Шоколадова чийз-торта.Още нещо божествено!

  • 34 440
  • 297
# 270
zar4e,не бих сложила лешници или орехи в тази торта.Тя има малко нестандартна консистенция, и ,според мен,всякакви твърди ядки са грубовати за нея.
   Прецени си.  Simple Smile
Виж целия пост
# 271
Благодаря за бързия отговор, Селма! А някаква идея с какво да ги заместя или е по-добре просто да ги пропусна?
Виж целия пост
# 272
Благодаря за бързия отговор, Селма! А някаква идея с какво да ги заместя или е по-добре просто да ги пропусна?
  Сега ми хрумна,че може да се пробва с лимон,нарязан на малки кубчета ,направо с коричката.Но не съм го слагала досега.  Peace
  Ако толкова не ги обичате стафидите,просто ги пропусни.Няма да има онази приятна киселинка,която дават,обаче....
  Но може пак да е добре.  Simple Smile
Виж целия пост
# 273
Преди малко изпекох блата и като го обръщах в таблата не можа да се отлепи хубаво от дъното (тефлонова тавичка с масло и брашно). Посъбрах и го сложих отгоре, утре като го режа ще видим как ще стане  Crazy За пръв път решавам да пека блат за торта не в откопчаваща форма и се изложих  Laughing Утре ще пиша какъв е крайния резултат. Според вас ще има ли някакъв проблем ако сега забъркам крема и го оставя да престои в хладилника, а утре да сглобя тортата?
Виж целия пост
# 274
Според вас ще има ли някакъв проблем ако сега забъркам крема и го оставя да престои в хладилника, а утре да сглобя тортата?
   Няма проблем.  Peace
Виж целия пост
# 275
Селма, благодаря ти за бързия отговор   bouquet Отивам да бъркам.
Виж целия пост
# 276
Селма, пак съм аз...  Embarassed Изпекох блата снощи, а днес го разрязах. Но отвътре е доста по-светъл на цвят и ми изглежда леко недопечен. Все пак е с извара и може би е нормално.  newsm78  Иначе го разрязах перфектно. Другия въпрос ми е свързан с крема. Ами при мен не се получи крем, а нещо с гъстота на смес за палачинки.  Embarassed Какво да правя, той ще изтече отстрани...
Съжалявам, че те тормозя с моите въпроси, но за пръв път правя нещо подобно и ми се иска да се представя по-добре! Благодаря ти предварително!   bouquet
Виж целия пост
# 277
  O,zar4e.....Да не си разбила сметаната с миксер? Не виждам друга причина да ти стане толкова течен крема....
  Каква заквасена сметана ползваш?
  Пробвай да сгъстиш крема с желатин.

  За блата....Не ми се е случвало да го недоизпека,затова не знам,как бих изглеждал.....Радвам се,че си го разрязала без проблем.
Виж целия пост
# 278
 Embarassed Embarassed Embarassed Голям срам... с миксер я разбих... Нищо, пак ще се изяде, но ще направя и втори опит! Голям съм идиот... Благодаря ти за бързите отговори!


В крайна сметка реших да го сложа в купички и да добавя бишкоти, за да попият малко течността. На вкус е супер, само че вида е за никъде... Другия път ще е по-добре, сигурна съм. Просто досега никога не съм правила нещо с извара нито със сметана...

Станах за смях... Grinning
Виж целия пост
# 279
Селма, може би трябва да напишеш в рецептата, че сметаната не се разбива с миксер.  Peace
Скоро не съм правила тази тортичка, но тези дни май ще я спретна, страхотна е!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 280
Селма, може би трябва да напишеш в рецептата, че сметаната не се разбива с миксер.  Peace

  Може би.... Thinking
Виж целия пост
# 281
Тортата стана много вкусна  Heart Eyes Селма, благодаря за рецептата   bouquet Имах малко проблеми с леко начупения блат, но поприкрих с крема, вкусът е уникален, поне за мен.
Виж целия пост
# 282
За такива като мен - начинаещи, е добре да се пише, че сметаната не се разбива с миксер...  Embarassed Но повечето сигурно знаят!  Laughing
Все пак се изяде и моето "творение"...
Още веднъж благодаря за рецептата и ще се похваля като стане по-сполучлива!  Mr. Green
Виж целия пост
# 283
Току що я правя и аз. Блата за момента ми стана перфектен, отлепи се от формата, леко зачервен. Не сложих обаче шоколадов пудинг а ванилов. Не обърнах внимание Embarassed. Стафидите не са ми паднали, виждат се отгоре на блата. Сега ще чакам да изстине и да режа Crazy, но мисля, че ще успея.  Достатъчно дебел е, дано не е суров вътре Sad. Клечката излиза суха.
Селма, много от рецептите ти съм правила и са страхотни. А сега разбрах, че повечето са измислени от теб  bouquet.
Издай готварска книга  chef Grinning
П.П. Разрязах я без проблем, дори не беше напълно изстинала. Имам специално нещо за това, прилича на минитрионче с опъната метална нишка между раменето му...но не знам как се казва точно. Намазах я, сега вече е в хладилника..Simple Smile. А, и само да спомена, сметаната беше огромно количество като за покриването на тази торта. Пекох я , както каза в 23см. тавичка. Тортата ли беше малка, сметаната ли много...обилно е обгърната отвсякъде.Simple Smile
Ще видим утре...
Виж целия пост
# 284
А, и само да спомена, сметаната беше огромно количество като за покриването на тази торта. Пекох я , както каза в 23см. тавичка. Тортата ли беше малка, сметаната ли много...обилно е обгърната отвсякъде.Simple Smile
Ще видим утре...
  Тортата трябва да се получи сочна.  Wink Grinning

  Благодаря за милите думи,BuBiCa.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия