какво правите с Китайско зеле?

  • 37 966
  • 49
# 45
. Става дори за сърми, но дебелата част трябва да се начука.
мисля да го пробвам, защото нямам кисело, а обожавам сърмички... Heart Eyes
Виж целия пост
# 46
Здравейте, искам да ви попитам дали някой знае защо напоследък салатата Айсберг, която продават по магазините е горчива, миналата година не беше така, но тая купуваме от 4 различни места с различен етикет е и всички горчат. Това друг сорт ли е вече, или е застоял по складове или е пълен с нитрати незнам какво да мисля вече.
Виж целия пост
# 47
От китайско зеле аз правя такива неща:

Виж целия пост
# 48
Здравейте, искам да ви попитам дали някой знае защо напоследък салатата Айсберг, която продават по магазините е горчива, миналата година не беше така, но тая купуваме от 4 различни места с различен етикет е и всички горчат. Това друг сорт ли е вече, или е застоял по складове или е пълен с нитрати незнам какво да мисля вече.
Овкусена категорично не горчи. :Може леко нагарча към кочана...иначе не спирам да купувам и само това се яде вкъщи. От Испания е предимно.

Китайското нарязано на тънки ивици, краiтавица на ивички, овкусено със соев сос и зехтин...мммм... и добавям и соеви кълнове...
Виж целия пост
# 49
само в уок го ядем
иначе не ни харесва сурово

ето напр как аз го правя:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=194152.60

Готвене в wок
...

Важното тук е всичко да се приготви предварително: всички продукти се нарязват на тънки резени, за да са готови. ...
Готвенето става с масло или коково масло. препоръките са за сусамово масло, но аз не ползвам течни мазнини за готвене.
Съдът се сгрява добре и тогава се слага мазнината, като съда се завърта, за да се разпредели мазнината по всичките му страни.
... Изсипва се първата купичка зеленчуци, през цялото време се бърка, за да може долните зеленчуци да отидат настрани по стените и от там обратно на дъното.
...
* китайско зеле - слагам цяла глава, защото е тънко и направо се стопява, цялата глава се пържи на около 3 пъти
...

След като всяка купичка зеленчуци мине през уока, готовите зеленчуци се пресипват в страничен съд.
Накрая, когато всички купички зеленчуци са готови, всичко се връща обратно, разбърква се добре заедно, сипва се соев сос и чили сос (аз ползвам sambal oelek - смлени чили чушки) и е готово за сервиране.

Може в друг тиган да се запекат фъстъци, сусам или кашу и да се сервират към уока.
...червени чушки, лук, зеле:
http://lappland.snimka.bg/daily/new-household.566031.22274234
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия