Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

  • 54 996
  • 367
# 300

тези пържоли в лозов лист вкусни ли са,че много добре изглеждат...

Аз като на барабан палката /понеже не съм ги показала/, но понеже съм ги правила - страшно вкусни са. Също така много вкусни стават и сърми от лозови листа, някаква порцийка от пиле - крилце, кълка и лъжица ориз с лук и подправки. Като ти сипват, не знаеш какво ще ти се падне. Grinning
labrex, я дай по подробно обяснение.... Как така ще събера пилешка кълка в един нищо и накъв лозов лист - аз ли нещо не разбрах..... Иначе обичам много лозови листа, ама само видове сърмички съм си правила с тях - горе-долу за по 1 хапка!  Wink
Виж целия пост
# 301
labrex, я дай по подробно обяснение.... Как така ще събера пилешка кълка в един нищо и накъв лозов лист - аз ли нещо не разбрах..... Иначе обичам много лозови листа, ама само видове сърмички съм си правила с тях - горе-долу за по 1 хапка!  Wink

Ами събира се, но  не цяло бутче, а едната му част. Аз съм го правила с цяло пиле. Нарязваш на порции, полусваряваш ориз с подправки, може и лук да му запържиш малко - това на вкус, после вземаш зелев лист, слагаш част от нарязаното на порции пиле, лъжица ориз, завиваш като сърма, редиш в тенджера и вариш, както се варят сърми. Вкусно се получава. Все си мисля, че се казваха "чорбаджийски сърми", трябва да потърся рецептата, имам я доста отдавна, преписана  от някакво списание.

Чак сега видях, че пишеш "лозов" лист. Правят се със зелеви листа, от кисело зеле, аз съм объркала, ей сега ще се редактирам.
Виж целия пост
# 302
пилешки шишчета за вечеря и кремче за десерт

Виж целия пост
# 303
Сармите, дето Лабрекс пише за тях са чорбаджийски. Аз обаче знам варинта за зелев лист

Горе пържолите ми са в зелев лист . В лозов лист  ще ми е трудно да събера пържола  Laughing Laughing

nano, вкусни са, вЕрвай ми, щом в понеделник правих, днес пак  Peace

Следващия път обаче съм решила пилешки бутчета да завивам в зелеви листа  newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 304
Спомням си една сценка навремето с участието на Мутафова и Парцалев /или Калоянчев беше/ newsm78, та тя казваше:"Ше ми вика той крОки на мен, ше ми вика, и ше ми купува гащи с дантела, та да ме умори от гъдел!"....
И като тръгнах да търся клипчета във vbox7 с Мутафова, Лолова, Парцалев, Калоянчев, Кирил Господинов и другите велики... Половин час - смях със сълзи... Благодаря ти, че ми припомни за тях  newsm62
Виж целия пост
# 305
.......
Ами събира се, но  не цяло бутче, а едната му част. Аз съм го правила с цяло пиле. Нарязваш на порции, полусваряваш ориз с подправки, може и лук да му запържиш малко - това на вкус, после вземаш зелев лист, слагаш част от нарязаното на порции пиле, лъжица ориз, завиваш като сърма, редиш в тенджера и вариш, както се варят сърми. Вкусно се получава. Все си мисля, че се казваха "чорбаджийски сърми", трябва да потърся рецептата, имам я доста отдавна, преписана  от някакво списание.
Последно - лозов или зелев лист вземаш?  newsm78
Ако е зелев, ясно! Ама ти в предния пост написа лозов....  Wink Затова се чудя....
Виж целия пост
# 306
Последно - лозов или зелев лист вземаш?  newsm78
Ако е зелев, ясно! Ама ти в предния пост написа лозов....  Wink Затова се чудя....

Не се чуди - твърдо зелев лист. Grinning Подвела съм се по въпроса, момичето е написало лозов и аз по инерция.... Embarassed
Виж целия пост
# 307
Последно - лозов или зелев лист вземаш?  newsm78
Ако е зелев, ясно! Ама ти в предния пост написа лозов....  Wink Затова се чудя....

Не се чуди - твърдо зелев лист. Grinning Подвела съм се по въпроса, момичето е написало лозов и аз по инерция.... Embarassed
Ааааа, ясно!  Peace
Благодаря за идейката с бутчето!  Wink
Виж целия пост
# 308
Едни сандвичи-пици от мен Mr. Green

Виж целия пост
# 309
Пепика влизам да те поздравя за тортата  Peace Peace Peace.Браво.Като я резнете може и парченце да хвърлиш насам - мммм Heart Eyes.
Право дума Крисчето - в тортената четене и пробване му е майката.Мене не ме питай един Данонино ме чака - демек торта с такава форма или такава картинка знам ли ooooh! ooooh! ooooh!.Голямо четене ще падне hahaha hahaha hahaha
Нано - браво за крокито.Аз такова не се наемам да моделирам.Доста трудничко ми се види.
Девойки вратните ми пържоли станаха трепач - ама снимка май утре, че вече ме обявиха за безпаметно откачена и побъркана - половин ден във форума Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 310
Колко плащате за да не ви покажа писанията за свекървите на самите ваши свекърви? Приемам само кеш! Кроки на свекърни ще правите.....Не ви е срам! На такива неща ли ви учат сега, съвременна младеж? Личи си,че нямате свекърва под ръка, затова така сте се разхайтили.......

Момичета, уверих се,че кълцано телешко в зелев лист е много вкусно. Яла съм пуешки сърми(и то от домашна пуйка) - голям деликатес е! Така че смело завивайте сърмите и викайте Съкровището на гости.

Аз да се отчета.

Стоева, аз кандидатирала ли съм се за осиновяване от теб? Ако - правя го! Дамите в темата са свидетели! Момичета, паприкованите крилца станаха супер! Препоръчвам ги горещо! Мъж отначало леко промърмори, че не ги искал варени, но после си облиза пръстите и каза пака да ги направя по същия начин. Фикс-микс Сочно пиле с паприка боб да яде(по Гицка)пред паприката на Стоева. Направих и китайски микс с балсамов оцет, захар и соев сос.....и направо съм най-обичаната жена тази вечер на света. Нищо общо със снощните изцепки. Благодаря ви, момичета! Вярно любовта минавала през стомаха.

Направих и супичката, с първата застройка на Бъни. Стана и тя супер. Въобще - мисля сериозно да използвам доброто им настроение след вечеря, леко опиянено, за да им връчвам всяка вечер сметка и да разбере и джоба ми от похвалите им.....

Ръцете ме болят, пускам си снимките и бягам в леглото....Че тази вечер определено смятам да спа! А утре...стига глезотии...утре закуската отново е кафе!

Стоева, тези са за теб - А с тези да подразня останалите

Супичката ми от домашно пиленце

Лека нощ, дами! Бъни, приятно ти четене и правене!

Пепика и Ала Бала впечатления за Рафаело ще ви пусна на ЛС, но утре по някое време. Благодаря за ЛС, които получих с предложения за рожденния ден....Вече почти се е избистрило в главата ми менюто...... Heart Eyes

Лека ви работна седмица, бъдете здрави и не се ядосвайте за глупости! Отсявайте скъпоценното от нищожното и си  Whistlingсмело!
Виж целия пост
# 311



Виж целия пост
# 312
може ли рецептата за тези милинки  bouquet
Пепика тортата е много красива  Hug
Виж целия пост
# 313
Да се отчета и аз. пиле с грах
  зелен боб само за мен Wink баница крекерите с ленено семе на ксения  кифличките на наталина
И понеже вече два дена само за зеле пишете току що махнах от котлона тенджерата със сармите с кисело зеле.
Виж целия пост
# 314
може ли рецептата за тези милинки  bouquet
Пепика тортата е много красива  Hug

Може Simple Smile

Продукти за тестото:

1/2 кубче мая
1 яйце
1 ч.ч. вода
щипка захар
щипка сол
брашно
сирене

Продукти за заливка
1 яйце
1/2 пакетче масло
1 с.л. брашно
2-3 с.л. кисело мляко

Маята се слага в чаша с захарта и 1-2 лъжци вода. Когато чашата се изпълни се забърква гъста каша с останалите продукти за тестото. Оставя се да втаса на топло 15-20 мин. След това се добавя още брашно докато се получи меко тесто. От него се оформят топчета малко по-големи от орех като в тях се слага по парченце сирене. Нареждат се в тава и отново се оставя да втаса 15-20 мин. на топло. През това време се прави сместа за заливката - маслото се разтопява и се смесва с останалите продукти като се разбърква добре. Полива се и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.

В цялата рецепта няма никаква нужда от месене. Тестото се бърка с лъжица.

Приятен апетит!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия