Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

  • 55 006
  • 367
# 270
polin_a , баничките ти са страхотни !  Peace

Диде , много хубава цветна градинка си направила ! А щом си запретнала ръкави , заради половинката , значи заслужава , никакъв ДиС !  Grinning За теб няма снимки днес , нямам и вестник и каталози от Метро вече !  Mr. Green

И след френската закуска на Krische , която като една Мария Антоанета е нахранила домашните с торта , вместо с хляб , от мен едни прости Гофрети с тиква :




Виж целия пост
# 271
Маме, Крисче, личи си че си ги уважавате и обичкате мъжлетата!  Hug
polin_a , съвсем верен ти е спомена за предишни палачинки от мъжа ми. Рядко се включва, но го прави с голямо желание. С щерката сме го признали за майстор на палачинките. bowuu

Аз да покажа обяда, панирани пилешки месенца в паста "Патафри"с хрупкави пържени картофки  Laughing и доматче.


И типовото хлебче, което направих снощи с цвик, много вкусно стана. Peace


¨¨*:•. Диди .•:*¨¨, открадвам си една гофретка за следобедна закуска с кафенцето. Simple Smile
Виж целия пост
# 272
Кренвирши и кашкавал на грил-тигана


Пиле с ориз                                                                      Печени чушки с чесън и копър


Мъфини

Виж целия пост
# 273
Изгубихме Кръшната Гица...изгоря покрай тортата......То и аз мога да изгоря покрай тортата ми, ама после пък и баници ще показваме с нея.....

Да мине и тук ревюто, че да ходя да почивам....Че да паприковам по-късно.......Торта Рафаело - от всички, които предложих, мъж ми си избра тази. Не че заслужава, ама това е тема за ДиС......

Маме, имам едни готови блатове, ама кафяви,  Thinking ще стане ли тази торта? Имам кондензирано мляко, масло и кокосови стърготини, да взема ли да я спретна набързо? newsm78 Ако някоя друга мама се включи, че не ми се пекат блатове и тън-дъръдън. Laughing А вие с какво я украсявате това дето е като покривало на чаршаф Blush. Туй в мойта къща го нема..... Нали може и без него?






Виж целия пост
# 274
Smiley*, що ме изпревари бе, душко, с твойта сладка баница? Пускай рецептата, моля!

polin_a, заповядай  Hug:

Сладка млечна баница
Виж целия пост
# 275
Пепика крема ще ти се получи щом имащ продуктите.С кафявите блатове не ми се връзва тази торта много, но що пък да не стане.Просто ще бъде вариация на Рафаело.
А пък това с което Мамето е покривала е захарно покритие.Може без него да Peace.Рецептата си е без това за харно покритие.То се слага за украса - както Мамето е правила розички и т.н.
Може да видиш в Тортената библиотека има рецепта на тортата и дали нямаше и снимка как изглежда в оригинал без захарно покритие newsm78
Виж целия пост
# 276
Естествено, че може - вземаш само крема и го мажеш между готовите блатове. Самите блатове може да напоиш както със захарен сироп, така и с прясно мляко с алкохол. Тоя чаршаф - може и без него - напазваш и най отгоре от същия крем и поръсваш с кокосови стърготини и нямаш никакви грижи Hug



Невероятни красоти.
Гелева, панировката ти изглежда прекрасно. Аз такава не съм успявала да докарам.

Диди, тия гофрети как ги нагъна така - не са ли хрупкави като вафлена кора или са друг тип гофрети.

Дудинка - много хубаво си си направила това на тигана - кашкавала не се ли разтича? Аз тиган си нямам, ама скарата е добро решение за случая.


Маме - тортата ти е най-хубавата от досегашните, или поне на мен най-много ми харесва. Розите са чудесни. Пък и като те гледам колко покрития пробваш вече......мале мале. Аз освен Варната и руска мастика (купената не я броя) друга не съм джуркала. Наистина си се постарала. Но аз така като теб не мога в 4-5 през нощта Naughty



Редактирам те - става и с кафяви блатове
На тази торта възглавничката http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312326&pid=10192144 e правена точно с кафяви блатове и крем рафаело

одялканот& … 95;ка прекрасен вкус и си се връзва с всичко - на всички опитали я им хареса на макс

Виж целия пост
# 277
Пепика крема ще ти се получи щом имащ продуктите.С кафявите блатове не ми се връзва тази торта много, но що пък да не стане.Просто ще бъде вариация на Рафаело.
А пък това с което Мамето е покривала е захарно покритие.Може без него да Peace.Рецептата си е без това за харно покритие.То се слага за украса - както Мамето е правила розички и т.н.
Може да видиш в Тортената библиотека има рецепта на тортата и дали нямаше и снимка как изглежда в оригинал без захарно покритие newsm78
Тъкмо ровех в Тортената -  Sick ама аз изобщо не мога да се ориентирам, ooooh! трябва да взимам частни уроци, кви са тия думи - фондан - свързам го с hahaha Фонтан, фалшив марципан, руска мастика ми звучи като алкохол, абе изобщо не мога да се оправя Crazy Малеее, отивам да правя тая торта, пък квото излезе, ама без мастики и фонтани  Joy Joy. Мога да му лисна един Бейлис за вкус и тва е  Hug
Виж целия пост
# 278
Krische , тези не стават хрупкави , предполагам , че е заради тиквата.
Виж целия пост
# 279
Пуснах на Пепика отговора да дерзае пък сега се захващам да напиша рецептата на Шоколадовия Чийзкейк дето Котка го паказа.Оказа се че аз го имам преведен.
Та така.......

Двоен щоколадов чийзкейк - източник GoodFood

за бисквитената коричка:
85 гр горещо разпотено масло плюс допълнително за намазване, 14 бр шоколадови бисквити от пълнозърнесто брашно, фино натрошени
за чийзкейка: 900 гр пълномаслено крема сирене, 200 гр захар, 4 с.л какао - пресято, 2 пакетчета ванилия,3 с.л ликьор Тиа Мария, 3 големи яйца,280 мл заквасена сметана, 100 гр черен шоколад с вкус на кафе разтопен, 2 - 3 с.л прясно мляко, 280 мл гъста сметана, шоколадови струшки за украса

Загрейте фурната на 180 градуса.Застелете с хартия за печене разглобяема форма за торта - диаметър 25 см.
Разбъркайте разтопеното масло с натрошените бисквити докато се смесят хубаво.Изсипете сместта на дъното на формата и подравнете.Запечете я за 10 мин.
Увеличете температурата до 240 градуса.Разбийте крема сиренето и захарта с миксер до гладка и кремообразна смес.Добавете какаото, ванилиите и ликьора, яйцата, заквасената сметана и половината от разпотения шоколад и разбийте добре.
Смесете остатъка от разпотения шоколад с достатъчно количество мляко така, че да добие консистенция на сос и го оставете на страна, докато дойде времето за украса.
Сложете малко разтопено масло върху парче кухненска хартия и намажете стените на формата.Изсипете вътре сместта с крема сиренето и загладете повърхността.Печете 10 мин. след което намалете температурата на 110 градуса и печете още около 25 - 30 мин.
Пълнежът трябва да се втвърди, но в центъра да остане малко по мек - като желе.
Изключете фурната, отворете я мъничко и оставете кейка вътре да изстине за около 2 часа.После го сложете в хладилника, докато дойде време за сервиране.
За украсата на кейка - внимателно го извадете от формата и махнете хартията за печене от основата му.Разбийте сметаната, докато леко се сгъсти, след което я нанесете на вълнички върху чийзкейка и полейте с шоколадовия сос.С дръжката на лъжица размесете соса със сметаната - да се получат вълнички.
Сервирайте или както си е или го поръсете с шоколадови стружки.
Котка оставям на теб да преместиш твоята снимка и този текст в темата за преводните рецепти  Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 280
Пепика чакаме тортата  Hug Hug Hug Успех.Крисче супер те е ориентирала Peace Peace Peace.
Ако има още нещо друго питай.Аз ще надзъртам тука.Гледам и Гицка е на линия  Peace
Виж целия пост
# 281
днес сме на крокодилско  hahaha малко е грозничък и забравих да го поръся със захар...



и парче
Виж целия пост
# 282
Нанооооо леле, как бе жена го пребори с две женски голи нежни ръце.... Или си викала Дънди Крокодила на помощ, а ти си се киприла наоколо, гледайки го с крайчеца на окото си сластно hahaha hahaha hahaha
Шегувам се, страхотно си се справила.

Бъни, ние хубаво сме наоколо, ама тя Пепика е заминала вече да готви Peace и не си губи времето в празни приказки Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 283
днес сме на крокодилско  hahaha малко е грозничък и забравих да го поръся със захар...
.....и парче

nano, крокодил като крокодил / на някои що им викат крОки - не е щот са красоти/ Grinning, добре си е, ама пък разрезът му е красотен и изглежда много вкусен.  Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 284
благодаря,вкусен е наистина ,но може още да се желае по отношение на външния вид... чудя се дали да направя един за свекървата другата седмица,как мислите...  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия