Как готвите коприва?

  • 32 701
  • 71
# 45
Обожавам коприва,но не съм сигурна в нещо.Някой може ли да ми каже(дано не ми е много глупав въпросът Embarassed),колко вида коприва има,защото някой беше споменал преди,че една коприва ставала за ядене,а друга-не?Тук ,в Испания много рядко се среща коприва,и тази,която си бера,не е така ароматна като тази,която си готвя в Бългрия.
Виж целия пост
# 46
Сасукано не знам.
Аз си я правя на супа, и малката с удоволствие я хапва.
Слагам лук, ориз, малко домати, малко червен пипер, щипка индийско орехче. Овкусявам с кисело мляко.
Виж целия пост
# 47
Набрах си коприва и се чудех какво да я правя. Рецептите ви са доста интересни и ще пробвам коприва с яйца и сирене/ като миш-маш/.Дано да я харесат.
Виж целия пост
# 48
мъфини с коприва.както се правят със спанак.
Виж целия пост
# 49
Аз я кипвам,прецеждам и започвам да я кълцам, слагам брашно,пак кълцам.Връщам я на огъня,слагам  малко червен пипер,сипвам от водата дето се е варила,посолявам,счуквам 2-3 яйца,малко сиренце,накрая и слагам счукан чесън.И на  баница я обичам Crazy ммм -страхотна!
Виж целия пост
# 50
Трябва ли копривата преди готвене да се попари?Тия дни правих супа и само я измих.Реакцията на съседка беше-ааааа как без да я попариш? newsm78
Виж целия пост
# 51
Трябва, да  Peace

Аз правя простичка супа от коприва  Simple Smile



Освен това с ориз на фурна, също и на каша с чесън и сирене и яйца.
Виж целия пост
# 52
Благодаря,Блонди!Малко тъпо ама защо се попарва и така не отиват ли полезните вещества във водата,която се изхвърля?
Виж целия пост
# 53
Кики, да ти кажа честно и аз не знам точно защо. Знам само, че така са рецептите и така правят и майка ми, баба ми... Предполагам, че е за да се омекоти бодливото и дивото на копривата  Thinking Аз си бера накуп, попарвам да се слегне, изцеждам и прибирам в пликчета във фризера. Да, за съжаление част от нещата заминават с водата, ама...   33uu
Виж целия пост
# 54
Кики, да ти кажа честно и аз не знам точно защо. Знам само, че така са рецептите и така правят и майка ми, баба ми... Предполагам, че е за да се омекоти бодливото и дивото на копривата  Thinking Аз си бера накуп, попарвам да се слегне, изцеждам и прибирам в пликчета във фризера. Да, за съжаление част от нещата заминават с водата, ама...   33uu
първата коприва , както и връхчетата , не боцкат (парят). с голи ръце я бера и ми няма нищо. измивам само със студена вода.после докато се пирготвя всякакви бодли омекват. и не е жилава.   bouquet
Виж целия пост
# 55
Аз бера само връхчета и само първа коприва. Слагам два чифта домакински ръкавици и боцка и през тях, та знае ли се  Joy
Виж целия пост
# 56
Аз използвам сушена коприва ( тук не съм открила прясна, така че мама бере и суши).

Правя копривена супа, коприва с ориз, слагам я в мързеливите картофени кюфтета, а скоро правих и картофи с коприва.
Виж целия пост
# 57
Аз бера само връхчета и само първа коприва. Слагам два чифта домакински ръкавици и боцка и през тях, та знае ли се  Joy
нежно ти е кожлето  Laughing
Виж целия пост
# 58
Аз открих начин да бера копривата без да се паря. Отрязвам я с ножица и с върха на ножицата я хващам лекичко и я прибирам в найлонова торбичка. Няма нужда от ръкавици... Peace
След това я попарвам с малко гореща водя да постои  минута - две, без да ври - само я заливам..., за да не пари и си правя кюфтета с яйца, сирене, брашно и сол, може и малко магданоз и зелен лук накълцан да се сложи и две лъжици кисело мляко с щипка сода. Гребвам с лъжицата и пържа кюфтетата. После са чудни с кисело мляко с чесън.   chef
За да ги яде детето съм ги гръстила КЮФТЕТАТА НА ШРЕК  Laughing Sunglasses
Виж целия пост
# 59
Дойде копривеното време.  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия