КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 046
  • 1 422
# 1 380
Laughing Laughing  Усещам заговор!
....
В практическата част другите ще месят, дядо Хаджия ще дегустира  Wink

Аз съм съгласен. А мама Цоцолана ще я направим конферансие с роклята на Пина, че да не и завижда на тая рокля най-накрая.  Grinning Grinning Grinning
Виж целия пост
# 1 381
Оле, маме още ли месиш?

А, тя Мама Цо, меси целогодишно и денонощно!  Grinning  Добре, че не живея край тях  ooooh! нямаше да излизам от там  Laughing
Виж целия пост
# 1 382
аз тази година три дни подред правих козунаци и трите по рецептата на Пина. Много ни хареса. Снимки няма . козунаци още повече- няма.
Виж целия пост
# 1 383
s_la , много се радвам!  Grinning
Виж целия пост
# 1 384
Здравейте, дами!
Тазгодишният Великден мина под знаците на козунака при нас! Направих от този на Лебедуна и на max-mama! Но овациите обра козунакът с кафе и шоколад на Котка! Уникален просто!
Безкрайно благодаря на всички за рецептите, напътствията, на Мамето за къртовския труд и естествено на машината ми  Mr. Green
Виж целия пост
# 1 385
Ma4o, радвам се че ви е харесал козунакът  Hug , аз също го правих, но беше последен и малко превтаса и спадна в средата, а и свястна снимка не успях да му направя, но ето го в разрез:



Ето и едно панетоне с бадемова глазура:

 

Правих и традиционни козунаци по рецептата на Джемма (излязоха ми 3 броя), както и кифличките на Ада, но не съм ги снимала. Много сполучливи и двете неща, благодаря за споделените рецепти! Hug   bouquet
Една част съм замразила за по-нататъшно ползване. Simple Smile
Виж целия пост
# 1 386
Най-после приключих. Много съм доволна от резултата. Пекох на 160 гр, долен нагревател + вентилатор- вече само така ще пека.

Ето цялата продукция без кифличките, че няма място на масата:



Всички козунаци са по моята рецепта за традиционен козунак, само щрудела е на newsm78- на кого беше?
А тук има подробни снимки:
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=366445&pid=11678543&view=2

Остана ми само тортата, отивам да я сиропирам, сглобявам и украсявам.


Djemma, kozunacite sa prekrasni...estestveno shtom gi pravish ti Simple Smile Kozunacheniq shtrudel e po moiata recepta,nadqvam se da ti e haresal i na teb???  Vidqh razreza i mislq che prekrasno si se spravila   bouquet
Виж целия пост
# 1 387
TheNMaster , радвам се, че ти харесва рецептата.
Виж целия пост
# 1 388
Момичета имам два въпроса.
За месенето на козунаци  - става ли на Разпети петък или не?В един вестник четох,че традиционно в България се меси на Велики четвъртък,както и в събота, а в Гърция правели козунаците в петък.Знаете ли каква е логиката?

krikri ,първо поздравления за страхотните козунаци  Peace, и да те питам хартията за панетоне откъде я намираш?
Виж целия пост
# 1 389
Момичета имам два въпроса.
За месенето на козунаци  - става ли на Разпети петък или не?В един вестник четох,че традиционно в България се меси на Велики четвъртък,както и в събота, а в Гърция правели козунаците в петък.Знаете ли каква е логиката?

krikri ,първо поздравления за страхотните козунаци  Peace, и да те питам хартията за панетоне откъде я намираш?

На Велики петък не се работи абсолютно нищо. Да не говорим, че някои по силно вярващи даже не ядат. Между другото по пресата има толкова свободни съчинения за традициите ни, че понякога изпадам в недоумение като ги чета.
Виж целия пост
# 1 390
да те питам хартията за панетоне откъде я намираш?
Преди Коледа, докато си сърфирах из едни италиански кулинарни блогове, мернах сайт за поръчки. Ентусиазитах се, поръчах, не бяха и скъпи. След няколко дни обаче ми дойде мейл, че няма да ги изпратят, защото до БГ било доста по-скъпо. Неочаквано след още няколко дни ми изтеглиха пари от картата и ги получих. Намерението ми беше да ги върна, защото вече излизаха скъпички, с новите цени за транспорт, но като ги видях, ми се прииска да си ги имам.  Sad
Така че става с поръчка, ако искаш, ще се поразровя да намеря сайта, но да имаш пред вид, че не излизат евтино.
Понеже тази година пекох и във форми, и в тави, и в тенджери  Crazy според мен единствената разлика е, че имат по-търговски вид. Но този вид винаги може да се докара и с друга опаковка и украса.
Виж целия пост
# 1 391
дядо хаджия,прав си за пресата,не трябва да се вярва на всичко Peace

krikri,мерси!
Сега на Великден ни подариха готово Панетоне,беше със същата хартия и е правено в България.Тя все пак е по-специална,защото пекат панетонетата с нея т.е. тя играе ролята на яка......даже явно не са уцелили съвсем технологията,защото беше позалепнала малко  Simple Smile
Благодаря за предложението,засега няма да се възползвам от сайта.
 Hug
Виж целия пост
# 1 392
Здравейте, каква е причината тестото да бъде жилаво - брашното ли? newsm78
Виж целия пост
# 1 393
Здравейте, каква е причината тестото да бъде жилаво - брашното ли? newsm78

Може би не е втасало достатъчно.След добро втасване тестото е меко и еластично.Но,си мисля,че може да е и от брашното.
Виж целия пост
# 1 394
Към  max-mama, за втасването – удвои си обема това окей,но при плетенето се притесних  малко трудно оформих фитилите  – самото издължаване, тестото изглеждаше като живо, изтягаш, а то се свива  –брашното ми е  за козунаци ,а не обикновенно може би това е грешката ми?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия