Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 31 660
  • 306
# 15
 Здравейте, майсторки! Много благодаря на всички, които ми отговориха на въпросите предишния път. След като обходих магазините, където евентуално би могло да има формички за цветчета, накрая се вдигнах до Кадемлия и се сдобих с едни за 40лв.. Естествено исках веднага да ги пробвам. И понеже от известно време все в тортената библиотека кисна и реших, че след като пробвах марципана Варна, да взема да пробвам да направя фондан. Получи се пълна трагедия... Аз правя за първи път тези захарни смески и нямам представа как точно трябва да изглеждат, но от клипчетата,които гледах, би трябвало да е като пластелин... Фондана го направих по рецептата на Наталина, но исках да направя половин доза. Сложих наполовина другите продукти, но ми глътна повече от половин кило пудра захар. Маргарина ми беше Томи, желатина на др. Йоткер, глюкоза купих от един магазин до нас...единствената,която намерих. Месих,месих, и все ми лепнеше. Марципана също лепнеше, но само по ръцете, а това чудо се лепи  ужасно по мушамата, по ръцете... В един момент спрях с месенето  и го прибрах в хладилника. Когато след това реших да го разточа... стои ми хем сухо и ронливо, хем се лепи по абсолютно всичко- по ръце, по мушама, по точилката. И с пудра захар пробвах да ръся, пак лепи. И съхне много бързо. Аз все пак направих цветчета, но ужасно трудно. От това мое "произведение" не бих могла да разточа чаршаф. Явно ще го ползвам за цветчета... Ако някой може да ми каже, мога ли да го оправя и къде греша newsm45 Много искам да измайсторя нещо за рождения ден на детенцето... чудя се дали да не си купя готова моделираща маса, ама на Кадемлия ги продават в едни кофи, какво ще правя останалата newsm78

 И за да не ми е съвсем сух поста, ще ви покажа едно тирамису, което спретнах за рождения ми ден. Верно, не може да се мери с тия красоти тук, но се старая Laughing
 http://www.kikiniki.snimka.bg/album.php?album_id=187775&pid=9487626

 
Виж целия пост
# 16
Ще следя. Peace
Виж целия пост
# 17
За да не съм само запис този път, една тортичка и от мен  Laughing Вярно, че е възможно най-простата еклерова, ама за толкова имах сили. Целия уикенд децата бяха с 40 градуса, направо беше кошмар. Sad Калин и Ели искаха нещо сладко..и аз само това измислих с подръчни материали, а исках и да се пробвам дали ще мога да направя торта за предизвикателството, ама ръката ми отказа и това е от мен Simple Smile



Повече снимки тук:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2009/02/15-minute-eclair-cake.html
Виж целия пост
# 18
Предлагам ти да попиташ в Тортената тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=374612.0, защото тук може и да не ти видят всички корифейки въпроса. Или пък ако искаш изчакай, но не забравяй и там да попиташ. Скоро даже се дискутира темата и някои от чуждоземните мами показваха някои модели. Peace
Виж целия пост
# 19
Ванче,и аз бих хапнала от тези животинки  Peace

Тандури,тортата изглежда много вкусно,а това отгоре какво е?

Албенче,пак си имала занимание през почивните дни!Страхотни са тортите!!
Виж целия пост
# 20
Дидка справила си се страхотно с кубчетата, кой знае какъв шедьовър ще покажеш за цялата годинка на сладура.
Пепи тази кошница с рози ми събра очите още първия път като влязох в темата, невероятно ефектна е. Мен по цветята хич не ме бива.
Нелка за теб нямам думи, твоето е ювелирно изкуство. Не ми побира акъла как провиш арт пана и как после някой има сърце да разреже такава торта.
Рая много ми харесват твоите торти. Винаги са така нежни, стилни и и перфектно пипнати.
bubolinkata страшни обувчици, направо си ги свалих да ги имам за модел.
мама Яни най доброто признание за труда ти. Оценена по достойнство както се казва.
Крисче това е тортената тема към която даваш линк.
 iskrone разгледай библиотеката внимателно. Различните теста за покритие трябва да се изпробват - аз докато олуча кое ми е добро за фигурки забърках поне 5 различни и това което ми допадна не точно това с което работят всички , тоест няма как това да ти се обясни без да пробваш.  В библиотеката има и линкове към видеа от Ю тюб там се вижда най-добре как точно се покрива с чаршаф. В сайта на Ванчето също има много полезна информация.
Аз да ви покажа тортата за рождения ден на женската ми лабрадорка ( не е точно от вашия контингент, защото представлява пиле с ориз и елда, плюс кучешки пастет и желатин) но пък изтренирах покриването с чаршаф ( чаршафа пак го подобрих на кучешки - да няма захар в него, по рецептата на марципан варна, но вместо с пудра захар го дозамесих с брашно и нишесте) . Кученцето и кокалите са захарни, но ги махнах преди консумация.
http://s57.radikal.ru/i157/0902/4b/646e30ac66c5.jpg
http://s44.radikal.ru/i105/0902/e7/24679d52519c.jpg
http://s60.radikal.ru/i170/0902/41/ec300596f7a7.jpg

Няма да ми се смеете за надписа, по принцип пиша много грозно, но защо реших, че тортата мога да я надпиша директно без да си маркирам предварително буквите не знам. Разчитам на това, че кучетата не четат. Grinning

И още някой от по-сполучливите фигурки - усилено тренирам за тортата на Виктор ( за 10 март) че не трябва да се излагам, заради нея беше цялото това тортено приключение
http://s59.radikal.ru/i166/0902/90/39cf3ed45bfe.jpg
http://i039.radikal.ru/0902/ee/4f3ce530e395.jpg
http://s59.radikal.ru/i165/0902/c8/7b297323a7ea.jpg
Виж целия пост
# 21
Иглика, ако обърнеш внимание на заглавието НАД моя пост, както и на още 2-3 ще видиш, че се казват "Може ли някой да ми помогне в избора на......" - самостоятелна тема,пусната от потребител с питане за еър бръш (аз там си написах мнението и мисля правилно съм насочила питащия към тази тема), която в последствие,някой администратор е слял с тази, ....... Чак толкоз луда не съм  Peace
Виж целия пост
# 22
Извинявай, аз видях направо резултата и си помислих, че има някаква грешка. Embarassed
Виж целия пост
# 23
Моля ако kremi_sisi чете, да си изчисти кутията с входящи. (сори за спама)
Виж целия пост
# 24
С риск да ме линчувате искам да попитам Пепи /а и всеки ,който знае/ ,как се плете кошница че очите ми останаха в Пепината кошница. Много е ефектна  bouquet Пепи, розичките от руска мастика 2 ли са?

Tandoori , мног вкусна изглежда тази тортичка Hug

Албенка, бравус, та ти си неуморна ,бре жена!
Виж целия пост
# 25
Обяснявам много набързо за кошницата. Плете се така сякаш бихте я изплели от бамбук Wink Има около 20 тънки прътчет залепени по обиколката на тортата и 5-6 реда ленти. Лентите се прекарват веднъж отгоре на прътчето, веднъж отдолу. Свръзката гледате да е винаги отдолу. Прътчетата трябва да са четен брой за да стане добре.
При следваща кошница ако не забравя ще снимам етап на правенето Wink
Розите са от Руска мастика 2  Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Здравейте!

Чудесни торти сте показали пак!
Албенка, неуморна както винаги! И както винаги тортите са страхотни!
 KikiNiki, този фондан е доста капризен и е по подходящ за фигурки само. Не е трябвало да слагаш още захар, а само да го сложиш в хладилника За себе си установих, че при почти всички захарни маси слагането в хладилник променя консистенцията им и ги подобрява. Както и че после преди работа е добре да се загреят в микровеле. Пробвай друг път с някоя от рецептите, които ползват повече момичета. Някои от рецептите са дори само преведени, без да са изпробвани. Rolling Eyes
Tandoori, пак си показала голяма вкусотия! Hug
иглика333 много сладка кучешка торта!  bouquet

И за да не е напълно напразно влизането ми в темата, пускам за тези, които не са поглеждали форума на Кейксентрал една чудесна идея, как да си спестите миенето на пошове, ако искате да украсявате с различни по цвят глазури(кремове) - http://www.cakecentral.com/cake-decorating-ftopict-588591.html

Дадено е много добре стъпка по стъпка и мисля няма нужда от допълнителни обяснения, но ако е нужно ще превеждаме.... Peace

Лек ден на всички!
Виж целия пост
# 27
Здравейте момичета!
2 дена не бях влизала и  Shockedмнооого сте бързи хей!Затова няма да коментирам а само  Hug  bouquet
Да се включа по темата с айсинга,пробвала съм само 2 пъти,първият път използвах рецептата на Милен@ със нормален белтък и стана само мисля,че добавях повечко захар,но това зависи и от размера на яйцата,този път използвах ето тази рецепта дадена от Fior
http://petrova03.multiply.com/photos/album/19#20
http://petrova03.multiply.com/photos/album/19#21
определено става доста по-лесно!
Сега да ви покажа и тортата която правих с него и за която ви питах преди седмица.Горе-долу се получи, има разбира се дефекти,но да кажа за дървото направих го със залепени пуканки с карамел,толкова красиво стана все едно излязло от българска народна приказка за съжаление фотоапарата не ми е наред и снимката не стана така хубава.Но въпреки това стана тежичко дръвчето,освен това в последният момент разбрах,че тази торта ще пътува до Пирдоп и  Shockedняма как сами да си я сглабят и това дърво......мислих и реших да начупя малко блат,растворих желатин и го обърках,разтлах на тънко и като стегна стана доста жилаво,благодарение на това е издържало пътя  Mr. GreenСнимките ми за съжаление не са хубави,но ги правих в последният момент и не се сетих да приклекна за да се види обема на долният етаж

 тук малко по-добре се вижда височината на долният етаж

 
 

Виж целия пост
# 28
За да не ми стане поста 1 страница,тук ще ви покажа тортата,която правих за "зетко".Първият ми багер,много се забавлявах,но стана доста неравен,ръката ми е голяма треперушка и тухличките станаха различни размери,но важното е,че детето като я видя му засияха очичките Grinning
Виж целия пост
# 29
Здравейте момичета!
От доста време не съм писала, но се старая да Ви чета, когато мога. Страхотни торти сте спретнали, не мога да ви похваля всички, тъй като четох последните три теми, през което време вие сте се постарали да ги изпъстрите с мноооооооого красоти!

ai-ai - тортите са страхотни. Тази с дървото е досущ като на снимката, която бе показала. Никога нямаше да се сетя да направя короната на дървото от пуканки, БРАВО ЗА ИДЕЯТА   bouquet, а стеблото на дървото от какво е? С какви бои си оцветила айсинга, защото зеленото е много наситено (при мен се получава много бледо, незавизимо от това с какво оцветявам)?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия