Малко съм живяла по времето когато киселото мляко се продаваше в бурканче,но със сигурност знам ,че то не мухлясваше.
Напълно погрешно. От доста време купувам прясно мляко от свободно пасящи крави и подквасвам. Млякото е мноого маслено, на повърхността на всеки буркан кисело мляко се образува буквално кора от масло. Колко кисело ще стане зависи от първоначалното стоене на топло. Ако не го изтърва и го прибера в хладилник още докато е стегнало, но без да е кисело, почти цяла седмица издържа и то с прекрасен вкус. Но мухлясва със сигурност. Понякога оставям последния буркан за закваска и докато взема новото мляко и гледам, появил се мухъл. Това се случва малко преди десетия ден, не съм броила точно.
Абсолютно.Аз също подквасвам мляко.Случвало се е ако не се изяде някой буркан - да хване мухъл.