Кодрит кадир - сладост от Ориента

  • 91 036
  • 216
# 195
Темата е стара,но аз смятам че заслужава да се побутне маалко Grinning
Днес правих сладкиша,малко попромених количеството на някои съставки(увеличих млякото и яйцата за крем карамела,прибавих малко олио и пр.мляко към сместа за блата ).Още не съм го рязала,обикаля си нивката в хладилника Laughing
Ето малко снимки,а като го резна и кусам,ще редактирам  chef
Скрит текст:

Виж целия пост
# 196
Изглежда умопомрачително  bouquet!
Виж целия пост
# 197
Да побутна и аз темата. Вчера се опитах да направя сладкиша и не се получи Sad. Спазих точно рецептата, опитах се да го изпека в кексова форма, защото нямам друга тавичка с такава височина. Резултатът е плачевен - само блатът се изпече. Кремът отдолу не стегна. Сега пека отделно сместа за крема, поне него да изядем. Според мен не е достатъчно да се пече само 50 мин. Или аз бъркам някъде newsm78? Как точно печете сладкиша?
Виж целия пост
# 198
Вчера правих/не за първи път/ ...оооообаче - тестото нещо не се получи, паднах в голяма чуденка, докато не тръгнах да разчиствам плота - бях забравила бакпулвера  ooooh! А на колежките съм казала рецептата, но съм пропуснала олиото  Embarassed
Виж целия пост
# 199
dafinov list аз пека 1 час на 180 градуса PeaceНяколко пъти даже оставих тавичката(и моята е кексова-с дупка) да постои в изключената вече фурна.Става повече от идеален крем карамел,майка каза че такъв гладък на нея не и е ставал bowuuМоже и фурната да ти е по-слабичка,в рецептата имаше някакъв съвет да се гледа дали се е отделил от стените крем карамелът.Успех Peace
Виж целия пост
# 200
gali&presi   bouquet. Фурната предварително ли е загрята? Аз го сложих в студена фурна. Къде го печете - най-отдолу, без решетка или на първото ниво? Фурната ми е нова и силна - не мисля, че е от това. По принцип като пека крем карамел ми отнема повече време от 1 час. Аз си го наблюдавам и като покафенее отгоре е готов. При мен изобщо не се получи дори онази като желе смес от крема. Беше си течно newsm78. Със сигурност ще пробвам пак.
Виж целия пост
# 201
Аз си го пека в средата. След като изстине го слагам в хладилника за 1 нощ, за да стегне крема и чак на другия ден го обръщам  Peace
Виж целия пост
# 202
dafinov list чак сега пиша,защото PC ми беше развален.Аз го пека на първо долно ниво с решетка,така правя и тестените,защото иначе ми остават много светло отдолу.Накара ме да се замисля,но след дълъг напън се сетих,че го пека на загрята фурна.
Щом имаш опит с крем карамела,печи си и сладкиша по същата схема Peace
Виж целия пост
# 203
Момичета днес реших да се пробвам с този уникален сладкиш, но се чудих какво ще стане ако не го изчакаме цяла нощ, а вече охладен на терасата от 4-ри часа?
Моля ви ако някой като мене е бил нетърпелив и е решил по-рано да го обърне резултата добър ли е?
Виж целия пост
# 204
Здравейте!И аз вчера направих този десерт,стана от раз и се изяде за отрицателно време.Единственото което не ми хареса е,че го направих в по- голяма тавичка и стана някак тъничък,но това да му е кусурът.Пускам и снимка от последното парченце:- .
Виж целия пост
# 205
stihia123456 , супер ти е парченцето  bouquet
И аз скоро го правих за първи път и ми допадна Grinning
Виж целия пост
# 206
И аз реших да направя сладкиша.Като за първи път мисля че стана добре.
Виж целия пост
# 207
Ето снимка и на моят първи опит. Не си падам по крем карамела, но всички вкъщи го обичат и за това се хванах да го правя и не съжалявам, много се хареса на всички.

Виж целия пост
# 208
Страхотно сте се сравили, момичета, браво  bouquet!
Виж целия пост
# 209
Снощи го правих. След като го сложих във фурната се сетих, че не съм сложила никаква мазнина в сместа за блата, но се надявам да е станал Mr. Green, сложих малко мляко в сместа, та се моля да е добре. Довечера ще видим. Simple Smile

Ще стане разбира се, просто формата ще е друга. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия