Уред за готвене на пара

  • 135 341
  • 188
# 120
Купих го от Технополис има щанд на който пържат готвят продават ножове от там го взех. Малкият размер беше 30лв(20см), а големият 56лв (24см)
Виж целия пост
# 121
Някой има ли наблюдение на онези пароварки MIA  които се продаваха в Метро преди години- добри ли са и колко са стрували?
Виж целия пост
# 122
Аз си купих съд с дупки, от Йенско стъкло, който се слага над тенджерата с вода. Може ли съвет как точно да приготвя ориз с него?

Би трябвало да се готви, както и с другите подобни приспособления (ако мога да ги нарека така  Rolling Eyes). Измиваш предварително ориза и го поставяш в съда (аз го овкусявам с малко сол и зехтин, а понякога слагам и някакви заленчуци). Слагаш вода в тенджерата и готвиш. Само трябва да проверяваш от време на време тенджерата, за да не остане без вода.  Wink Добър апетит!  Peace

hakama, може би ако събираш няколко месеца пари, ще можешда си купиш качествен уред. Има на Филипс за 99лв. Ето ти линк: Philips HD 9120
Успех!  Peace
Виж целия пост
# 123
Ще кажа защо аз се спрях на този вариант. Първо съдът е от стъкло не пласмаса, която с времето остарява и се чупи, а да не говорим че все казват че е вредна за здравето и изпускала някакви вещества. И втората причина е, че мога да измивам свичко под течаща вода без да се притеснявам че ще наморкя някой кабел.
Виж целия пост
# 124
Ще кажа защо аз се спрях на този вариант. Първо съдът е от стъкло не пласмаса, която с времето остарява и се чупи, а да не говорим че все казват че е вредна за здравето и изпускала някакви вещества. И втората причина е, че мога да измивам свичко под течаща вода без да се притеснявам че ще наморкя някой кабел.

Много добър избор! Аз си бях купила от онези метални мрежи, които имат същата функция. За съжаление, обаче, няколко пъти не видях, че водата е свършила в тенджерата и така я съсипах. Затова, за мен, по-добрия вариант беше варианта - електрически уред.
Виж целия пост
# 125
Да с тези цедките мн малко вода можеш да сложиш и аз един път за малко да съсипя една тенджера. Simple Smile
Виж целия пост
# 126
Да с тези цедките мн малко вода можеш да сложиш и аз един път за малко да съсипя една тенджера. Simple Smile

 Joy Hug Успокои ме! Мислех, че съм много смотана ....   hahaha
Виж целия пост
# 127
Моите бъдещи кумове ни предлагат такъв подарък за сватбата, та се чудя. Изглежда интересно, практична идея, но не съм виждала отблизо това - от стъкло ли пишеше по-горе, че  е капакът, или аз не разбрах ? И наистина ли се измива много трудно ?
Виж целия пост
# 128
Някой случайно да продава такъв уред?  Peace
ЛС
Виж целия пост
# 129
Вчера правих царевица (кучан) сварена на пара станаха страхотни хрупкави и сладки
Виж целия пост
# 130
Аз вече имам уреда на стефи на тефал с тавичката за печене, сега моля KLOI да ни каже някоя рецепта, защото вече цяла година не мога да забравя снимката на нейните сочни яйца с доматки правени на пара. Моля те Kloi, смили се над бременната, която иска да разнообрази трапезата си с нещо хем здравословна, хем вкусно....
Виж целия пост
# 131
 Мила, viki_kk, Hug

Съжалявам, че така дълго не се появявах във форума, за да ти разкажа за яйцата.  Blush

Рецептата е съвсем проста : Сипвам около 1-2 см вода  в съда за приготвяне на течни ястия, добавям подправки по вкус : риган, сол, 1/2 кубче бульон, няколко капки зехтин.... Може и само с малко солчица да ги оставиш. Интересен вариант са и с билки, които ползваме за чай.  Чуквам леко яйцата отгоре, едно до друго,  като за яйца на очи. Включвам уреда и ги оставям в него до готовност. Доматките от снимката са пресни, на салатка, с копър. Даваш ми идея да ги пробвам и тях на парата.  Wink Така приготвям и яйцата по панагюрски, защото вкуса е по-наситен, а във врялата вода, както се правят по класическата рецепта ми стават малко измити.
Виж целия пост
# 132
Благодаря ти, Клои, задължително ще ги пробвам още утре! Съдът за течности имаш предвид за ориз, нали? Моят не е много голям, но предполагам, че 2-3 яйчица ще се хванат. Моят мъж много ми натяква напоследък, че не готвя с уреда и съм го захвърлила в шкафа. На нас много ни харесват нещата приготвени с него, но проблемът е, че аз нямам фантазия за разнообразни манджи, лятото правех само зеленчуци на пара, но сега е малко по-трудно. Благодаря още веднъж!
Виж целия пост
# 133
Докладвам... направих яйчицата, сложих вода, сол, риган, червен пипер и зехтин. станаха супер, само малко съм прекалила с водата, та сосчето беше малко водно, но иначе вкусът им беше много натурален и въпреки че сложих съвсем малко риган, той доста се усещаше, така че Клои, много си права, че парата изостря аромата на подправките! ако имах желание да споделиш други интересни рецепти, моля... на твое разположение съм, с удоволствие ще ги изпробвам:) на бебето яйчицата също много му харесаха, Благодаря!
Виж целия пост
# 134
Отдавна не съм се включвала по темата, но скоро попаднах на ето това описание на един от тези уреди за готвене на пара в една брошурка на Топ Шоп:
"Фурна Флейвър Уейв Турбо" работи чрез конвекция на топлия въздух, инфрачервена технология и халогенно загряване.
За мен тези уреди са на принципа на микровълновите печки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия