Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 4-та тема

  • 87 432
  • 365
# 315
И аз така си помислих,че става,но си викам-да питам все пак.Но е много оригинално!А по коя рецепта го прави това пухкаво цветенце? Hug
Виж целия пост
# 316
И аз така си помислих,че става,но си викам-да питам все пак.Но е много оригинално!А по коя рецепта го прави това пухкаво цветенце? Hug

dodyniki, няма специална рецепта - топла вода 2ч.ч., сол, захар, олио, мая и брашно до средно меко тесто. Ще стане с всякакво тесто за питка, като си втаса и го оформиш, къде ще ходи.   bouquet
Виж целия пост
# 317
Виж такова оформяне не съм виждала никъде-пиши си рецепта и да си стане запазена марка,като короната.Това си е твоя идея и е редно да си я патентоваш  Hug
Виж целия пост
# 318
Виж такова оформяне не съм виждала никъде-пиши си рецепта и да си стане запазена марка,като короната.Това си е твоя идея и е редно да си я патентоваш  Hug

Тестото е благодатен материал и дава възможност за какви ли не оформления, важното е да не се обърка при втасването и печенето. Някой следващ път ще направя цялото цвете. Сега само личи къде съм рязала долната питка. Не е нещо невиждано, но е красиво и различно.
Виж целия пост
# 319
Labrex   bouquet. Питката ти е много красива! Видях, че е постна, но това до средно меко тесто нищо не ми говори Blush. Видях в любимите ти рецепти Питката на моята свекърва. Тя е с едно яйце и хубавото е че пише точен грамаж на брашното. Имам въпрос - може ли да махна яйцето, трябва ли да увелича количеството на нещо друго и колко прясна мая да сложа /сухата не ми харесва/ и другото - защо трябва да я държа в хладилника, може ли точно да ми обясниш колко втасвания и къде. Много се извинявам  Embarassed


dodyniki много ти благодаря, чудя се дали 600 грама или двойно  да е брашното, че съм голям лаик и всичко трябва да е точно, а не искам да се излагам  Hug
Виж целия пост
# 320
Здравейте момичета, включвам се набързо, днес бебе Ева става на 6 месеца ,та след обед докато нанкаше реших да и спретна една гооооляма питка набързо- и ето го резултата bowuu
Виж целия пост
# 321
Labrex   bouquet. Питката ти е много красива! Видях, че е постна, но това до средно меко тесто нищо не ми говори Blush. Видях в любимите ти рецепти Питката на моята свекърва. Тя е с едно яйце и хубавото е че пише точен грамаж на брашното. Имам въпрос - може ли да махна яйцето, трябва ли да увелича количеството на нещо друго и колко прясна мая да сложа /сухата не ми харесва/ и другото - защо трябва да я държа в хладилника, може ли точно да ми обясниш колко втасвания и къде. Много се извинявам  Embarassed

Лийра, благодаря ти!  bouquet "Питката на моята свекърва" е много голям и много вкусен хляб. Спокойно можеш да махнеш яйцето, аз използвам 1 кубче жива мая, (също не харесвам сухата). Имай предвид, че я пека в долната част на ел.тенджера и тя я пълни, всъщност на снимките се вижда. Аз също не я втасвам в хладилника /писах на рускинята, която е пуснала рецептата, тя ми отговори, че там било много горещо и затова го държат в хладилник/.  Понякога я слагам в леко нагрята фурна, а когато имам време, просто я слагам на масата в кухнята и за около час обикновено е готова. Като замесиш тестото го слагаш в съда, в който ще печеш, покриваш с кърпа и оставяш да втаса. Пече се на умерена фурна, по рецептата 180 град, а за моята 150-160. Фурната включвам най-много 5 мин преди да сложа питката да се пече, т.е. не е нужно да е предварително загрята.

Deniska_80 , да ти е жива и здрава принцесата, чудесна питка си и направила!  bouquet
Виж целия пост
# 322
Цитат
dodyniki много ти благодаря, чудя се дали 600 грама или двойно  да е брашното, че съм голям лаик и всичко трябва да е точно, а не искам да се излагам 
Тази на снимката е правена със 600 тр брашно,точно ,както е по рецептата,но става малка.Затова ти казах,че може и да си удвоиш продуктите.Ще стане при всички положения!
Виж целия пост
# 323
Лабрекс Hug питката ти е страхотнаааа     bouquet. Хареса ми много оформянето, нещо съвсем различно от останалите. Ще я пробвам и аз  Peace
Виж целия пост
# 324
Лабрекс Hug питката ти е страхотнаааа     bouquet. Хареса ми много оформянето, нещо съвсем различно от останалите. Ще я пробвам и аз  Peace

Пепика , благодаря!  bouquet Тая питка е потвърждение, че когато правя нещата непринудено, ей така, без повод (днес просто ми се прияде питка), без престараване - стават. А колко пъти /по някакъв повод/ съм се трепала и напъвала и накрая резултатът не е този, който бих искала.  Grinning
Виж целия пост
# 325
Най-после и аз да покажа нещо  Mr. Green Мъжо днес ми вика-Жена,направи ми питки със сиренце,както ми ги правеше баба  Crazy И аз кво да правя  Rolling Eyes Запретнах ръкави и спретнах питчици със сиренце  Blush И догато отида за апарата за една фото сесия ,то тавата на половина  ooooh! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312733&pid=11144852  
Виж целия пост
# 326
Лабрекс Hug питката ти е страхотнаааа     bouquet. Хареса ми много оформянето, нещо съвсем различно от останалите. Ще я пробвам и аз  Peace

Съгласна съм с Пепика. Лабрекс, поздравления и от мен! Ще я пробвам - задължително!

Другите питки също са хубави! Нищо,че са наядени! Нани, не им ли трябваше на твоите още да се изпекат?Или белички трябва да останат?
Виж целия пост
# 327
Ох, пак прекрасни питки сте направили   bouquet ...аз вчера бях на вълна крокодили Crazy, като стане малкия ще ги кача, че фотото е при него и ако искате ще ви ги покажа и тук...питка със сиренце съм предвидила за неделя, сега мисля някакво по-различно оформяне Thinking.
Виж целия пост
# 328
Лабрекс  Hug много е красива питката ти! Голяма си майсторица   bouquet
Дениска Hug чудесно си се справила, да ти е здрава принцеската и много да те радва!  bouquet
Нани, значи са били вкусни питките, като са преполовили тавата за нула време   bouquet
Аз довечера съм на гости, народа свикна да нося питки. Този път ще е Болярската, че не съм я правила отдавна  Crazy
Виж целия пост
# 329
Deniska 80 ,nani m,хубави са ви питките!Браво момичета!  bouquet Бях казала,че скоро няма да меся,ама...май ще се отметна и ще спретна една питчица! Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия