Полезно ли е домашното мляко при бременност

  • 23 467
  • 78
# 60
По-хубаво е домашното, но трябва да си сигурна в продавача.
Виж целия пост
# 61
Домашното разбира се е най-хубаво,ако и преди си вземала от едно и също място и си нямала пролеми продължавай да го пиеш изключително важно и полезно за теб и бебо всеки ден по 200,300 мл.
Виж целия пост
# 62
Абе, не знам дали е полезно, ама листерията е много гадно нещо... Не бих пила непастьоризирано мляко по време на бременност! В никакъв случай! Naughty
Виж целия пост
# 63
Едва ли има нещо по-хубаво от омашното мляко.Поне знаеш,че няма боклуци в него.Не бих се доверила на мляко от магазина!
Виж целия пост
# 64
За мен лично, със сигурност е по полезно домашното, от това подобие на мляко, което се продава по магазините!
Виж целия пост
# 65
Според мен домашното ще е по- полезно, но само ако си сигурна, че е ок, т.е. че няма никакви зарази и тем подобни, че иначе може да стане много по- лошо
Виж целия пост
# 66
Разбира се,че е полезно.
Виж целия пост
# 67
Според мен домашното мляко е по-добрия избор , само трябва да си сигурна в качеството му .... за съжаление аз нямам възможност да пазаря домашно мляко и си карам на пастьонизирано  Tired
Виж целия пост
# 68
Аз домашно не пия, защото много ми мирише.
Виж целия пост
# 69
Не бих рискувала да консумирам домашно мляко, сирене и под. по време на бременност.
Виж целия пост
# 70
кондензирано мляко от магазина с консерванти

Какво??? #Crazy Може би имаш предвид пастьоризирано?!?
Виж целия пост
# 71
Да за пастъоризирано иде ре4  Embarassed объркала съм се  ooooh!
Виж целия пост
# 72
Аз също много се чудих повреме на бременността си (и още се чудя) къде е истината за млякото. Във всички изчетени от мен книги зьа бременност досега пише - "Не пийте непастьоризирано мляко" - тъкмо заради тая листерия. Аз на 2-3 пъти пих, а и домашни сирене и кашкавал ядох (много обичам), ама не посмях да продължа така и вече само от магазина купуваме. Страх ме е, но не съм се консултирала с лекар по тоя въпрос... Някой да е?
Виж целия пост
# 73
Ако тази листерия изчезва при пастьоризация,интересно е как така няма да изчезне и при варене newsm78
При пастьоризиране млякото се загрява до 70-75 градуса за 15 секунди,докато при варене е 100 градуса.Не виждам логиката,някой ако е наясно моля да сподели.
А ето на какво попаднах докато четях за пастьоризирането.http://forum.nbu.bg/index.php?autocom=blog&blogid=2&showentry=15
Виж целия пост
# 74
Доколкото съм чела за листерията - тя се унищожава при варене и въобще при топлинна обработка от 100 градуса нагоре. Мисля, че домашното мляко е по-полезно от купешкото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия