Има ли нещо вярно в това?

  • 5 909
  • 30
# 15
Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.

Става и с обикновена домакинска хартия върху цедка. Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Не хвърлям първата вода, отпенвам.
Но солта накрая- иначе става по- жилаво месото.

и аз така правя, смятам, че е правилно. всъщност май всички ястия следва да се солят в края на готвенето
Виж целия пост
# 17
Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.

Става и с обикновена домакинска хартия върху цедка. Simple Smile


Няма ли от топлината хартията да се разпадне?
Виж целия пост
# 18
Цитат
Аз слагам солта към края, защото иначе завира бавно. А на пилетата винаги изхвърлям първата вода.
 
Аз пък мисля че със солта завира много по- бързо каквото и да е сложено в тенджерата.Лично аз от майка ми знам, че се слага лъжичка сол щом месото заври.Не сменям водата, за да е силен бульона, но отпенвам много добре Peace
Виж целия пост
# 19
Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.

Става и с обикновена домакинска хартия върху цедка. Simple Smile
Няма ли от топлината хартията да се разпадне?

Хм, дори не се бях замисляла! Не ми се е случвало. Е, аз не съм прецеждала врели и много горещи неща никога. Когато ползвам филтър пък, едвам прецежда, толкова е ситен.  Thinking
Виж целия пост
# 20
Аз подкрепям изцяло Как`Сийка.И най-разумно е да слагаме солта,след като свалим манджата от котлона,както и свежите подправки.Така запазват качествата си.Е,това аз правя и манджите са си пак вкусни.Дали ще сложиш солта по време на готвенето или след като свалиш ястието от котлона-и в двата случая ще се осоли еднакво.Но както казах-най-добре според мен-да не се слага сол поне преди да е увряло месото,защото се стяга от солта и трудно увира,а и става гумено.
Виж целия пост
# 21
Цитат
Аз слагам солта към края, защото иначе завира бавно. А на пилетата винаги изхвърлям първата вода.
 
Аз пък мисля че със солта завира много по- бързо каквото и да е сложено в тенджерата.Лично аз от майка ми знам, че се слага лъжичка сол щом месото заври.Не сменям водата, за да е силен бульона, но отпенвам много добре Peace
[/quote За солта знам ,че се слага във водата ,когато вариш яйца.А за по-бързото увиране,доколкото ми е известно се използва -сода.Например ,когато готвя боб и трудно увира-слагам една кафеена лъжичка сода и е готов.Та това за солта не го знаех. Thinking
Ако и когато готвиш месо сложиш сол-също става по-меко.Незнам-това е моето мнение.
Виж целия пост
# 22
Да, вярно еPeace За хора с чернодробни или други проблеми, за които е важно храната да е добра и "чиста", лекари и специалисти препоръчват да се кипне месото в подсолена вода, която да се изхвърли и след това да се продължи с готвенето. Така правя и аз  Simple Smile
Благодаря отново момичета,че се включихте.
Явно и Блонди знае това нещо,което аз съм чувала.
Че когато месото се вари със сол,отпадат вредните вещества в месото.
Да,и за това беше въпросът.
Не за вкусът ,а за отпадане на вредните вещества.
Нали се стремим да готвим здравословно и полезно  bouquet
Виж целия пост
# 23
И аз слагам солта в началото.Не мисля че завира по-бързо или по-бавно със сол.   chef
Виж целия пост
# 24
солта на всяко ядене слагам 10-15мин преди да е готово
а месото 2 часа натопено в студена вода преди готвене  chef
Виж целия пост
# 25
Аз слагам няколко капки оцет или ракия !Помага за по-лесното сготвяне и по-малко "парцали".
Виж целия пост
# 26
До колкото знам солта извлича кръвта. Аз не готвя нито консумирам месо, но знам, че евреите извличат кръвта като киснат месото в солена вода. А вкуса на месото идва от кръвта и от пикочната киселина, ако я няма е безвкусно.
Виж целия пост
# 27
От готвачи зная, че  месото се посолява малко в началото на варенето и се припенва.
Соли се за вкус накрая.
Виж целия пост
# 28

а месото 2 часа натопено в студена вода преди готвене  chef

Това с каква цел се прави?

Аз слагам съвсем мъничко сол в началото. Гледала съм Звездев да обяснява, че месото увира много по-добре и става много сочно и крехко, ако солта НЕ се сложи в началото. А зеленчуците "отпускат" аромата си много по-добре, ако солта се сложи в началото на приготвянето.
Виж целия пост
# 29

а месото 2 часа натопено в студена вода преди готвене  chef

Това с каква цел се прави?

изчиства се от кръвта
забравих да спомена ,че водата я сменям няколко пъти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия