точно твърди,а като че ли вече поизсъхнали, само няколко часа след изпичането.....Да не би да съм ги пресушила във фурната още? newsm78
   Иначе, докато бяха топлички,бяха несравнимо вкусни!  Hug
Виж целия пост
# 141
А ясно - ами аз винаги завивам след изстиването и козунаци и кифли и всичко в найлон, та дори не знам как биха били незавити. ooooh!
Виж целия пост
# 142
   И аз завивам....
Виж целия пост
# 143

Не знам тогава 'що така... newsm78
Виж целия пост
# 144
  Ами.....ще ги направя пак,да видя,дали не се е получило случайно.
  Наталина,а докато са още горещи, завиваш ли ги?Аз ги покривам с кърпа.
Виж целия пост
# 145
  Ами.....ще ги направя пак,да видя,дали не се е получило случайно.
  Наталина,а докато са още горещи, завиваш ли ги?Аз ги покривам с кърпа.

Не покривам с нищо и оствям да изстинат в тавите - каквото се изяде - изяде, останалите в найлонов плик и във фризера.
Виж целия пост
# 146
И аз ги направих,много са вкусни,пълнеж е локум,но кифлички също станаха като на Селма  след един два часа сухи.
Виж целия пост
# 147
Момичета, и мен ме размислихте...........Аз най-много за това харесах кифличките, защото и на другия ден си бяха мекички, без да ги претоплям, студени, но не сухи. Да не би повечко да сте ги пекли, сега това само ми идва на ум. newsm78
Виж целия пост
# 148
Да не би повечко да сте ги пекли, сега това само ми идва на ум. newsm78
   Възможно е!Затова ще се пробвам пак! Simple Smile
Виж целия пост
# 149
И аз направих кифличките. Малко трудно се справих с тестото /не съм много по тази част/, но станах много вкусни!
Понеже прекалих малко с втасването след като ги оформих се залепиха и разляха, но следващия път се надявам да успея да ги докарам и на вид! Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия