Ако коластрата, водораслите и т.н се продават в естествен вид - защо не? Ако имате стелна крава и тя се отели, пийте от нейната коластра. Но само за три-пет дни. При замразяването във фризер качествата й си отиват на кино. Нима разполагаме в домашни условия с технология за съхранение? Другото - ние не сме държава в която се намират под път и над път водорасли и други подобни. Докато ги донесат в естествен вид минава време и те се развалят. Замразяването отново ги прецаква.
Всички други "естествени" храни са добре дошли, но кой гарантира качеството им? Защо има такъв бунт в момента за ГМО, например? Дали това, което отглеждаме в дворовете си е достатъчно добро и чисто? Дълбоко се съмнявам. След редицата военни действия около нас, с авариите като Черноби например, с нитратите изсипани в почвата ни, с фосфатите и т.н. и т.н - какво слагаме в устите си?
А и лично на мен ми е по-лесно да взема премереното и дозираното, а не да размервам сама и да правя по-сложни комбинации. Разбира се купуваме си от пазарите т.н. "Чисти и естествени храни". Ядем салати; плодове; които никога не увяхват; кисело мляко, което не вкисва; кълнове; мед, който никога не се захаросва и т.н.
Мноооого са сложни нещата. И всеки може да избере най-доброто за себе си.