За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 991
  • 326
# 60
    Прибирам крутоните в торбичка и след това в хладилник,че ме е страх да не ги налазят мравки по шкафовете.
    Ето и вариант на зеленчуков огретен http://www.bonapeti.tv/maggi/recipe_view.php?id=196
Виж целия пост
# 61
Търся една рецепта - ако може, да ми помогнете: Половинки от праскови в тесто - нещо като ябълките в тесто на Селма, но не съвсем.
Гледала съм я в нечий блог или тема и сега не мога да я намеря ooooh!
Виж целия пост
# 62
Момичета помагайте. Знаете ли как се прави тази торта с руло? Изглежда лесна и вкусна, но не зная как става.
http://www.foto.bg/data/500/330b_1_.jpg
Виж целия пост
# 63
Ето заповядай може би е тортата на Лео
Виж целия пост
# 64
Благодаря за бързият отговор.  newsm10 Точно за тази торта става въпрос.  smile3521
Виж целия пост
# 65
Аз за огретена искам да кажа - предполагам, че това в заведението е било нещо като рецептата на бон Апети - така е най- лесно - замразени зеленчуци, готов фикс.... Ако някой се интересува, обаче, огретен се прави от много видове зеленчуци - гъби, тиквички, моркови и т.н. Рецепти бол из нета, но не са популярни в България  Thinking
Ето за пример - огретен от моркови и кореноплодни
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3273/images/3273_MEDIUM.jpg

огретен с карфиол
http://www.birdseye.com.au/uploads/recipes/images/cauliflower-au-gratin.jpg

броколи и карфиол
http://www.foodtv.ca/DMM/B/R/Broccoli_and_Cauliflower_Gratin_wit … ked_Gouda_003.jpg

домати и тиквички
http://www.cooksillustrated.com/images/document/article/CVR_Vege … or_01_article.jpg

чесън, картофи и гъби
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4273/images/4273_MEDIUM.jpg

Прекратявам, няма смисъл да продължавам да изреждам. Просто исках да покажа какво разнообразие от зеленчукови огретени има и който им е любител как хубаво може да се разнообрази  Peace
Виж целия пост
# 66
Искам да напълня пиле. Обикновенно махам костите и го пълня с ориз и гъби.Сега съм решила ориза да е отделно. Дайте идей за плънка ?
Виж целия пост
# 67
Купих едно пакетче кайма Народна-червена за готвене с намерението да правя супа топчета.Но мъжът ми каза, че не иска такава.Въпросът ми е-може ли с нея да направя принцеси и по какъв начин да я овкуся, мисля да сложа малко черен пипер и кашкавал, ако имаме такъв все още/т.е. ако мъжът не го изяде предварително/.
Съжалявам, че ми е тъп въпроса, но каймите за принцеси ми се струват по-различни, някак си по-тъмни на цвят от обикновената кайма, нима причината за това е в подправките?Мерси за отговорите.

Благодаря на всички момичета за отговорите.
Виж целия пост
# 68
За пилето - чувала съм, че много хубаво ставало с голямо парче сирене вътре, но не съм пробвала  Thinking

За принцесите - аз принцеси съм правила с всякаква кайма - купешка, домашна..., то до скоро не се продаваше кайма специално за принцеси  Simple Smile
Овкусявам така - черен пипер, кимион, чубрица. Много ме кефи с този аромат как седи на филията  Grinning Мисля, че ще стане по всякакъв начин, стига да отговаря на вашите вкусове  Peace
Виж целия пост
# 69
Купих едно пакетче кайма Народна-червена за готвене с намерението да правя супа топчета.Но мъжът ми каза, че не иска такава.Въпросът ми е-може ли с нея да направя принцеси и по какъв начин да я овкуся, мисля да сложа малко черен пипер и кашкавал, ако имаме такъв все още/т.е. ако мъжът не го изяде предварително/.
Съжалявам, че ми е тъп въпроса, но каймите за принцеси ми се струват по-различни, някак си по-тъмни на цвят от обикновената кайма, нима причината за това е в подправките?Мерси за отговорите.
Омеси каймата с черен пипер,кимион(смлян),кашкавал ако имаш де....И задължително сложи 1 к.ч. вода.Омеси добре и остави да почива.Така ще стане много ароматна и няма да се свива като я намажеш на филиите.
Виж целия пост
# 70
За пилето - чувала съм, че много хубаво ставало с голямо парче сирене вътре, но не съм пробвала  Thinking

бяло сирене ли ?
Виж целия пост
# 71
Да, бяло саламурено сирене  Peace
Виж целия пост
# 72
Да, бяло саламурено сирене  Peace
Оооо,вярно,че имаше такъв номер.....От тука го научих и аз.Правила съм го....Ужасно вкусно става,особено,когато и самото сирене е вкусно  Crazy Crazy Crazy Crazy
Виж целия пост
# 73
Аз не съм го чела тук, пропуснала съм явно  Simple Smile Наши приятели бяха си правили на една сбирка и всички бяха доволни - явно е имало защо. Аз след това все щях да пробвам и така и съм забравила  ooooh! Този въпрос, тук, ме подсети, а колко пилета съм изпекла напоследък...
Виж целия пост
# 74
Вътре в пилето се слага  голямо цяло парче сирене и подправки.Да махам ли костите в такъв случай? И като  изпека пилето в гювеч- т.е. 2,30 часа със сиринето какво става ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия