Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работна тема "Хранене"

  • 83 702
  • 247
# 240
ОК,а да попитам тъй като ми казаха че трябва да храня бебка през 3 часа вярно ли е и ако има колики?
Виж целия пост
# 241
ОК,а да попитам тъй като ми казаха че трябва да храня бебка през 3 часа вярно ли е и ако има колики?

За тези неща се обръщай към педиатъра или към някой специалист по кърмене и захранване на бебето.  Peace
Виж целия пост
# 242
А защо не се опитате да четете форума по- внимателно и да задавате въпросите си в съответните подфоруми!  Peace
 
Този е на Сдружение настоящи и бъдещи майки и не е за насоки за хранене на кърмачета, а е обсъждане на въпроси свързани с храненето на децата, по които работи Сдружението!
Виж целия пост
# 243
А тук обсъждате ли училищните лавки или има друга тема? /Ако има друга, моля, дайте линк./
Аз забелязах следния проблем:
По наредба са премахнати газираните напитки.
Това добре, въпреки че, ако напитката съдържа сок, захар и газирана вода не виждам какво толкова е вредна.
И на тяхно място какво има? Негазирана напитка със 7 Е-та! Чудничко. Без калории и оцветители, но с консерванти и подсладители.
Знам, че аз съм луда на тема аспартам, ама поне на децата да не го дават.
Виж целия пост
# 244
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=596370.420

А относно Етата, аспартама и натриевия глутамат- невъзможно да не ги дават на децата. Те са одобрени за ползване при производството на храни и напитки. Друг е въпроса как да ги ограничим при положение че почти няма такива храни. Сложно е!

Виж целия пост
# 245
И на мен ми се иска, да се вгледаме по-добре в храните с аспартам и натриев глутамат. Защо да не могат да се ограничат в детските градини и другите учебни заведения? В къщи не ядем колбаси - купуваме си прясно месо, примерно. Едва ли ще е изключителен проблем да се избягват колбасите. Защо на децата трябва да се дава боза?
Виж целия пост
# 246
Не знам защо трябва да се дава боза. Комшийката с 3 деца дава и на трите по литър, литър и половина боза-на 8 г, на 4 г, и на 1.7 мес са от 4 месечни Shocked
Поинтересувах се напоследък за детските кухни, понеже ми предстои да запиша дъщеря ми. Тук в Ловеч се предлага 2 дена постно и останалите 3 дена пиле и кайма. В другите градове не е така. Говорим за държавните детски кухни, не трябва ли навсякъде да е едно и също менюто. До колкот съм запозната в Плевен, Кърджали и София предлагат и свинско и телешко. Това за първа група говорим. Къде мога да подам сигнал и изобщо някой ще ми обърне ли внимание?Да не говорим и че е маааалко по-скъпо. Кой орган се занимава с контрола на детските кухни? Има ли смисъл да разривам нещата или да си трайкам като почти всеки тук и да търпя????
Виж целия пост
# 247
радвам се, че са се организирали и се организират подобни инициативи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия