КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 565
  • 1 422
# 1 350
След празника да покажа и следващите козунаци, този път по рецептата на max-mamma   bouquet
Замесих го рано сутринта и после излязохме на разходка и се прибрах след 8 часа  ooooh! Тестото го бях оставила да втасва на хладно, но въпреки всичко беше поизлязло от тенджерата. Реших все пак да си ги донаправя  #Crazy Сплетох и оставих пак да втаса, вече във фурната на 50°С на функцията за пица. Като реших, че вече е втасало достатъчно извадих да намажа с яйце и увеличих фурната на 180°С (пак само отдолу с вентилатор), опекох, като накрая пуснах и отгоре да се запекат пукнатините. Ами много хубави станаха (поне аз и всеки, който ги опита ги хареса), доста по-сладички станаха от тези, които правих по рецептата на Пина.
Като цяло съм много доволна, благодарности на момичетата, които споделиха тънкостите за месенето на козунаци, както и изпитани рецепти   bouquet Догодина по-добри резултати  Blush
Виж целия пост
# 1 351
Момичета, много ми се иска да се похваля мъничко с един мой сполучлив експеримент - козуначени кифли с локум - най-вкусните ми досега.


Рецептата е под тази снимка където се виждат кифлите в тавата
Виж целия пост
# 1 352
И аз със закъснение да се похваля с първите си козуначени произведения - по рецептата на mocarela:

Виж целия пост
# 1 353
Благодаря ви за помоща която получих тук в темата
За всички вас
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 1 354






Ами слагай повече шоколад - аз така правя. Разточвам, слагам в края малко шоколад, завивам леко, пак редя шоколад - пак завивам малко и така докато нявия цялото руло. Така шоколада ще е на различни места.
Аз ги вадя от формата веднага, след като ги извадя от фурната.


Ирина, ти го оформяш на руло ли?
Аз го плета  и всеки фитил усуквам за да стане на конци.
Благодаря за идеята - ще я пробвам.
Ама и аз го плета, ама всеки фитил го разточвам и го правя на руло, после 3-те рула ги сплитам. Е, не може да поеме толкова плънка като обикновено руло, но става на "петна" вътре и е интересно.
Виж целия пост
# 1 355






Ирина, много ти благодаря за съвета!
Виж целия пост
# 1 356
Рени, и аз тази година направих като Ирина - в трите фитила различна плънка - стафиди, предварително накиснати в коняк, орехова плънка и парченца локум - стана невероятно вкусен, вече само така ще го правя. Ето разрез:



Не успях да намеря друг цвят локум, освен бял и розов, иначе щеше да стане още по-красиво...

Виж целия пост
# 1 357
А аз се чудя по въпроса за плънката ... баба ми винаги е слагала мнооого плънка от сладко и орехи и в резултат на това козунаците изобщо не бухват, просто се втестяват, но пък са вкусни заради богатата плънка /то просто е 50 на 50 плънка и козунак/. Как да сложа повече плънка и да не втестя козунака, а да бухне хубаво? Мислех си като разточа да поръся с галета, да сложа плънката, пак да поръся с галета и тогава да навивам. Дали ще стане така? Пък и  се опасявам, че като се опитам да разнеса равномерно плънката, ще се вдигне галетата, но от друга страна ако объркам самата плънка с галета, така че да не мокри тестото, плънката ще стане суха  newsm78
Някой да има някакви идеи?
Виж целия пост
# 1 358
Аз съм разрешила този въпрос, като стане козунака и малко изстине го щприцовам с мармалад,шоколад и крем /из целия козунак,пробождам го/не става нито глетаво,  нито е малко.И мармалада не е печен нито шоколада,вкуса е друг  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 359
мм с какъв шоколад шприцоваш? С течен, от магазина, коитосе продават в кофите ли?
Виж целия пост
# 1 360
Аз съм разрешила този въпрос, като стане козунака и малко изстине го щприцовам с мармалад,шоколад и крем /из целия козунак,пробождам го/не става нито глетаво,  нито е малко.И мармалада не е печен нито шоколада,вкуса е друг  Simple Smile
А с какво го шприцоваш?
Защото това са все неща, които не минават през тънък накрайник - не си ли личи дупката после?
Виж целия пост
# 1 361
Тази година направих ореховата плънка по книга - прясно мляко със захар завира, с него се попарват едро нарязаните орехи. Добавя се галета и канела - става гъста. Не съм ръсила с галета после радточеното тесто. Козунаците бухнаха, станаха на конци и не се втестиха - разкош направо Crazy.
Ако искаш мога да дам точните пропорции на плънката.

На снимката в предишния ми пост се вижда и ореховата плънка - виж, че не е тестяно край нея, а козунакът е висок около педя.
Виж целия пост
# 1 362
Тази година направих ореховата плънка по книга - прясно мляко със захар завира, с него се попарват едро нарязаните орехи. Добавя се галета и канела - става гъста. Не съм ръсила с галета после радточеното тесто. Козунаците бухнаха, станаха на конци и не се втестиха - разкош направо Crazy.
Ако искаш мога да дам точните пропорции на плънката.

На снимката в предишния ми пост се вижда и ореховата плънка - виж, че не е тестяно край нея, а козунакът е висок около педя.
Да, моля! Praynig  bouquet
Виж целия пост
# 1 363
300 гр. орехови ядки
150 гр. захар
200 гр. пр. мляко
50 гр. галета
канела на вкус /аз сложих повече от половин ч.л./
Виж целия пост
# 1 364
бихте ли споделили как се справяте със по-големите дози   аз много се страхувах че няма да се справя и разглеждах все рецептите за малка доза козунаци тъй като имам две продълговати форми само а и с печенето мислех че ще е проблем -ако избера и друг съд предполагам че няма да втасат едновременно -или бъркам но така или иначе не се престраших и три дни подред правих по една доза от която ми излизаха по два средни козунака    а вие
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия