Детето ми е на 4.5 месеца. Мисля да започвам пюретата, за да стигна пълна доза до петия месец. Много ми се иска да захраня с домашно пюре, но знам, че фабрично пасираните пюрета са с много по-мънички частици от домашно приготвените... Но пък ще давам всеки ден само с по 1 лъжичка увеличаване на дозата, т.е. ще изхвърля една камара пюрета, понеже вкъщи никой не ги яде. А знам, че веднъж отворено, не трябва да се дава от него и на другия ден, когато детето е малко (а дали е така? )
Храним се общо взето 50 на 50 (с малки отклонения) АМ и изцедена или размразена (от добрите дни ) кърма.
Роди се 2600 и понеже ми казаха, че колкото е по-малко родено бебето, толкова по-бързо изчерпва запасите си от желязо , натрупани през бременността и има риск от анемия, макар че аз съм с хемоглобин на кръводарител. Но не това ме притеснява.
Ще започвам с чист картоф или най-много смесен с морков.
Но моля за съвет за повторното ползване на купешкото пюре и за домашно приготвеното за нашата възраст.
п.п. Отдавна не варя шишетата от млякото и залъгалките. Лапаме си ръцете и имам почти постоянно сополива кака вкъщи, имаме някакъв макар и лек имунитет вече.Но все пак бактериите в храната са си бактерии.