Експеримент със 7 вида българско кисело мляко

  • 61 646
  • 366
# 90
Браво на експериментаторката! Пожелавам и винаги да си има здрава кравичка "под ръка". За съжаление нямам откъде да взимам качествено прясно мляко, което да квася. В къщи купувам най-вече Герма, защото бях чела, че от всички злини е най-малката Sick Попадала съм на супер яки млека на никому неизвестни фирми ...личи си че нямат консерванти, защото вкисват с времето. Данон много ми харесва, ама е твърде хубаво, за да е  Mr. Greenистина Mr. Green
Виж целия пост
# 91
много полезна тема   bouquet
Виж целия пост
# 92
И аз ще се присъединя към мнението на повечето съфорумнки,че идеята ти е много добра.Голяма занимавка, аз откровенно не бих се хванала да правя такива опити,не само защото не му разбирам,ами и се доверявам малко на интуиция.Най-скъпите млека ме съмняват,че са най-наблъскани с нишесте.Моята свекърва прави едни домашни кисели млека,чудна работа.Млякото с нож да го режеш,но на детето не му допадна.Нито прясното мляко от кравичката,нито киселото.Така,че ще го карам на купешки.
Още веднъж браво Гале и да покажеш опити и с други млека,ако имаш време да се занимаваш,че с двете зверчета не те виждам как намираш време. Wink
Виж целия пост
# 93
Мдаа, аз от 3 години правя квасено мляко за децата. И се уверих, че от големите тв. марки млека става само отврат мляко. Използвам Искра, Елена, Родопчанка, Бор Чвор и съм доволна.  Peace
Виж целия пост
# 94
Лъвице, браво за опитите и ентусиазма!  smile3501
Темата е много полезна   bouquet
А що се отнася до млеката използвам и неизвестни марки които са много по добри и нямат вкус на нишесте Sick
Виж целия пост
# 95
Темата е страхотна, браво Lioness    bouquet
Ще следя за следващите експерименти, че ми е интересно за Герма млякото...

Имам един малко глупав въпрос - тъй като не знам от къде да си набавя истинско прясно мляко, мога ли да пробвам с някое в кутия от магазина? Знам че тези означени с UHT са истинско мляко а не суроватка както другите... дали ще стане с някое от тях?  newsm78
Виж целия пост
# 96
Лъвичке Hug, благодарско и от мен за положения труд!

Определено съм учудена от резултата на Верея #Crazy - доста често го купуваме и ми харесва, но сега определено ще се замисля преди да си купя пак от тази марка.
Интресно ми е какво още се получи с Боженци - доста е гъсто и както казва мъжа ми "има вкус на истинско кисело мляко". В момента то е основната марка, която купувам плюс Култура.

А по отношение на това, че в началото когато една нова марка се пусне на пазара млякото е супер, а после го развалят, съм напълно съгласна. Пример мога да дам с Родопея - когато излезе не можех да му се наситя, толкова беше вкусно. Но само 2-3 месеца след това го развалиха и сега почти никога не купувам от него.
Виж целия пост
# 97
   bouquet Благодарности на Лъвичка за страхотната и полезна тема.
Виж целия пост
# 98
Много хубава тема и много полезна.
Започвайки да чета, аз лично очаквах да им повече от един несполучлив опит, но за радост не познах.
За млеката - по принцип купувам "Данон", защото не е е течно (а колко е кисело мляко е друг въпрос), но наскоро ми препоръчаха "Боженци" и трябва да ви кажа, че съм възхитена и го препоръчвам горещо  Peace
Виж целия пост
# 99
Чакам с нетърпение резултати и за други от споменатите марки  Peace Браво за авторката!
Виж целия пост
# 100
Леле, колко интересно, съвсем се обърках и сега въобще не мога да взема решение какво точно мляко ми харесва......... Grinning
Лесно й е било едно време на моята майка /имаше само една марка мляко/ - купувай от магазина и не се чуди....  Joy
Виж целия пост
# 101
Личи си, че си почти професионалист! Hug Прилагаш всички изисквания на хигиена при производството на кисело мляко.   bouquet Само може би ще споделиш кой ти плати за да пишеш тези глупости за "Верея", че да спечелим и ние. "Верея" е супер мляко .Всички мои приятели и познати си купуват от него. За това, че не се е подквасило, може да има хиляди причини извън качеството на самото кисело мляко. Пък и това все пак не ти е закваска. На пазара продават готово кисело мляко, а не закваска.  newsm78 Закваската е от чисти бактериални култури все пак! Не се знае в магазина как е съхранявано млякото, независимо че е било в срок.
Все пак"Верея" си е Верея, и аз няма да се откажа от нея!  Grinning Ако правиш тези опити непрекъснато сигурна съм, че ще имаш "издънки" и от др.марки. Причините ще бъдат най различни. Истински отговор може да ти даде единствено лабораторен анализ- наличие или отсъствие на живи бактерии. Иначе всичко е субективно и въпрос на вкус!
Виж целия пост
# 102
Страхотна тема! Ще ми е интересно и за други марки.
Аз харесвам много Био-кисело мляко и се води натурално. Ще ми е интересно резултат от него!
Виж целия пост
# 103
Личи си, че си почти професионалист! Hug Прилагаш всички изисквания на хигиена при производството на кисело мляко.   bouquet Само може би ще споделиш кой ти плати за да пишеш тези глупости за "Верея", че да спечелим и ние. "Верея" е супер мляко .Всички мои приятели и познати си купуват от него. За това, че не се е подквасило, може да има хиляди причини извън качеството на самото кисело мляко. Пък и това все пак не ти е закваска. На пазара продават готово кисело мляко, а не закваска.  newsm78 Закваската е от чисти бактериални култури все пак! Не се знае в магазина как е съхранявано млякото, независимо че е било в срок.
Все пак"Верея" си е Верея, и аз няма да се откажа от нея!  Grinning Ако правиш тези опити непрекъснато сигурна съм, че ще имаш "издънки" и от др.марки. Причините ще бъдат най различни. Истински отговор може да ти даде единствено лабораторен анализ- наличие или отсъствие на живи бактерии. Иначе всичко е субективно и въпрос на вкус!

В името на твоите приятели и познати Hug винаги си купувай това, което искаш!   bouquet И никога не се отказвай от любимите си неща  Mr. Green, аз също не го правя, не че съм ти пример.

За милионите, които получих - няма да ти кажа от къде са, че ще искаш и ти  Mr. Green.

Това за "закваската" и "киселото мляко от пазара", предполагам, че е неписано така от незнание  Peace, защото не е тайна за никого, че в един истински продукт, назоваващ се "българско кисело мляко" съществува едни бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които трансформират кравето мляко в кисело такова.  Sunglasses
До тук лекцията ми свършва  Mr. Green, останалото - на самоподготовка, другата седмица ще се изпитваме  Joy.

 Hug Hug Hug

Във всичките ми постове в тази тема не апелирам никъде за нищо. Просто споделям. Имайте го предвид.  Wink


Виж целия пост
# 104
 Laughing Laughing Laughing
Аман от "гости"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия