За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 16 031
  • 326
# 255
ох благодаря ти много за бързия отговор такива притеснения брах с тази торта
сега да питам друго -искам да направя за събота -салата шарлота-снежните топчета от сирене-крекери   мога ли да ги направя днес или утре ще се запазят ли съвсем пресни или ще се навлажнят и омекнат-от друга страна ако си оставя всичко за събота няма да смогна
Шарлотата задължително престоява, за да стегне.
Топчетата от сирене (ако правилно съм разбрала, че за тях става въпрос) даже са по-вкусни престояли, защото поемат от подправките вътре  Peace
Виж целия пост
# 256
Да сте срещали в някой магазин вафлени кори?  newsm78
Наточила съм се да правя вафли за цялото китайско войнство, но ударих на камък..
Виж целия пост
# 257
    Вафлени кори видях в "Карфур",но мисля,че и в "Билла" мернах.Даде ми идея за вафли.Какъв крем да сложа?
Виж целия пост
# 258
Ето една рецепта "карамел за вафли":

300гр захар разтопена на светъл карамел
200гр разтопен маргарин
5 белтъка+200гр захар разбити на като за целувки
250гр смлени орехи

Всичко това се сварява докато се посгъсти и след това се намазват вафлените кори.  Simple Smile
Виж целия пост
# 259
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339985.0  ето тема за вафличките Simple Smile
За съжаление още нямаме Карфур,а като знам колко му се радвах в Гърция..пълен кеф Simple Smile
В нашата Била също няма  Laughing  Пълен срам
Виж целия пост
# 260
Здравейте,
интересува ме как ще станат най-вкусни пилешки шишчета, които са овкусени и мариновани? Тъй като нямам скара, се чудех дали във фурната е добра идея или по-добре да намеря скара отнякъде? newsm78 newsm78 Притеснявам се във фурната да не се смалят повече от очакваното? Simple Smile
Виж целия пост
# 261
Здравейте,
интересува ме как ще станат най-вкусни пилешки шишчета, които са овкусени и мариновани? Тъй като нямам скара, се чудех дали във фурната е добра идея или по-добре да намеря скара отнякъде? newsm78 newsm78 Притеснявам се във фурната да не се смалят повече от очакваното? Simple Smile

Защо не пробваш в тиган и на котлона?
Виж целия пост
# 262
Здравейте,
интересува ме как ще станат най-вкусни пилешки шишчета, които са овкусени и мариновани? Тъй като нямам скара, се чудех дали във фурната е добра идея или по-добре да намеря скара отнякъде? newsm78 newsm78 Притеснявам се във фурната да не се смалят повече от очакваното? Simple Smile

Защо не пробваш в тиган и на котлона?

А от старите скарички за сандвичи нямаш ли? И на тях става.
Виж целия пост
# 263
Или в плик за печене и във фурната
Виж целия пост
# 264
Здравейте,
интересува ме как ще станат най-вкусни пилешки шишчета, които са овкусени и мариновани? Тъй като нямам скара, се чудех дали във фурната е добра идея или по-добре да намеря скара отнякъде? newsm78 newsm78 Притеснявам се във фурната да не се смалят повече от очакваното? Simple Smile

Аз съм правила във фолио завити,във фурната,наредени в тава.По някое време се отварят и се пекат само на горен реотан,за да се позапекат.Вкусни бяха.
Виж целия пост
# 265
Защо не пробваш на тостер,аз съм пекла кюфтета и кебапчета,не на гофретник ,на тези които са цели страните му-става вкусна скарата.Ако е във фурна покрий шишчета със фолио и го махни накрая да се запекат и да получат загар.
Виж целия пост
# 266
Благодаря ви за предложенията момичета!  bouquet Hug
Нана, нямаме такава скара. Sad

Защо не пробваш на тостер,аз съм пекла кюфтета и кебапчета,не на гофретник ,на тези които са цели страните му-става вкусна скарата.
Аз имам гофретник, дето има приставки и за тостер един вид. Та значи и това могло. Mr. Green Hug
Виж целия пост
# 267
Пробвай ЛУРДЕС,сложи едно шишче и ако ти хареса, дерзай.Аз така пробвах с кюфтетата и станаха супер,на ивички от тостера,не се изсушиха ,а останаха сочни.Със зелена салатка сега.........нямам думи.Успех!
Виж целия пост
# 268
После ще кажа как станали шишчетата! Crazy

Но, имам друг въпрос междувременно. Ще правя соленки и тестото, което ще се меся и със сода. Въпросът ми е дали мога да прибера част от готовото тесто в хладилника днеска и да речем утре да изпека още соленки. Притеснявам се, че тестото ще бухне в хладилника с тази сода вътре в него? Имам ли основание? newsm78
Виж целия пост
# 269
Мисля, че няма да бухне, щом е със сода.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия