Панетоне (или козунаците настъпват, да загреем с подготвителна група)

  • 32 915
  • 97
# 45
И аз направих опит с това панетоне,обаче май не се получи както трябва.Направих грешка,като отворих за малко фурната да пъхна фолио и ..."шапката "спадна. Sad  А така добре се беше надигнал smile3515
Иначе на вкус ни хареса и определено ще го пробвам пак.Дори мъжа ми ,който не е фен на козунаци-това го одобри.
Мама Цоцоланка, благодаря ти за рецептата.Аз я бях гледала някъде същата,но твоето обяснение ми се стори по лесно
и за това се навих да го пробвам.
Ето да видите какво се получи: от тук нататък

Иначе да споделя за всички,които се чудят в какво да го пекат?
Аз използвах метална кутия от бисквити,тя е точно с диаметър 20 см.и като направих яката се получи много добре.  Peace
Виж целия пост
# 46
Незнам какво ще кажат другите,но аз никога не отварям фурната преди да почне да се зачервява,това,което съм сложила/говоря за тестените работи.Веднъж така един кекс на подметка ми стана и оттогава-никакво отваряне.
Маме,благодаря за отговора.Следващото панетоне ще го направя като твоето-много ми хареса,че е добре опечено.Аз пусти му страх да не изгори. Wink
Леле Fiorстрахотно е,аз сега го видях.Много добре ти се е получило даже и опеченкоооо,....не като моето бяло smile3518
Виж целия пост
# 47
Fior , не е спаднал, защото си отворила фурната, а ти е превтасал малко. Задържала си го да втасва малко повече от необходимото.

Спадат от отворена фурна теста с химичен набухвател - сода за хляб, бакпулвер, което е същото, амоняк. При тези теста рязката смяна на температурата, която се получава при отварянето на фурната е пагубна.
Виж целия пост
# 48
Значи за питките да не се притеснявам и за козунаците,че само при кекса ставало така.Благодаря,това не го знаех.Сега се сетих,че веднъж превтасах една питка и без да отварям фурната пак беше спаднала.А то ето какво било. Wink
Виж целия пост
# 49
Оо,да!!! ooooh!Това не бях го мислила,но може и така да се е получило Thinking
Сега се сетих за един козунак,който стана така  #Cussing out
А на мен ми се стори,че отгоре е изгорял (а той не беше) и отворих и си реших,че е от това,но по принцип и аз не отварям.
Абе превтасал или не-почти е изяден вече Joy Joy Joy
Ще има и втори опит Peace
Виж целия пост
# 50
Утре ще го направя,днес ще си напазарувам нужните продукти Peace



Иначе да споделя за всички,които се чудят в какво да го пекат?
Аз използвах метална кутия от бисквити,тя е точно с диаметър 20 см.и като направих яката се получи много добре.  Peace
Благодаря,че сподели за кутията  bouquetИмам няколко,но досега не съм пекла нищо в тях  bouquet
Виж целия пост
# 51
Имам сьмнение за метал.кутии ,че са подходящи за печене.Сигурни ли сте,че при загряването не се отделя нещо отровно???...те са облицовани с бои.. Не бих рискувала!
Виж целия пост
# 52
И аз ще се запиша, само че ще го направя след няколко дена щото сега съм на работа, ама изглежда супер. Та бройте и мен.
Виж целия пост
# 53
И аз мисля да го изпека в кутия Peace Оригинална, от панетоне. Бях чела Джемма преди много време, че в кутия си пече коледния кейк, онзи, дето престоява 2 месеца. Него така и не го направих, но съм си подсигурила кутията hahaha Мисля, че като я опаковам хубаво в хартия, няма да се натровим, поне се надявам Simple Smile
Никой друг ли не е пекъл в тези кутии?
Виж целия пост
# 54
Аз предлагам Фиор да драсне някой ред,дали е жива и здрава.Да се уверим,за да днаем дали да ползваме металните кутии  Laughing Mr. Green Laughing....
Металът минава термична обработка и щом е одобрен за хранителни продукти-нищо му няма.А що се отнася до самата метална кутия и до самият метал.....всичко метално е вредно, така,че......... Simple Smile дори тавите и тенджерите в които печем,не забравяйте ,че при готвене се нагряват.Това е моето мнение-четох го в едно списание.Ако някой може да каже и още нещо-да добави.
А някой да знае дали има специални такива кутии ,за панетоне,както споменахте и от къде може да си купим? newsm78
Виж целия пост
# 55
АЗ писах по-назад в темата но не сте обърнали внимание може би-съвсем спокойно можете да печете в кутия от панетоне -за нова година пекох английския сладкиш така -нямайте никакви притеснения а на кутията даже не и личи че се е пържила 3 часа във фурната  Laughing а и какво че е боядисана-боята е отвън тя няма допир със козунака
Виж целия пост
# 56
Ейй,девойки ЖИВА съм и дишам!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз пък не съм си и помислила за такива неща-нали вес пак се съхраняват бисквити,бонбони и т.н-нали и тях ги ядем???
Е,сега ще кажете,при печенето така и така........ Naughty
В крайна сметка-който го е страх от мечки-да не ходи в гората!!! Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 57
Aз също пекох коледния сладкиш в метална кутия,но разбира с хартия за печене.
Чакам и аз с нетърпение да дойде времето за козунаците Simple Smile
Виж целия пост
# 58

ПС-Ще ми купуват вече две роклички...carps и maria m,дето ме прекръстиха Grinning Но иначе ми харесаха-Дондуки и Додунки  newsm53
[/quote]
dodyniki Извинявай  ooooh!чак сега видях как съм те прекръстила ,а за печенето каво те е страх  смело препичай вкусно е newsm10 тази вечер пак мисля да спретна едно ,че направо не стигна то от опитване още в полунощ свърши,топло топло Blush
Виж целия пост
# 59
Хора, това е най-вкусното панетоне, което съм яла Crazy Опитах съвсем малко, защото се опитвам да се ограничавам откъм сладко, но честно - направо ми хареса повече от оригиналното панетоне. Стана ми перфектно, високо е една педя, красота Party Правих го с микс захаросани плодове и стафиди, поръсих с орехи, нямах други ядки. Страшно е! Единствената ми забележка, но тя е към панетонето по принцип - обичам по-сладко Laughing Вместо 125, сложих 200 гр. захар  и пак носи още, по моя вкус Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия