Уникалната Лазаня

  • 5 104
  • 20
# 15
в резултат на което сего почти не вкусвам италианска кухня  Simple Smile
..., защото...?
Виж целия пост
# 16
Момичета,някоя да сподели този сос бешамел как го прави?
Колко точно се слага и каква е последователността на продуктите масло,брашно,мляко,защото на мен всеки път ми става на буци Crossing Arms
Писано е по-напред,4е майката му е енерги4ното бъркане-аз ползвам още 2 хитринки-ако не запи4аш брашното можеш да го разбъркаш в  затворен буркан предварително в малко вода или част от млякото-все едно разклащаш айрян ,а ако се полу4ат все пак буци накрая-с пасатора се разбиват идеално още на котлона докъто е - Peace и става гладък сос Wink
аз също не ги варя корите-при пе4енето си стават идеално-освен понякога най-долната Crazy
Виж целия пост
# 17
в резултат на което сего почти не вкусвам италианска кухня  Simple Smile
..., защото...?
Защото ми е омръзнала тотално Laughing
Виж целия пост
# 18
Благодаря ви за отговорите на въпроса ми за бешамеловия сос  bouquet
Имам още едно-две въпросчета: Винаги ли се получава леко твърда лазанята ви?
Аз вече я правя 4 пъти ,с варене и без варене на корите ,и пак не става перфектна....на какво ли се дължи това?
Мъжа ми смята,че я пека повече от колкото трябва и за това е малко трудна за рязане и леко твърда.......аз не мисля,че е това Naughty
Иначе е страшно вкусна Peace
Виж целия пост
# 19
TiFoNi, не би трябвало да ти става твърда лазанята, според мен причините са или в това, че сосовете нямат достатъчно течност или, че  я печеш повече. Досега не съм варила корите за лазанята, ползвам Дивела или Барила, просто правя малко по- течни сосовете.
Иначе бешамела го правя като разтопя масло в тенджерка, после слагам брашното, разбърквам докато стане златисто на цвят и добавям млякото, бъркам докато се сгъсти.
Виж целия пост
# 20
Мерси! Ще пробвам с по-течни сосове,тоест повече доматено пюре и т.н. защото май наистина от там идва проблема........а и ще я печа по-малко следващия път и ще споделя какво се е получило накрая Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия