За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 16 085
  • 326
# 315
Здравейте момичета искам да попитам как точно се приготвя вареното жито ако някой има точна рецепта никога не съм приготвяла до сега  Blush
имам още един въпрос опитвам се да намеря еклерите на Иви ще се радвам ако може да ми дадете линк  Hug
Виж целия пост
# 316
Здравейте момичета искам да попитам как точно се приготвя вареното жито ако някой има точна рецепта никога не съм приготвяла до сега  Blush
имам още един въпрос опитвам се да намеря еклерите на Иви ще се радвам ако може да ми дадете линк  Hug

Еклерите на Иви  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1910.0.html.
Житото измивам и слагам в тенджера с вода 1:3.Като поври и остане малко вода махам от котлона,слагам капака на съда и завивам в одеало,оставям за цяла нощ.На следващият ден слагам захар на вкус,смлени обикновени бисквити,нарязани орехи,настъргана лимонова кора и малко канела.Всичко обърквам добре и готово.
Виж целия пост
# 317
max-mama много ти благодаря ,колко време доло горе да го варя житото ?
Момичета супер удобна тема  Hug
Виж целия пост
# 318
kar4itaаз го правя по друг на4ин..
сварявам го докато се разпукне...нямам идея за време
после карамелизирам захар на око(зависи от коли4еството на житото) и след това добавям малко масло и прибавям и свареното жито и бъркам енерги4но докато карамела се ратопи..
Става много вкусно bowuu
Виж целия пост
# 319
max-mama много ти благодаря ,колко време доло горе да го варя житото ?
Момичета супер удобна тема  Hug

Време не съм засичала.Както Лозева е написала,житото се разпуква и остава малко вода,колкото да не е на сухо.Чак не бива да плуват зрънцата.
Виж целия пост
# 320
Момичета, интересува ме маргарин с 60% масленост става ли за приготвяне на сладкиш. В рецептата, която имам е написано маргарин, не масло. Имам като спомен, че не всеки маргарин ставаше за термична обработка. И сега съм в чуденка този дали ще ми свърши работа.  newsm78
Виж целия пост
# 321
За сладкиши ползвам единствено масло,защото маргарините са солени/някои повече,други по малко/.Може да пробваш и да споделиш после за резултата,но според мен най-добре е да ползваш масло.А и маргарина съдържа вода,за това не става за термична обработка.
Виж целия пост
# 322
Здравейте момичета
днес ходих до БГ магазина и видях че има пшеница ако не се бъркам  пишеше грохана пшеница на пакета вената в магазина ми каза че това е жито , ако можете да ми кажете дали е така ще ши бъда благодарна
Виж целия пост
# 323
Да Кар4ита то4но това е Peace
Виж целия пост
# 324
Карчита вземай , душе и вари смело - това е точно каквото ти трябва - грухано т.е. обелено от люспичката житено зрънце . Попското жито пък е пак грухано, но поизбелено (незнам точно по какъв начин)и стои светло жълто на цвят - бабите по наше село го имат за по фино....
При нас се приготвя т. нар. Сухо жито - всяко зрънце си е отделно - попа така го иска за ритуалите.
То се приготвя по следния начин - измива се в цедка една част жито(примерно 1купичка) , слагат се 3части (3купички) вода да заврят. Прибавя се житото и се оставя да поври докато се разпукне. Маха се от огъня и тенджерата се покрива с хавлиена кърпа пона на 2 ката прегъната - да се задуши житото и да поеме водата , но излишната пара да не се задържи . След 5-6часа набъбналото жито се изсипва в гевгир, обилно се измива със студена вода и се разстила на кърпа да изпръхне. Следва най-приятната част - овкусяването . Малко захар (не прекалено , защото оводнява), много галета или смлени чаени бисквити , настърган лимон , ванилия , какао , канела, бонбонки и др. , който каквото предпочита. Галетата и бисквитите се сипват докато попият всичкита влага и житените зрънца се отделят . Ние много го харесваме така приготвено , макар да е поврътливо.
Виж целия пост
# 325
Как се прави домашна луканка? Бях срещала някъде из форума обаче сега немога да я намеря. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 326
Нова тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия