Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

  • 151 284
  • 761
# 30
Медовиките са доста разпространени и обичани тортички от руснаците, така че нищо чудно, че рецептата е разпространена. И аз я имам от доста време, но от друг сайт - ето тук.
     А тази си е абсолютно същата! Grinning
     Лабрекс,щом я имаш отдавна,сигурно си я правила?Какви са ти впечатленията?

     Днес отново черпих с нея и отново обрах овации! Flutter
     А бе много е хубава,затова и направих тази рецепта достъпна за тези,които не се оправят с руски!  Simple Smile

Селма, много вкусна тортичка се получава, просто отдавна не съм я правила, но покрай твоята тема си спомних  за нея. Че и за още един мързелив медовик, но ще му напиша рецептата, като го направя. Също е вкусен и не е нужно да се пекат отделни блатове. /ле-лееее, напоследък все на мързеливи работи ме избива - хачапури, чебуреки, сега и медовик..... Joy. С по-добри думи - практична съм. Grinning/
Така че, хич не се и учудвам, че обираш овациите!  bouquet Grinning
Виж целия пост
# 31
Лабрекс и Селма, не си говорете на китайски, ако обичате, а пуснете една лесна рецепта на Медовик, с която и аз да обера овации......
Виж целия пост
# 32
Аз имам още 1 въпрос.  Simple Smile

Може ли заквасената сметана да се замени с течна, която се продава в картонени кутийки?

Има ли голяма разлика във вкуса между тези два вида сметани?  Embarassed
Виж целия пост
# 33
Аз имам още 1 въпрос.  Simple Smile

Може ли заквасената сметана да се замени с течна, която се продава в картонени кутийки?

Има ли голяма разлика във вкуса между тези два вида сметани?  Embarassed

Киса, има разлика във вкуса, медовикът по принцип се прави със заквасена сметана. Хубав е и крем от заквасена сметана и една кутия сварена сгущенка. Всъщност ако някой е правил медовик с течната сметана, може да сподели, аз не съм.

Маме Цо, що пък на китайски newsm78, на чист български си хортуваме. Направи медовика по рецептата на Селма, вкусен е. След някое време, като направя мързеливия, ще напиша рецептата, че не можах да му намеря снимки във фотоархива си. Grinning Пък рецепта без снимки............не е същото! Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 34
  Киса,добавяла съм малко разбита готварска  сметана,когато веднъж не ми достигнаха 100 г заквасена.Друг път ще се постарая да имам достатъчно от заквасената. Rolling Eyes
   А да заменяш цялата заквасена сметана с друга никак не ти препоръчвам! Naughty
Виж целия пост
# 35
Лабрекс и Селма, не си говорете на китайски, ако обичате, а пуснете една лесна рецепта на Медовик, с която и аз да обера овации......
    Вече е пусната! Wink Направо се захващай за тази,на която посветих цялата тази тема. Grinning
Виж целия пост
# 36
  Киса,добавяла съм малко разбита готварска  сметана,когато веднъж не ми достигнаха 100 г заквасена.Друг път ще се постарая да имам достатъчно от заквасената. Rolling Eyes
   А да заменяш цялата заквасена сметана с друга никак не ти препоръчвам! Naughty

Купих заквасена на Мегле - дано да е свястна, нямам много опит. Смятам да направя тортичката за 8 Март, дано се похваля тук, ако не се мярна повече - нищо не е станало значи.  Crazy
Виж целия пост
# 37

Купих заквасена на Мегле - дано да е свястна, нямам много опит.

Киса, предпочитам Мегле пред Данон и останалите марки сметана. Ще направиш тортичката, само да не забравиш да се похвалиш!  bouquet
Виж целия пост
# 38
  Аз предпочитам заквасената сметана на Данон,в краен случай Герма....На друга хубава не съм попадала.... Confused
  Кисе,стискам палци! Hug
Виж целия пост
# 39
  Ха-ха! Joy Сега видях поста на Лабрекс!
  Колкото хора толкова мнения! Hug
Виж целия пост
# 40
  Ха-ха! Joy Сега видях поста на Лабрекс!
  Колкото хора толкова мнения! Hug

Тъй де, то оная поговорка "на вкус и цвет............" за какво е? Данон имаме навсякъде, ама аз обикалям и търся Мегле, айде де...... Grinning
Виж целия пост
# 41
Тази вечер направих тортата, но в двойна доза Grinning, че ще имаме доста гости. Изпекох блатовете в тавичка ф28, сложих 1200 гр сметана, но не ми стигна. Утре ще купя още 400 гр и ще я довърша. Много добре се получи - голяма, ефектна, надявам се и вкусна. Благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 42
Благодарение на Селма направих медовика за 1 час/ама аз го правих цял ден с тези две бебета..../Само,че аз нямах сливи и го направих с череши.Стана супер.И всички ме призоваха по-честичко да прилагам кулинарните и вкусотии .  bouquetза Селма
Виж целия пост
# 43
И аз я спретнах тортата,стана много вкусна,но леко сухичка/което не ни попречи да си хапнем с кеф Grinning/Мисля си другия път леко да я сиропирам и ще сложа плодове.Благодарности на Селма  bouquet
Виж целия пост
# 44
  Di80,остави ли Медовика да престои поне 1 нощ? Simple Smile
  Монни,браво на теб!Интересен вариант с череши! thumbsup
  Мина,как така не ти сигнаха 1200 г сметана?Явно вкъщи обичате соооооочни неща! Laughing Да се похвалиш утре,какво се е получило! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия