КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 706
  • 1 422
# 1 140
Подготовката е направена,детето е с тати на разходка,а аз действам с тестото,къде мога да погледна за разли4ни плънки,ре6ила съм да направя с локум и мед и орехи ,приемам идеи.
Много красиви козунаци,майсторки сте!
Виж целия пост
# 1 141
Момичета, имам нужда от СПЕШНА ПОМОЩ!!!!
Пека в нормална тава 3 козунака, разделени с хартия за печене. Досега пекох на 160 гр. около 50 мин. По външните страни е вече попрепечен, но вътре е суров Какво да правя? Върнах го във фурната, но на колко градуса и колко време да го пека?
Виж целия пост
# 1 142
Здравейте момичета,

може ли да се добавя мая към вече готовото тесто?

Виж целия пост
# 1 143
Здравейте момичета,

някоя от вас има ли опит с мая YUVA? Вече забравих даже кога съм я сложила да втасва, а не е помръднала и грам. Дали си е такава и няма изобщо да втаса, или просто е некачествена и да ходя да си търся друга?? Много ще съм благодарна на отговор   bouquet
Виж целия пост
# 1 144
Не мисля, че може да се добавя към вече готово тесто.

Предполагам че или маята не е наред или е студена сместа - ако маята е била от хладилник може да и е студено и да се нуждае от затопляне.
Виж целия пост
# 1 145
Момичета, имам нужда от СПЕШНА ПОМОЩ!!!!
Пека в нормална тава 3 козунака, разделени с хартия за печене. Досега пекох на 160 гр. около 50 мин. По външните страни е вече попрепечен, но вътре е суров Какво да правя? Върнах го във фурната, но на колко градуса и колко време да го пека?
Сложи алуминиево фолио отгоре Peace
Мале моят побегна извън тавата ooooh!
Виж целия пост
# 1 146
Здравейте майсторки! За всички правили козунаци поздравления  bouquetСтрахотни са.

Ето ги и моите:

Козунак Краси


Руло


Кифли с мармалад


Осморки
 
Още снимки ТУК
+ още два козунака, които не можах да снимам.

Успех на всички, които правят в момента. Peace
Виж целия пост
# 1 147
Благодаря, irina_vas.  bouquet
Виж целия пост
# 1 148
Искам да кажа на Как'Сийка, че това не беше честно!!! Бях решила да направя само кифлички, докато тя не пусна карамеления козунак и сега цял ден ще меся...
Виж целия пост
# 1 149
Нямаш никакъв проблем.Само да не забравиш да разтвориш маята в част от прясното мляко(или там както е дадено в рецептата),да направиш кашичка,която трябва да втаса.

Само забравих да питам - колко тежи едно пакетче жива мая?? newsm78

Леле, че красоти виждам! Браво, момичета!  bouquet Дано и аз да ги докарам! Praynig
Виж целия пост
# 1 150
Здравейте!
Към   майсторките тук: какво мислите,  за брашната  с допълнителни набухватели  които се предлагат в магазините - опитвали ли сте,заслужават ли си?     newsm12
 
Виж целия пост
# 1 151
Ех момичета, пак се изложих. Докато се опекат вътре, отвън изгоряха. Инче конци разглеле има. Всичко вървеше толкова добре, но пак ще се изложа пред свеки, че и пред гостите Sad Отгоре имаше фолио и не изгоряха, но отстрани и особено отдолу .... Sick
Уж пекох на по-ниска температура, повече от 160 не съм вдигала, даже и на 150 накрая. Вече не знам на колко да го пека, на 100 ли #Cussing out
Мноого ме е яд! Че той пробния не изгоря толкова хем го пекох на 180 градуса, ама не беше толкова бухнал. Май си е по-добре да се разливат настрани в по-широка форна, но на вкус да стават, отколкото да ръбаме прегорели корички Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 1 152
Мацки, гледайте си срока на годност на маята, че аз тази година се изложих!!!!  Embarassed
Маята си шупна, започнах да меся и по едно време се усетих, че тестото ми прилича повече на тесто за курабии, а не хлебно. Осатвих го все пак да втасва, то стои и не мърда! Нямаше какво друго да е! Едва тогава проверих годността - изтекла преди 3 месеца  ooooh! .

Успешно месене на всички, които са запретнали ръкави днес и приятни празници!
Виж целия пост
# 1 153
Момичета,аз продължавам.Оформих ги преди малко и сега втасват.Днес -два само.То единият снощи го изядоха и така ,като гледам и вторият са подкарали тази сутрин моите дечица,та незнам какво ще остане до утре,пък си викам:"Я да направя още два за всеки случай!"Този път ги правя обикновени,само с ванилия,лимонова кора и стафиди.Отгоре ще ги ръся със захар и нарязани орехи.Ако станат,ще има снимки!
Виж целия пост
# 1 154
Нямаш никакъв проблем.Само да не забравиш да разтвориш маята в част от прясното мляко(или там както е дадено в рецептата),да направиш кашичка,която трябва да втаса.

Само забравих да питам - колко тежи едно пакетче жива мая?? newsm78

Леле, че красоти виждам! Браво, момичета!  bouquet Дано и аз да ги докарам! Praynig
Пакет4етата  жива мая - 42 г
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия