- Боров Мед -

  • 34 165
  • 35
# 15


Бързала е да направи 50 публикации и има поне 20 публикации само с емотикони.

И аз имам въпрос - кога ще берете борови връхчета? Имам някакъв спомен за края на май, обаче да не ги изпусна?...
Виж целия пост
# 16
Късно е вече, май. Трябва да са дълги около 2-3 см.
Виж целия пост
# 17
Късно е вече, май. Трябва да са дълги около 2-3 см.


 Thinking
М! Сега вече се замислих сериозно.
Вие кога ги берете?
Виж целия пост
# 18
Не е късно за приготвянето на боровия мед аз днес го приготвих.Ето я и моята рецепта.                                                                                                                                                                                                                80броя борови връхчета                                                                                                                                                                                    11/2литър вода                                                                                                                                                                                                    1кг захар                                                                                                                                                                                                             1кафяна лъжичка лимонена киселина                                                                                                                                                               Връхчета се измиват и сеслагат да врат до омекване.След това течноста сепрецежда и на 1литър течност се слага килограм захар.Вари се до сгъстяване на слаб огън,5минути преди сваляне се прибавя лимонена киселина.                                                             Рецептата е мн.сполучлива аз лично я правя от 15 години и съм мн.доволна.
Виж целия пост
# 19
само дето не разбрах и бг боровите връх4ета ли гор4ат преди да ги сварите
Виж целия пост
# 20
Колко е "11/2литър вода    "?
Предполагам, си имала предвид 1/2 л вода.
Виж целия пост
# 21
един и половина литра е.
Виж целия пост
# 22
само дето не разбрах и бг боровите връх4ета ли гор4ат преди да ги сварите

Сигурно. Кой ти ги е опитвал?  Laughing

analiq, не хвърляш ли първата вода?  Thinking
Виж целия пост
# 23
ами,знам 4е искам много,но ги опитай и ми кажи,
прости4ко е нали.
4е тук Ще презреят докато се наканя да рискувам
Виж целия пост
# 24
стига бе BIZCOCHO , да хукне жената в гората, само за едната проба на връхчета ли  newsm78
Виж целия пост
# 25
BIZCOCHO,имам в моата градина много елхи, бор4ета и три кипариса.
Утре сте пробвам какав е вкуса на шишарките и сте ти пиша.
Благодаря за идеята,шишарки много,но не сам се сештала да направа боров мед.
Виж целия пост
# 26
питам,4е като не знам дали от вси4ки иглолистни може да се прави да не си изпонатровя дому4адието
Виж целия пост
# 27
BIZCOCHO,пробвах вкуса и не е гор4иво,поне това което расте в моята градина.
Не знам дали от всяко иглолистно дърво става, порови се из нета. newsm78
Матце
Виж целия пост
# 28
благодаря ти.тук болШинството са кедрови дръв4ета,боров мед може и да не си направя но пък се възползвам яко от ядките им
Виж целия пост
# 29
Едно предложение и от мен: Преди да наредите шишарките на дъното на тенджерата сложете билки - може пресни /по-добър вариант/, може и сушени. Слагала съм мащерка, кантарион, липа, листа ягода и малина и всякакви други каквито намерите. Вкусът е страхотен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия