Турската кухня *3*

  • 299 137
  • 752
# 285
Направих Кюнефе по измислена рецепта  Laughing с моцарела

Виж целия пост
# 286
Момичета, продава ли св някъде онова разтегливото турско сирене, което го плетат като на плитка?
Виж целия пост
# 287
Момичета, продава ли св някъде онова разтегливото турско сирене, което го плетат като на плитка?


него май го правят само в кюрдските райони. На нас ни носят домашно-направено от Диарбекир. НО в БГ не съм виждала да се продава
Виж целия пост
# 288
Не знам дали това което аз съм купувала е същото което вие търсите,но такова сирене на плитка съм си купувала от Пикадили -Център  Варна.
Не е на рафтовете при млечните продукти,а отделно на рафтовете където е  моцарелата ,крем сирената ,синьото сирене на  ''Президент'', сирене ''Халуми''-българско производство.То и това което съм купувала си е българско производство.
Соленичко е ,като го отрежеш се дели на лентички,не е кой знае какво на вкус.
В Турция си бях купила,мислейки че това е то сиренето на конци ,но чак като го опитах ,разбрах че това е кашкавал на конци,то и на етикета пишело  ,но кой да чете.
Не знам какъв е там вкуса на това сирене,но тук което опитах се води твърдо сирене а името му едно трудно ,не мога да се сетя , бях  го намерила в нета,а сега не могa.

Намерих го ---Сирене Мешаллале,но май  не е от турските сирена .
Виж целия пост
# 289
Shilan & Shiar, вярно, че го правят в анадолска Турция, но се продава навсякъде, така че не е нужно да се ходи до Диарбакър. Хубаво е, ако някой ти донесе домашно, ммммм  Grinning  За България не мога да кажа.

тити, за този десерт не съм чувала. Но турците са малко чувствителни на тема алкохол, затова и готвят масово без алкохол. Иначе видове мухалеби има страшно много, нямат изброяване.

Суха Мащерка, стана ли с моцарела?
Виж целия пост
# 290
Суха Мащерка, стана ли с моцарела?

Даже не остана  Mr. Green
Незнам каква друга алтернатива има това турско обезсолено сирене освен моцарела  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 291


Това е Tel Peyniri, ако не се лъжа идва от района на Карс. Има вкус подобен на кашкавала.



Това е Örgü peyniri



dil peyniri



civil peyniri

Tulum Peyniri


Виж целия пост
# 292
Aз си го купих от един магазин на магистралата Анкара- Истанбул. Пристрастена съм вече към него. Много е издържливо, не се втвърдява, става на конци . Ще търся сега на кого да поръчвам в Турция да ми носи. ДА, соленичко е . Abaza Peyniri  пише на етикета му
Taka изглежда
http://www.serki.com/icerik/terimler/resim.php?resim=a6r9ra
Виж целия пост
# 293
Суха Мащерка, при нас в един турски магазин продават суров кадаиф и аз все се каня да питам собственика за подходящо сирене. За моцарелата не се бях сетила. Ще го пробвам непременно.
Виж целия пост
# 294
http://picasaweb.google.com/mail2monda/DropBox?authkey=Gv1sRgCIf … 02420760600983874
Виж целия пост
# 295
Суха Мащерка, при нас в един турски магазин продават суров кадаиф и аз все се каня да питам собственика за подходящо сирене. За моцарелата не се бях сетила. Ще го пробвам непременно.

Имам съмнения, че като изстине може моцарелата да стане като гума  Laughing
Виж целия пост
# 296
Е, то се яде топло  Thinking  и смятам, че няма да стане като гума - на студена пица не става на гума  Thinking
Виж целия пост
# 297
Е, то се яде топло  Thinking  и смятам, че няма да стане като гума - на студена пица не става на гума  Thinking

Точно на студена пица ми е ставало като гума, но беше друга марка сирене моцарела
Виж целия пост
# 298
Напоследък правя пица с една моцарела специално за пици, топи си и дори студена също е вкусна. Но веднъж пробвах от тези в найлончетата със саламура и наистина беше като гума дори топла.
Виж целия пост
# 299
Ей тука се приготвя най=хубавото кюнефе в Истанбул http://www.kasibeyaz.com.tr/sesto/sesto.cfm## Ама то не е лошо дА се потърси хатайско сирене и кадаиф и да се спретне една такава прелест.
Мащерке,браво Hugза усърдието.Даже и тук хората като нямат подръка това специално сирене въобще не се наемат да правят такова нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия